Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Η γνωριμία στη Μύκονο, οι τρεις γάμοι και το διαζύγιο

Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Η γνωριμία στη Μύκονο, οι τρεις γάμοι και το διαζύγιο

Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει μετά από επτά χρόνια γάμου και δύο παιδιά - Με κοινή ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστή την είδηση

athina-oikonomakou
H Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος έβαλαν τέλος στον γάμο τους, μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας.

Το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης, από μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων. 

Σε αυτή, αναφέρουν πως βγάζουν διαζύγιο, ενώ τονίζουν πως πάντα θα τους ενώνουν τα δύο τους παιδιά, Μάξιμος και Σιέννα. Επιπλέον, απευθύνουν «ισχυρή σύσταση στα ΜΜΕ να χειριστούν το θέμα με ευαισθησία και σεβασμό».
oikonomakou-mixopoulos_2
Κλείσιμο
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη λύση του γάμου μας.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη. Η ψυχική τους ισορροπία είναι η προτεραιότητά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας και ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των παιδιών μας και να τα προστατεύσουμε από αδικαιολόγητη δημοσιότητα και προσοχή.

Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τα ΜΜΕ να χειριστούν με ευαισθησία και σεβασμό την κατάσταση αυτή και να αποφεύγεται η δημοσίευση ή αναδημοσίευση σχετικών ειδήσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής ευημερίας τους και την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προθυμία σας να σεβαστείτε την αυτονόητη αυτή απαίτηση μας.

Με εκτίμηση, Φίλιππος Μιχόπουλος και Αθηνά Οικονομάκου». 

athina-oikonomakou__1_
Η γνωριμία τους στη Μύκονο κι οι δηλώσεις για τον Φίλιππο Μιχόπουλο

Σε συνεντεύξεις της στο παρελθόν, η Αθηνά Οικονομάκου είχε μιλήσει για τη γνωριμία της με τον πρώην σύζυγό της, ενώ είχε αναφερθεί και σε στοιχεία της σχέσης τους.

Όπως είχε πει σε δηλώσεις της, γνωρίστηκαν στη Μύκονο, το 2013. «Γνωριστήκαμε στη Μύκονο, σε μια παραλία το καλοκαίρι του 2013. Τελικά είχαμε βρεθεί και το προηγούμενο βράδυ, είχαμε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο κι εκείνος μετά μου είπε πως κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Εγώ δεν το θυμάμαι όμως και αυτό είναι το παράπονό του! Ουσιαστικά συναντηθήκαμε την επόμενη μέρα στην παραλία, εκεί γνωριστήκαμε. Ο Φίλιππος είναι η πιο υγιής σχέση της ζωής μου», είχε αναφέρει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-boxhsndfqfw9)

Το 2015, σε μια άλλη συνέντευξή της ανέφερε ποιος είναι το «αφεντικό» σε αυτή τη σχέση. «Στη σχέση μας κάνει κουμάντο ο Φίλιππος… Θα πω την γνώμη μου, θα βάλω τα όριά μου, αλλά ο άντρας είναι ο κυρίαρχος σε μια σχέση. Δεν θέλω κανέναν "σατράπη" στη ζωή μου, αλλά ούτε και έναν που θα τον κάνω ό,τι θέλω», είχε πει.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει επιπλέον, για τη σχέση του τότε συζύγου της με τη δημοσιότητα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Καλό Μεσημεράκι».

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως η έκθεση δεν άρεσε στον Φίλιππο Μιχόπουλο, ενώ εξήγησε πως προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ σε σχέση με την ίδια, που καμιά φορά παρασύρεται.

«Είναι πολύ ωραίο και σπάνιο σε αυτό το χώρο να βρεις άντρα που είναι εκτός δουλειάς και να έχει γυναίκα εντός δουλειάς και να μην θέλει καθόλου όλο αυτό επί της ουσίας γιατί οι περισσότεροι λένε ότι δεν θέλουν, αλλά η selfie πάει σύννεφο. Πραγματικά δεν τον αφορά και κρατάει τα κομμάτια της δουλειάς, τα καλά τα δικά μου γιατί είναι δύσκολο για έναν άντρα να έχει μια γυναίκα τόσο γνωστή», είχε δηλώσει.
Η Αθηνά Οικονομάκου μιλάει για όλα στον Νίκο Μουτσινά
Οι τρεις γάμοι

Το ζευγάρι έχει ενωθεί με τα δεσμά του γάμου τρεις φρές. Πρώτα, με σύμφωνο συμβίωσης, στη συνέχεια, με πολιτικό και τέλος, με θρησκευτικό γάμο.


Τον Νοέμβριο του 2017 και λίγο πριν η Αθηνά Οικονομάκου γίνει μητέρα για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο τον Μάξιμο, το ζευγάρι παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα με πολιτικό γάμο στο Γύθειο. Καλεσμένοι ήταν μόνο η οικογένεια και οι πολύ στενοί φίλοι τους.

Ο θρησκευτικός τους γάμος έγινε έναν χρόνο αργότερα, στο μέρος όπου γνωρίστηκαν, τη Μύκονο το φθινόπωρο του 2018, σε μία εντυπωσιακή τελετή με συγγενείς και φίλους. Η τελετή έγινε στην πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα του Φίλιππου Μιχόπουλου στον Όρνο.
oikonomakou
Ο επιχειρηματίας, φορώντας λευκό κοστούμι, έφτασε από νωρίς και περίμενε την νύφη, η οποία έφτασε λίγο αργότερα διά θαλάσσης, με σκάφος, υπό τους ήχους τυμπάνων και συνοδευόμενη, όπως ορίζει η παράδοση, από τον πατέρα της.

Δείτε το βίντεο

Τα δύο τους παιδιά, Μάξιμος και Σιέννα

Στις 14 Μαρτίου του 2018, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος έγιναν για πρώτη φορά γονείς κι υποδέχτηκαν στον κόσμο τον Μάξιμο. Ανήμερα της πρώτης επετείου του γάμου τους, έγινε και η βάφτισή του. Νονές του νεοφώτιστου ήταν η Βάσω Λασκαράκη, η Νικόλ Παναγιώτου και η Εύη Πρεβενά.

Τον Ιούνιο του 2021, ήρθε στη ζωή και η κόρη τους, Σιέννα - Ηλέκτρα. Η βάφτισή της πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο, τον τόπο καταγωγής της ηθοποιού, ενώ νονοί της ήταν οι καλοί φίλοι του ζευγαριού, Πέτρος Ανδριόπουλος, Μιχάλης Νέζης, Κωνσταντίνα Βασιλείου και Δώρα Τσακανίκα.

Το ζευγάρι θέλησε αυτή τη μέρα να κρατήσει μακριά τα φώτα της δημοσιότητας, όπως είχε κάνει και με τον γάμο του. Ωστόσο, δημοσίευσαν ορισμένα στιγμιότυπα στα social media.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, η Αθηνά Οικονομάκου είχε γράψει για την κόρη της: «Να μας ζήσεις Σιέννα-Ηλέκτρα Μιχοπούλου!!! Έχεις τόσους ανθρώπους ήδη που σε λατρεύουν και 4 υπέροχους ευλογημένους νονούς».

Η ανάρτηση για τα δέκα χρόνια κοινής πορείας

Τον περασμένο Αύγουστο η Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία, ανήμερα της επετείου γνωριμίας τους. Η ηθοποιός είχε γράψει τότε στη λεζάντα της δημοσίευσης: «Σαν σήμερα... Πριν από 10 ολόκληρα χρόνια!!!!! Ποιος το φανταζόταν ότι θα τα καταφέρναμε τόσο καλά μωρό μου». 

440272389_802495538400966_2656984056063942714_n


Οι τσακωμοί και η κρίση στον γάμο τους

Η Αθηνά Οικονομάκου έχει μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά, σε συνεντεύξεις της για τους τσακωμούς που υπάρχουν ανά διαστήματα στον γάμο τους, ενώ είχε αναφερθεί και σε μία κρίση που πέρασαν.

Το 2020, όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Pop Up» είχε μιλήσει για την αρχή της σχέσης τους, όταν ο Φίλιππος Μιχόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με τη δημοσιότητα, πράγμα που τον τρόμαξε.

«Είχαμε δυσκολίες. Στην αρχή για τον Φίλιππο ήταν τεράστιο το σοκ της δικής μου δημοσιότητας και της δουλειάς μου που λίγο μας απομάκρυνε αλλά μετά το πήρε απόφαση. Σίγουρα με έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με αυτό το κομμάτι, δεν το γνωρίζει και δεν το θέλει στη ζωή του είναι πάρα πολύ μεγάλο το σοκ. Είναι πολύ δύσκολη η αποδοχή αυτής της συνθήκη από τους δικούς μας ανθρώπους. Επειδή αυτό δεν το προκαλώ, αν κι είμαι μέσα στα φώτα, αλλά δεν κάνω τίποτα επίτηδες, ασχολούμαι με τη δουλειά μου», έλεγε.

Καλεσμένη δύο χρόνια αργότερα, στην εκπομπή «Πρωινό», είχε πει για τη σχέση της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο και τις δυσκολίες που πέρασαν: «Περάσαμε δύσκολες περιόδους. Πολύ δύσκολες. Όχι σε σημείο να χωρίσω. Σε καμία περίπτωση. Ζοριστήκαμε. Υπήρχαν περίοδοι που υπήρχαν εντάσεις και διαφωνίες, γιατί έχουμε μεγαλώσει με διαφορετικό τρόπο. Πάντα υπάρχουν διαφωνίες που μπορούν να σε φέρουν σε ένα τσακωμό. Αλλά υπάρχει πάντα καλή διάθεση από τους δύο και είμαστε αποφασισμένοι ότι θέλουμε να παλέψουμε να κρατήσουμε ενωμένη την οικογένειά μας. Θεωρώ τα πιο δύσκολα τα έχουμε περάσει».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch2rslcf3gn5)

Λίγους μήνες αργότερα, σε εμφάνισή της στην εκπομπή «Ελένη», είχε δηλώσει: «Ισορροπήσαμε, είμαστε πολύ διαφορετικοί με τον Φίλιππο. Βλέπω όλο και πιο ξεκάθαρα πόσο διαφορετικοί είμαστε και είμαστε καλά με αυτό. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον, στηριζόμαστε, υποχωρούμε. Είναι η διάθεση και όταν αυτή είναι μεγάλη, πάει καλά. Το παλεύουμε και οι δύο πολλοί. Οι κρίσεις μάς ένωσαν και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cozulwyv8c1l)

Οι φήμες χωρισμού

Η πληροφορία που ήθελε το ζευγάρι να έχει χωρίσει, είχε κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, χωρίς κανείς να την επιβεβαιώνει.

Αν κι ήταν γνωστό, η ηθοποιός έκανε δηλώσεις πριν ενάμιση μήνα στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», διαψεύδοντας τις φήμες χωρισμού, καθώς δεν ήθελε να ανακοινώσει κάτι σχετικό.

Μιλώντας στην κάμερα, η Αθηνά Οικονομάκου είχε δηλώσει για τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να παίρνει διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο: «Δεν με στεναχώρησαν τα δημοσιεύματα, δεν τα παρακολουθώ. Ξέρω ότι αυτά γίνονται».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πρέπει κάτι να γραφτεί. Μάλλον αυτήν τη περίοδο δεν έχει θέματα και ασχολούμαστε με αυτά. Γράφτηκε και αυτό, όπως όλα τα άλλα».

Την ίδια στιγμή, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του χωρισμού, η Αθηνά Οικονομάκου δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το διαζύγιο, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάνει αναρτήσεις για το κατάστημα ρούχων της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czku8hfdry8h)

H τελευταία ανάρτηση του Μιχόπουλου για την Οικονομάκου

Τον περασμένο Μάρτιο, την ημέρα των γενεθλίων της ηθοποιού, ο Φίλιππος Μιχόπουλος είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της, στην οποία της ευχήθηκε.

Μάλιστα, η δημοσίευση αυτή δεν πρόδιδε σε καμία περίπτωση ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. «Χρόνια πολλά στην πιο συγκλονιστική ακατέργαστη αγάπη μου», είχε γράψει ο Φίλιππος Μιχόπουλος, με το κοινό να πιστεύει πως όλα πάνε καλά στον γάμο τους.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση του διαζυγίου, ο επιχειρηματίας έσβησε την ανάρτηση από τον λογαριασμό του.

οικονομακου

























440272389_802495538400966_2656984056063942714_n
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης