Τήνος: Τα καλύτερα εστιατόρια και οι νέες γαστρονομικές αφίξεις στο νησί

Τήνος: Τα καλύτερα εστιατόρια και οι νέες γαστρονομικές αφίξεις στο νησί

Η Τήνος είναι από τους πιο σημαντικούς γαστρονομικούς προορισμούς του Αιγαίου.

mikro-karavi
H πανελλήνια ευλάβεια για την Παναγία της Τήνου ταυτίστηκε με το νησί για δεκαετίες. Χρειάστηκε η δημιουργία της ομάδας Tinos Food Paths το 2015 για να αρχίσει να αναδεικνύεται το μέρος σε σπουδαίο προορισμό για καλό φαγητό. Οι δραστήριοι και πολύ δημιουργικοί παραγωγοί -τυροκομεία, μικρές οικοτεχνίες, οινοποιεία-, και οι επαγγελματίες της εστίασης, ενώθηκαν και ανέδειξαν συστηματικά τα μοναδικά προϊόντα και την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα του νησιού.

Η γαστρονομική εξωστρέφεια του νησιού συνεχίζει να ενθαρρύνεται από τις πρωτοβουλίες των παραγωγών και των εστιατορίων. Φέτος για παράδειγμα, το εστιατόριο Μαραθιά, οργανώνει τετραήμερο βιωματικό σεμινάριο με τη συμμετοχή 15 σεφ από όλη την Ελλάδα (Γιάννης Γαβαλάς από Ηρακλειά, Γιάννης Λουκάκης από Μούργα Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πάγκαλος από τη Σέριφο, Παναγιώτης Καστής από τη Λέρο). Οι σεφ θα ανταλλάξουν ιδέες, θα δημιουργήσουν καινούργια πιάτα και γεύσεις και την τελευταία μέρα θα μπουν στην κουζίνα και θα μαγειρέψουν όλοι μαζί ώστε να μεταφέρουν στο εστιατόριό τους την εμπειρία και να το κάνουν πυρήνα εξέλιξης της τοπικής κουζίνας.

Οι διάσημοι σεφ που ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται στην Τήνο, προσθέτουν και άλλα θαυμάσια εστιατόρια στην εξαιρετική λίστα του νησιού. Σήμερα, η Τήνος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των foodies τόσο από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περιλαμβάνεται στους πιο σημαντικούς γαστρονομικούς τόπους του Αιγαίου, διατηρώντας ταυτοχρόνως το ελληνοπρεπές, κυκλαδίτικο γαστρονομικό της προφίλ σε σύγχρονη απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK