Απαγορευτικό της ΕΛΑΣ για συγκεντρώσεις οπαδών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ενόψει του σημερινού τέταρτου τελικού της Basket League
Οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν κάνει κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας, ωστόσο η Αστυνομία με ανακοίνωσε της άλλαξε τα δεδομένα.
Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων σήμερα 12-6-2024 και από ώρα 16:00' έως 02:00' της 13-6-2024 σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των ομάδων καλαθοσφαίρισης του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» και του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ» και κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις καθώς και συνοδειών των αθλητικών αποστολών με μηχανοκίνητη πορεία στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:
Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών