Ολυμπιακοί Αγώνες, καταδύσεις: «Είμαι γκέι και χρυσός Ολυμπιονίκης»

Ολυμπιακοί Αγώνες, καταδύσεις: «Είμαι γκέι και χρυσός Ολυμπιονίκης»

Οι Βρετανοί Τόμας Ντέιλι, Μάτ Λι έκαναν την έκπληξη σπάζοντας την κυριαρχία των Κινέζων στις συγχρονισμένες καταδύσεις (10μ) στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώτος, ο οποίος από το 2013 είχε δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τα συναισθήματα του

24492917
«Νιώθω απίστευτα περήφανος που δηλώνω ότι είμαι ομοφυλόφιλος και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Όταν ήμουν πιο νέος δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ποτέ να πετύχω κάτι λόγω του ότι είμαι αυτός που είμαι. Το να είσαι Ολυμπιονίκης όμως, απλά δείχνει ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Ο Τόμας Ντέιλι δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του μετά τον θρίαμβο που σημείωσε μαζί με τον παρτενέρ του Ματ Λι στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από τα 10μ., που ήταν υπόθεση των Κινέζων (και ολίγων των Ρώσων) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

24493013


Έχοντας αναδειχθεί δύο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης (με άλλον παρτενέρ) κι έχοντας προκαλέσει σοκ το 2013 όταν ανακοίνωσε και δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο Ντέιλι το 2016 μετά την 3η θέση στο Ρίο είχε αποφασίσει να τα παρατήσει, αλλά τελικά ο σύζυγος του (ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντάστιν Μπλακ) και η γέννηση του γιου τους Ρόμπι (από παρένθετη μητέρα) τους άλλαξαν γνώμη.

«Σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκριτικά με τους προηγούμενους που είχα συμμετάσχει, αντιλαμβάνομαι ότι οι αθλητές είναι πιο ανοικτό για να δηλώσουν τη διαφορετικότητα τους. Όταν το 2013 το είχα κάνει εγώ αισθανόμουν πολύ μόνος. Τώρα ελπίζω ότι οποιοσδήποτε νέος από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα καταλάβει πως ανεξάρτητα πόσο μόνος νιώθει αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα δεν είναι μόνος του και σίγουρα μπορεί να πετύχει τα πάντα», είπε μετά την απονομή των μεταλλίων ο Ντέιλι ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους Βρετανούς δημοσιογράφους, αλλά τόσο για τους Κινέζους όσο και τους Ρώσους.

Κλείσιμο
24492099


Από τη μία είναι ο άνθρωπος που έσπασε την κυριαρχία τους κι από την άλλη είναι δηλωμένος γκέι και παντρεμένος με άντρα, ενώ στις χώρες τους ο γάμος ανθρώπων του ίδιου φύλλου απαγορεύεται.

Κι όταν ένας Κινέζος δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον γιο του Ρόμπι η απάντηση του ήταν γεμάτη συναισθήματα: «Η γέννηση του ήταν το πιο εκπληκτικό, γεμάτο εναλλαγές συναισθημάτων, ταξίδι της ζωής μου και ανυπομονώ να δω τόσο το γιο μου όσο και το σύζυγο μου, να τους αγκαλιάσω και να γιορτάσουμε όλα όσα έχουν γίνει».

Ο Ντέιλι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά αφού πρώτα κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα, ενώ ο Λι στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες πήρες το χρυσό και ήταν... ξετρελαμένος.

«Στα 9 μου κυνηγούσα τον Ντέιλι για να πάρω αυτόγραφα και έχω φωτογραφίες μαζί του καθώς ήταν το είδωλο μου και τώρα είμαστε εδώ με το χρυσό μετάλλιο. Κολλητοί και Ολυμπιονίκες!».

24492217


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Τόμας Ντέιλι και Μάτι Λι πήραν την πρώτη θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων 10μ. ανδρών με 471,81 βαθμούς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι Κινέζοι Γουάν Κάο και Αϊσέν Τσεν κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο (470,58), ενώ το χάλκινο πήγε στα χέρια των Ρώσων Αλεκσαντρ Μπόνταρ και Βίκτορ Μινιμπάεφ (439,92).

Η τελική κατάταξη:
Τόμας Ντέιλι - Μάτι Λι (Μ. Βρετανία) 471,81
Γουάν Κάο - Αϊσέν Τσεν (Κίνα) 470,58
Αλεκσάντρ Μπόνταρ - Βίκτορ Μινιμπάεφ (Ρωσία-ROC) 439,92
Χοσέ Μπαλέζα – Κέβιν Μπερλίν Ρέγες (Μεξικο) 407,31
Βινσέντ Ριεντό – Νέιθαν Ζόμπορ Μιούρεϊ (Καναδάς) 405,00
Όλεχ Σέρμπιν – Ολεξίι Σερέντα (Ουκρανία) 400,44
Γεονγκνάμ Κιμ – Χαράμ Γου (Ν. Κορέα) 396,12
Χιρόκι Ίτο – Καζούκι Μουρακάμι (Ιαπωνία) 377,10


Ειδήσεις σήμερα: 

Σάκκαρη: «Εδώ δεν είμαι σαν Σάκκαρη, αλλά σαν Ελλάδα και ελπίζω να σας κάνω περήφανους»

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται κατά 2% εν μέσω πανδημίας για να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς

Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης