Κιμ Γιόνγκ Ουν: Βγάζει τη Βόρεια Κορέα από την απομόνωση για να τονώσει τα «άδεια» ταμεία

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Βγάζει τη Βόρεια Κορέα από την απομόνωση για να τονώσει τα «άδεια» ταμεία

Ο ισχυρός ηγέτης της Πιόνγιανγκ θέλει να κάνει λίφτινγκ σ΄ένα τουριστικό συγκρότημα που θα το ζηλεύει όλος ο κόσμος - Στόχος να προσελκύσει τουρίστες από τη Νότια Κορέα για να ενισχύσει την οικονομία της χώρας

kim_main
Το μισοάδειο ταμείο της Βορείου Κορέας αναγκάζει τον ισχυρό ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν να δει με άλλο... μάτι τα πράγματα βγάζοντας την χώρα του από την απομόνωση.

Ο 36χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν θα προσπαθήσει να δελεάσει τουρίστες από τη Νότια Κορέα, αλλά και άλλες χώρες προκειμένου να τονώσει την χωλαίνουσα οικονομία στη χώρα του, όπω αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Αν και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να φτιάξει ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Kŭmgangsan, το επονομαζόμενο «Diamond Mountains», προφανώς δεν τα κατάφερε. Τώρα όμως σχεδιάζει μία ανακαίνιση στην περιοχή προκειμένου να κάνει όλο τον κόσμο να ζηλέψει...

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση του κρατικού κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων «KCNA», το καθεστώς της Πιόνγιανγκ θέλει να κάνει λίφτινγκ στο υπάρχον τουριστικό συγκρότημα προκειμένου να εξελιχθεί σε διεθνή τουριστικό μαγνήτη.

Το τουριστικό συγκροτήμα «Diamonds Mountains» πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό παράδειγμα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας. Την κατασκευή του είχε αναλάβει η εταιρεία Hyundai Asan, θυγατρική του ομίλου Hyundai της Νότιας Κορέας.

Στόχος ήταν να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες καθώς το τουριστικό συγκρότημα βρίσκεται κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου KCNA, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βορείου Κορέας, Κιμ Τοκ χαν, επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή εξαίροντας την «αναγκαιότητα» ανοικοδόμησης του τουριστικού συγκροτήματος».

Μέχρι το 2008, πολλοί Νοτιοκορεάτες επισκέπτονταν την περιοχή Kŭmgangsan όπου βρίσκεται το τουριστικό συγκρότημα. Όμως, τη χρονιά εκείνη, ένας Βορειοκορέατης στρατιώτης άνοιξε πυρ και σκότωσε μια γυναίκα που περπατούσε σε μη επιτρεπτή περιοχή. Έκτοτε, οι επισκέψεις των Νοτιοκορεατών έχουν απαγορευτεί.

«Ανέκαθεν η Βόρεια Κορέα έκανε επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές για να έχει συνάλλαγμα μέσω του τουρισμού. Αλλά εάν δεν υπάρξει αποπυρηνικοποίηση από την πλευρά της Πιόνγιανγκ, κανείς δεν θα πατάει το πόδι του, παρά μόνο οι Κινέζοι τουρίστες», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας της Βόρειας Κορέας, Χάρτμουτ Κοτσίκ στην εφημερίδα BILD.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση κατασκοπείας: Να αφεθεί ελεύθερος ζητά ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου

Παρασκήνιο: Τα «γκάζια» του Μητσοτάκη σε υπουργούς και μανδαρίνους για τον εμβολιασμό

Οδηγίες για τον εμβολιασμό ατόμων με υποκείμενα νοσήματα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης