Τραμπ: Να απολυθεί δημοσιογράφος του Fox News

Τραμπ: Να απολυθεί δημοσιογράφος του Fox News

Η δημοσιογράφος Τζένιφερ Γκρίφιν επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απαξιώσει τους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - «Οι πηγές μου είναι άμεμπτες» τονίζει

trump_wh1
Με δημοσιογράφο του άλλοτε αγαπημένου του Fox News τα έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν περιορίστηκε μόνο στις νουθεσίες, αλλά ζήτησε την απόλυσή της. Ο λόγος; Η Τζένιφερ Γκρίφιν επιβεβαίωσε εν μέρει τα «υποτιμητικά» σχόλιά του για Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη, και που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό The Atlantic.

«Η Τζένιφερ Γκρίφιν πρέπει να απολυθεί για αυτό το ρεπορτάζ. Ούτε καν μας κάλεσε για μια αντίδραση. Το Fox Νews δεν είναι πια αυτό που ήταν», έγραψε στο Twitter αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η δημοσιογράφος, που καλύπτει θέματα εθνικής ασφάλειας, τυγχάνει σεβασμού από δημοσιογράφους και πολιτικούς στην Ουάσινγκτον. Η ίδια θέλησε να επιβεβαιώσει το άρθρο του The Atlantic, σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο «ηλίθιους» και «χαμένους» (losers).

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφέρει πως, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τους 1.541 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του δάσους Μπελό «ηλίθιους» προσθέτοντας πως το νεκροταφείο όπου αναπαύονται είναι γεμάτο «χαμένους».

Η δημοσιογράφος του Fox News αναφέρει πως, σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει για τον πόλεμο του Βιετνάμ: «Ήταν ένας ανόητος πόλεμος. Όποιος πήγε σε αυτόν είναι ηλίθιος». Μάλιστα επικαλείται δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που επιβεβαιώνουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν ήθελε να πάει με αυτοκίνητο στο κοιμητήριο κοντά στο Παρίσι για να τους αποτίσει φόρο τιμής.

Επιμένει η Γκρίφιν στο ρεπορτάζ

Η υπόθεση είχε ισχυρό αντίκτυπο στα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος, η σύζυγός του Μελάνια και πολλοί, νυν ή πρώην, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν την ακρίβεια των δηλώσεων αυτών. Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης τον συντάκτη του άρθρου «σκουπίδι».

Κλείσιμο
«Μπορώ να σας πω πως οι πηγές μου είναι άμεμπτες. Δεν είναι ανώνυμες για εμένα και νομίζω πως ο πρόεδρος τις γνωρίζει», απάντησε σήμερα η Τζένιφερ Γκρίφιν.

Ένα οστεώδες εξόγκωμα στη φτέρνα είχε διαγνωστεί επίσημα στον δισεκατομμυριούχο Τραμπ το 1968, επιτρέποντάς του να αποφύγει τη στρατολόγηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Εθελοντικές αιμοδοσίες στον Δήμο Αθηναίων από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου


Επίσκεψη Κικίλια στο «Σωτηρία» για επίβλεψη του έργου κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης