Ολγα Βενέτη: Οι μουσικές περιπλανήσεις μιας καθηγήτριας Γαλλικών

Ολγα Βενέτη: Οι μουσικές περιπλανήσεις μιας καθηγήτριας Γαλλικών

Το κλασικό τραγούδι είναι πλέον τρόπος ζωής για την Ολγα Βενέτη, η οποία, παρά τις σπουδές της στη Γαλλική Φιλολογία, αποφάσισε να τα εγκαταλείψει όλα, να αφοσιωθεί στη μουσική και να κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις, όπως η παράσταση που προγραμματίζει για τις 20 Οκτωβρίου

Ολγα Βενέτη: Οι μουσικές περιπλανήσεις μιας καθηγήτριας Γαλλικών
Η Ολγα Βενέτη δεν έχει το άγχος το οποίο διακατέχει πολλούς συναδέλφους της, να ανανεώνουν συνεχώς το ραντεβού τους με το κοινό. Θέλει να εμφανίζεται μόνο όταν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο. «Μετά από τρία χρόνια πραγματοποιώ στις 20 Οκτωβρίου μια εμφάνιση στο βιβλιοπωλείο “Ιανός” σε μια μουσική παράσταση που περιλαμβάνει ποιοτικά ακούσματα: από Μάνο Χατζιδάκι μέχρι Μισέλ Λεγκράν και Κόουλ Πόρτερ», παραδέχεται.

Η βραδιά θα έχει τον τίτλο «So in Love» και θα είναι ένα μουσικό ταξίδι υπέροχων ακουσμάτων από τη γυναίκα που ξεκίνησε την καριέρα της ως καθηγήτρια Γαλλικών, τα εγκατέλειψε όμως όλα νωρίς προκειμένου να ακολουθήσει τα όνειρά της. «Οι γονείς μου δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την τέχνη», αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Ο πατέρας μου είναι δικηγόρος και η μητέρα μου οδοντίατρος. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασα Γαλλική Φιλολογία και δίδασκα για κάποιο διάστημα. Το μικρόβιο όμως της μουσικής υπήρχε πάντα μέσα μου και έτσι εγκατέλειψα κάθε ενασχόληση για το κλασικό τραγούδι».

Το μεγάλο της όνειρο θα γίνει πραγματικότητα όταν μπαίνει ως χορωδός στην Εθνική Λυρική Σκηνή για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο. Σήμερα η ίδια παραδέχεται πως αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής. «Είχα πάρει πτυχίο Φωνητικής και αναζητούσα έναν αξιοπρεπή τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης. Εκεί γνώρισα και τον Σταμάτη Μπερή, τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και εξαιρετικό δάσκαλο, με τον οποίο θελήσαμε να συνεργαστούμε».

Κλείσιμο
Συνεργάστηκαν, λοιπόν, για κάποιες εμφανίσεις, μέχρι φέτος όπου θα ανοίξει τα φτερά της μόνη της: «Μου αρέσουν οι μουσικές παραστάσεις που δίνονται σε εναλλακτικούς χώρους και με εναλλακτικούς τρόπους. Η φετινή μου εμφάνιση συνοδεύεται από μια υπέροχη ορχήστρα σε έναν χώρο όπου κυκλοφορούν καλλιεργημένα και επομένως ψαγμένα άτομα».



Ανάμεσα σε dress code και μητρότητα

Μια ωραία παράσταση από την πλευρά του καλλιτέχνη είναι ένα σύμπλεγμα πραγμάτων. Είναι φωνή, ψυχή, θετική ενέργεια, αλλά και προσεγμένη εμφάνιση. «Σαφώς και αυτό που θα επιλέξω να φορέσω κάθε φορά παίζει τον ρόλο του. Οι γυναίκες που ανεβαίνουμε σε μια σκηνή οφείλουμε να είμαστε εντυπωσιακές, χωρίς βέβαια να ξεπερνάμε τα όρια και να υπερβάλλουμε», τονίζει, αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι ο σημαντικότερος ρόλος της ζωής της βρίσκεται μακριά από ζωντανές εμφανίσεις και μικρόφωνα: «Για πολλά χρόνια έμεινα εκτός του χώρου επιλέγοντας να μεγαλώσω τον γιο μου που τώρα πια είναι εξίμισι ετών. Ο Βασίλης λατρεύει τη μουσική και ξέρει ότι κάποιες ώρες πρέπει να είναι ήσυχος γιατί η μαμά μελετά τραγούδια, όπως το “Χάρτινο το φεγγαράκι”, που και ο ίδιος λατρεύει. Η μητρότητα μου άλλαξε προσανατολισμό. Αν με ρωτήσει τώρα πια κάποιος τι είναι πραγματική ευτυχία, θα του απαντήσω να παίζεις επί ώρες Lego μαζί με το παιδί σου...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης