Τσιτσιπάς - Κύργιος: Έληξε η παρεξήγηση ανάμεσα στους τενίστες

Τσιτσιπάς - Κύργιος: Έληξε η παρεξήγηση ανάμεσα στους τενίστες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε σχολιάσει αρνητικά τον Νικ Κύργιο με την κόντρα τους να έχει ξεκινήσει από το περσινό Wimbledon

tsitsi_kyrgios
Κάποτε ήταν ζευγάρι στο κορτ και έπαιζαν μαζί στις ΗΠΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε το θάρρος να δώσει δημόσια το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του Νικ Κύργιου ενώ αργότερα του έκανε πλάκα μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι σχέσεις τους χάλασαν στο Wimbledon του 2022.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε από τον Αυστραλό σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι και μετά είχε πει: «Κάνει bullying στους αντιπάλους του. Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους ανθρώπους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια κακή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του».



Ο Κύργιος είχε απαντήσει. Αργότερα για το ντοκιμαντέρ του Netflix ο Τσιτσιπάς είχε μιλήσει για «αμόρφωτη προσέγγιση του τένις» από τον Κύργιο και ότι προσπαθεί να μπασκετοποιήσει το άθλημα! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα από τα social media και με κείμενο 676 λέξεών έριξε τους τόνους και πλέον δηλώνει ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.



«Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιοι παρερμήνευσαν τα σχόλιά μου σχετικά με τον Νικ Κύργιο, λέγοντας ότι τον χαρακτήρισα αμόρφωτο και τον κατηγόρησα ότι φέρνει μια μπασκετική νοοτροπία στο τένις, υπονοώντας μια μορφή ρατσισμού που δεν υπάρχει. Θέλω να τονίσω πως δεν έχω καμία προκατάληψη για κανέναν, με βάση το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή τα ενδιαφέροντά του. Λυπάμαι βαθύτατα αν παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου ή χαρακτηρίστηκαν προσβλητικά, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αγαπώ το μπάσκετ και είμαι φίλαθλος εδώ και χρόνια. Κάθε άθλημα έχει τη δική του μοναδική ομορφιά και τρέφω μεγάλο θαυμασμό για το ταλέντο που επιδεικνύουν όλοι οι αθλητές σε διάφορα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του τένις.


Κλείσιμο

Οι παρατηρήσεις μου σχετικά με τον Νικ Κύργιο δεν είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την ευφυΐα ή τις ικανότητές του. Αντίθετα σκοπός μου ήταν να εκφράσω την άποψή μου για ορισμένες πτυχές του στυλ του παιχνιδιού του, συγκρίνοντάς το με το πάθος και την ένταση που συχνά συνδέονται με το μπάσκετ. Ήταν μια προσπάθεια να τονίσω τη δυναμική και τη φύση της προσέγγισής του στο παιχνίδι και όχι μια κριτική του χαρακτήρα ή των δυνατοτήτων του» ανέφερε ο Στέφανος.

Από την πλευρά του ο Νικ σημείωσε: «Ήταν μια έντονη διαμάχη. Καμιά φορά, οι παίκτες πηγαίνουμε στις συνεντεύξεις Τύπου χωρίς να έχουμε χωνέψει το ματς. Είχαμε μερικές τρελές μάχες και ξέρω βαθιά μέσα μου ότι σου αρέσει το τενιστικό μου στυλ, οπότε όλα καλά.».



Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ροστόφ μπήκαν άντρες της Wagner - «Ο μισός στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος να έρθει μαζί μας» είπε ο Πριγκόζιν


Τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Προς επτακομματική Βουλή


Έλληνες καλλιτέχνες που «εξαφανίστηκαν» - Όσοι επέστρεψαν και εκείνοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται σήμερα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης