Νότια Κορέα: Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων-Αναστέλλονται πτήσεις από Λονδίνο

Νότια Κορέα: Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων-Αναστέλλονται πτήσεις από Λονδίνο

Συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Moderna για την αγορά επαρκούς αριθμού δόσεων εμβολίων για να ανοσοποιηθούν 20 εκατομμύρια πολίτες

covid_seoul_korea
Στη Νότια Κορέα υπέκυψαν σαράντα ασθενείς με την COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν πάλι το όριο των χιλίων, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με τις μεγαλύτερες εστίες να εντοπίζονται σε γηροκομεία και μια φυλακή στη Σεούλ, την πρωτεύουσα, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός.

Οι 40 θάνατοι, αριθμός χωρίς προηγούμενο, αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 859 νεκρούς ως εδώ. Τα 1.046 νέα κρούσματα, τα 1.030 από οποία οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση με τα μισά στη Σεούλ, αύξησαν το σύνολο των μολύνσεων σε 58.725, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) της Νότιας Κορέας.

Η κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς διαγνώστηκαν 3 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Σήμερα έκανε γνωστό ότι θα υπογράψει συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Moderna για την αγορά επαρκούς αριθμού δόσεων εμβολίων για να ανοσοποιηθούν 20 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στο μεταξύ τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε φυλακή της Σεούλ έφθασαν τα 757.

Κλείσιμο
Η συνεχιζόμενη έξαρση των μολύνσεων έχει φέρει τη χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων, καθώς μειώνονται δραματικά οι διαθέσιμες κλίνες και οι θέσεις με μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 330, από 295 την προηγουμένη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν ανακοίνωσε ότι θα ανασταλούν οι πτήσεις από το Λονδίνο στην Ιντσόν ως την 7η Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική θα υποχρεούνται στο εξής να έχουν μαζί τους βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση παρότι πιέζεται, δεν επιβάλλει lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη ότι η νοτιοκορεάτικη οικονομία θα παραλύσει. Έχουν επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο πάντως αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι και στην πόλη Ιντσόν.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται την Τρίτη σε 5.621 δικαιούχους

ΗΠΑ: Αποτάχθηκε λευκός αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε άοπλο μαύρο

Μεξικό: Χωρίς ρεύμα έμειναν πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι λόγω βλάβης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK