Ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση τους - Πότε θα αρθεί η επταήμερη καραντίνα

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση τους - Πότε θα αρθεί η επταήμερη καραντίνα

Με το βλέμμα στην 14η Μαϊου

elvenizelos
Εν μέσω αβεβαιότητας και με τις συνθήκες να μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση λόγω της δυναμικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, μετατίθεται για λίγες ημέρες προς τα πίσω, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έναντι του αρχικού πλάνου της 16ης Απριλίου η σταδιακή άρση ταξιδιωτικών περιορισμών που έχει επιβάλει η Ελλάδα για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η άρση του μέτρου της επταήμερης καραντίνας για τις πτήσεις από Ε.Ε. και πέντε ακόμη χώρες εκτός Ε.Ε. είναι η βασική αλλαγή που θα επέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς επίσης και το «άνοιγμα» των πτήσεων από 9 -και μόνο- διεθνή αεροδρόμια της χώρας και δύο συνοριακούς σταθμούς.

Η μεταβατική περίοδος και η πρώτη αυτή φάση κρίνεται απαραίτητη από το κυβερνητικό επιτελείο, εν όψει του μεγάλου στόχου που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για το γενικευμένο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, στις 14 Μαϊου προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες αλλά και να υπάρξουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για την εκκίνηση της σεζόν σε συνθήκες «soft opening». Κι αυτό, με το σκεπτικό ότι ξένοι επισκέπτες εν μέσω λοιπών περιοριστικών μέτρων, οι οποίοι ούτως ή άλλως ισχύουν για τους πολίτες της χώρας π.χ. σε εμπόριο, εστίαση κ.τ.λ. και θα ισχύουν και για τους ξένους επισκέπτες δεν αναμένονται σε αυτό το πρώτο διάστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί είναι ο Μπραντ Πιτ σε αναπηρικό αμαξίδιο;

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το σημερινό άνοιγμα

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης