Απίστευτος καυγάς Τσιτσιπά - Κύργιου στο Wimbledon: «Κάνει bullying, ήταν σαν τσίρκο» - «Έχει σοβαρά θέματα»

Απίστευτος καυγάς Τσιτσιπά - Κύργιου στο Wimbledon: «Κάνει bullying, ήταν σαν τσίρκο» - «Έχει σοβαρά θέματα»

Επεισοδιακό το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon - «Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του», είπε ο Στέφανος - 
«Έπρεπε να αποβληθεί», είπε ο Νικ

kyrgios-tsitsipas-fight-arthro
Απίστευτη και... θεαματική ήταν η χθεσινή αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου για τον τρίτο γύρο του Wimbledon που είχε για μεγάλο νικητή τον Ελληνοαυστραλό τενίστα. Ο λόγος, δυστυχώς, δεν ήταν μόνο.. οι ικανότητές τους στο τένις, αλλά και το τεταμένο κλίμα που υπήρχε μεταξύ των δύο παικτών.

Στο τέλος του αγώνα και έπειτα από την χειραψία των δύο αθλητών, ο Κύργιος σχολίασε στο φινάλε πως «ό,τι έγινε στο κορτ, έμεινε στο κορτ. Έχει την απεριόριστη εκτίμησή μου ο Στέφανος, τον αγαπώ», αλλά λίγο αργότερα, μόλις πληροφορήθηκε τα αρνητικά σχόλια του Τσιτσιπά εις βάρος του και τις ατάκες περί bullying, νταήδων και τσίρκου έγινε έξαλλος και... ξέχασε την αγάπη του!

Στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς φανερά οργισμένος από τη συμπεριφορά του Κύργιου παραδέχτηκε ότι σημάδεψε με την μπάλα τον Ελληνοαυστραλό θέλοντας να τον πετύχει. Αφότου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του είπε για τον αντιπαλό του ότι «ήταν σαν τσίρκο».

«Σημάδεψα τον αντίπαλό μου, αλλά αστόχησα», είπε χαρακτηριστικά για τη φάση για την οποία τιμωρήθηκε με point penalty. «Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, δεν είναι εντάξει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Υπάρχει οργή πίσω από αυτό, είναι σίγουρο. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω. Έχει συμβεί τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει. Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο».



Και συνέχισε: «Είναι ένα συνεχές bullying αυτό που κάνει. Κάνει bullying στους αντιπάλους του. Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους ανθρώπους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια κακή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του».

Κλείσιμο
Για τη χειραψία που είχαν στο τέλος, σχολίασε: «Έδωσα το χέρι γιατί ήταν ένα καλό ματς και πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλό μου, ποτέ δεν έχει υπάρξει ματς που δεν έχω δώσει το χέρι μου. Για τη συμπεριφορά του, όμως, αν υπήρχε χειραψία, θα την απέφευγα. Δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά».



«Όλο αυτό το τσίρκο»

Ο 23χρονος τενίστας παραδέχτηκε ότι ούτε ο ίδιος είχε την καλύτερη συμπεριφορά: «Ήταν πολύ άσχημο εκ μέρους μου. Δεν το έχω ξανακάνει, να πετάξω την μπάλα έξω από το court. Ζήτησα συγγνώμη από τους ανθρώπους, δεν ξέρω τι συνέβαινε στο κεφάλι μου. Ήταν και όλο αυτό το τσίρκο στην άλλη πλευρά του φιλέ. Είχε αρχίσει να γίνεται πολύ κουραστικό. Απλά συνέβη, δεν χτύπησα κανένα. Χτύπησα έναν τοίχο, ευτυχώς. Δεν θα το ξανακάνω, είναι σίγουρο. Είναι ευθύνη μου, όμως κάτι προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά στην οποία δεν έχω συνηθίσει τον εαυτό μου».

