Μεξικό: Τα μαθήματα ξανάρχισαν, μέσω της τηλεόρασης, για 30 εκατομμύρια παιδιά

Μεξικό: Τα μαθήματα ξανάρχισαν, μέσω της τηλεόρασης, για 30 εκατομμύρια παιδιά

Το μέτρο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα διατηρηθεί μέχρι να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

23046792
Για σχεδόν 30 εκατομμύρια μαθητές στο Μεξικό ξανάρχισαν από σήμερα τα μαθήματα, όμως μέσω της τηλεόρασης, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ο κανόνας για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή για όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους.

Τα σχολεία έχουν κλείσει στο Μεξικό από τις 17 Μαρτίου.

«Παρά την πανδημία, τον πόνο και τα δεινά που προκάλεσε και δυστυχώς συνεχίζει να προκαλεί (…) είμαστε όρθιοι», είπε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοινώνοντας και επισήμως την επανέναρξη των μαθημάτων.

Στο Μεξικό, μια χώρα 128 εκατομμυρίων κατοίκων, 60.480 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα σε αριθμό θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 560.164.

Κλείσιμο
Για το πρόγραμμα «Μάθε στο σπίτι» που θα παρακολουθούν οι μαθητές επελέγη η τηλεόραση, καθώς η κάλυψη ανέρχεται στο 94% όλης της χώρας ενώ το διαδίκτυο καλύπτει μόνο το 70-80%. Η κυβέρνηση συνεργάζεται στο πλαίσιο αυτό με τέσσερα ιδιωτικά κανάλια και φρόντισε να διανεμηθούν δωρεάν τα βιβλία.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων θα είναι διαθέσιμο σε 22 γλώσσες ιθαγενών ενώ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές θα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μαθήματα για την υγεία, καθώς το Μεξικό κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της χώρας που πλήττεται περισσότερο από την παιδική παχυσαρκία.

Ο Εμιλιάνο Ουρντιαΐν, 11 ετών, ξεκίνησε από σήμερα τα μαθήματα μέσω της τηλεόρασης. Ο πατέρας του, Αλφρέδο, εξέφρασε την ελπίδα να είναι καλύτερης ποιότητας αυτά τα τηλεοπτικά προγράμματα σε σύγκριση με εκείνα που μεταδίδονταν την άνοιξη, μετά το κλείσιμο των σχολείων στις 17 Μαρτίου.

«Ανησυχώ για την ποιότητα του Μάθε στο Σπίτι», εξήγησε ο αρχιτέκτονας πατέρας που δήλωσε στεναχωρημένος επειδή δεν έχει τα μέσα για να προσλάβει έναν καθηγητή ώστε να κάνει το παιδί του ιδιαίτερα μαθήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονίζει ο καπετάνιος του ferry που έσωσε το κοριτσάκι στο Αντίρριο: «Ήταν παγωμένη από τον φόβο»

Αλεξέι Ναβάλνι: «Ίχνη δηλητηρίασης» εντόπισαν οι Γερμανοί γιατροί

Γιάννης Πουλόπουλος: Η διαδρομή του από την πρώτη οντισιόν μέχρι τον πλατινένιο «Δρόμο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης