Με μεγάλη δυναμική συνεχίζεται το «κύμα» κορωνοϊού όπως και γρίπης τις τελευταίες ημέρες. Τα νοσοκομεία σταδιακά γεμίζουν με ασθενείς που έχουν Covid-19. Πρόκειται κυρίως για απλές νοσηλείες, χωρίς να είναι μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ειδικά από τη στιγμή που αυξάνεται και η κυκλοφορία των ιών της εποχικής γρίπης, καθώς και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων του χειμώνα.
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» για την εξάπλωση των ιώσεων, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα και κατά βάση επικαιροποίηση του εμβολιασμού κυρίως από τους ηλικιωμένους και ανθρώπους που είναι ευάλωτοι να νοσήσουν βαριά.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.