Και συνέχισε μιλώντας για τη συμπεριφορά του Κύργιου: «Πρέπει να βρεθούμε και να μπει ένας κανόνας. Γιατί να μιλάς όταν παίζεις; Δεν βγάζει νόημα. Κάνουμε τη δουλειά μας εκεί έξω, το τένις είναι το πιο σημαντικό. Σε κάθε πόντο σήμερα ένιωθα ότι κάτι συνέβαινε στην άλλη πλευρά του φιλέ. Προσπαθούσα να μην μου αποσπάται η προσοχή, γιατί μπορεί και να γινόταν επίτηδες. Αυτός, όμως, είναι τρόπος να χειραγωγείς τον παίκτη. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό. Κανείς άλλο δεν είναι τόσο εκνευρισμένος όλη την ώρα με κάτι, γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Ελπίζω οι παίκτες να καταλήξουν σε κάτι για να έχουμε καλύτερη εκδοχή του αθλήματος, να μην γίνεται αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά, να μην επιτρέπεται».

Μόλις ο Ελληνοαυστραλός πληροφορήθηκε για τα περί bullying που κατήγγειλε ο Στέφανος, αρχικά, αντέδρασε με γέλια. «Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Με εξαίρεση το ότι πήγα μερικές φορές στον umpire, δεν έκανα τίποτα ασεβές προς τον Στέφανο σήμερα. Δεν πετούσα εγώ τις μπάλες. Δεν ξέρω τι να πω».

Ενημερώθηκε και ότι ο Τσιτσιπάς ζήτησε να δράσουν οι παίκτες για τη συμπεριφορά του: «Κι εγώ θα ήμουν στεναχωρημένος αν έχανα από κάποιον δύο εβδομάδες σερί. Μάλλον θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να με νικήσει μια-δύο φορές και μετά να πάει σε αυτό».

«Ο Στέφανος έπρεπε να αποβληθεί»

Επέμεινε, επίσης, ότι ο Στέφανος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί στο τέλος του δεύτερου σετ για το μπαλάκι που πέταξε στην εξέδρα. «Απορώ γιατί έμεινε στο court. Ξέρω ότι αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, εγώ θα είχα αποβληθεί». Ρωτήθηκε παράλληλα αν το «τσίρκο» μπορεί να γίνει κουραστικό για εκείνον. «Εγώ αισθάνομαι υπέροχα. Το τσίρκο είχε να κάνει με αυτόν σήμερα. Εγώ αισθανόμουν υπέροχα. Αισθάνομαι μια χαρά, είμαι έτοιμος να ξαναπαίξω και αύριο. Απλά προσπαθεί να τα ρίξει σε μένα, έχει σοβαρά θέματα. Εγώ είμαι καλός στα αποδυτήρια, έχω πολλούς φίλους, για να ξέρετε. Είμαι από τους πιο συμπαθείς. Αυτόν δεν τον συμπαθούν, ας το πούμε».



«Είναι πολύ soft για να έρθει εδώ και να πει ότι του έκανα bullying. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Αν επηρεάζεται από αυτό, αν αυτό τον κρατάει πίσω, αν αυτό επηρεάσει το παιχνίδι του, τότε είναι soft», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα προτιμούσε να του τα πει όλα αυτά ο Τσιτσιπάς στα αποδυτήρια πρόσωπο με πρόσωπο. «Ποτέ δεν θα το κάνει αυτό. Απλά δεν καταλαβαίνω τι έκανα. Δεν έκανα τίποτα εναντίον του, δεν ήμουν επιθετικός. Δεν του πετούσα μπάλες στο πρόσωπο. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε οργή, δεν είχα οργή εναντίον του. Δεν ξέρω από προέρχονται όλα αυτά. Ο τύπος ήταν οργισμένος, διότι πέταξε την μπάλα εκτός σταδίου, πήγαινε προς το box του. Κάποια τριβή υπήρχε και, προφανώς, αν χάνεις πάλι από μένα εκνευρίζεσαι. Επίσης, να πω ότι ποτέ δεν έχω κάνει τέτοια χειραψία εγώ. Ακόμα και όταν αποβλήθηκα κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Κοιτάω τον κόσμο στα μάτια και λέω, μπράβο, ήσουν καλύτερος, εγώ δεν ήμουν όσο καλός χρειαζόταν. Δεν θα έρθει, λοιπόν, στα αποδυτήρια».

Ειδήσεις σήμερα

Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο με τους δύο νεκρούς στην Αθήνα - Δείτε βίντεο

Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου

Αστυνομικοί σκότωσαν 25χρονο Αφροαμερικανό στο Οχάιο που έτρεχε να ξεφύγει μετά από τροχαία παράβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης