Πέτσας: Έχουμε ζητήσει να λάβουμε μέρος στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη

petsas-einmer

«Η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε προσπάθεια πολιτικής λύσης στη Λιβύη », είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προανήγγειλε ότι σύντομα τα απτά αποτελέσματα για την αποσυμφόρηση των νησιών και τη φύλαξη των συνόρων

Ως ένα «δύσκολο, βαθιά κοινωνικό θέμα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στέλνοντας το μήνυμα ότι «θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες δομές που προσβάλλουν την Ελλάδα και δεν προσφέρουν στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης» αλλά και ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Για τις κλειστές δομές ειδικά είπε ότι «σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κατάσκευη όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα» ενώ για την επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών είπε ότι «αυτή θα γίνει πάντα με γνώμονα τη δυνατότητα κάθες περιφέρειας την οποία έχουμε ορίσει στο 1% του πληθυσμού».

«Τους πρώτους μήνες του 2020 θα δουν οι κοινωνίες απτά αποτελέσματα από τις επιστροφές και τη φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τη μείωση των ροών με ορίζοντα το εξάμηνο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Live Streaming


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη σύνοδο του Βερολίνου όσον αφορά το θέμα της Λιβύης ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα «κάνει κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε προσπάθεια πολιτικής λύσης στη Λιβύη και γι' αυτό έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του Βερολίνου».

«Δεν είμαστε από τα κράτη που συμμετείχαμε στην αρχή της διαδικασίας, είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν είμαστε και όχι εμείς» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά σημείωσε στην απάντησή του μετά από σχετική ερώτηση ότι «έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα τόσες πολλές πρωτοβουλίες που κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα. Είτε σε επίπεδο Πρωθυπουργού, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικων».  «Επαναλαμβάνω ότι η πολιτική λύση στη Λιβύη, είναι αυτή η οποία προκρίνει και η ΕΕ και εμείς και δεν θέλουμε την στρατιωτική λύση. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για την εξασφάλιση της ειρήνης και για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αμερικανικής πρωτοβουλίας για τα ελληνοτουρκικά ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ήταν ξεκάθαρη η θέση της ελληνικής αντιπροσωπείας που παρουσίασε τις ελληνικές απόψεις στην Ουάσινγκτον προσθέτοντας ότι «υπήρχε μια προγραμματισμένη επίσκεψη το υφυπουργού Πάλμερ στην Ελλάδα τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου. Είναι θέμα των ΗΠΑ αν θα γίνει νωρίτερα ή αν θα συνδυαστεί με επίσκεψή του στην Άγκυρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει συζήτησει με τους αρχηγούς ότι η διαδικασία που βλέπει η Ελλάδα είναι αυτή της αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Αν υπάρξει κοινός τόπος να προχωρήσουμε σε διερευνητικές επαφές και αν προχωρήσει και αυτό σε υπογραφή συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη με την μόναδικη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα αλλά είμαστε μακριά από αυτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητώντας να μην υπάρχει ονοματολογία υπενθυμίζοντας ότι «η συνταγματική προθεσμία είναι στις 13 Φεβρουαρίου». Όπως εξήγησε μετά την ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο «οποιοδήποτε διάστημα από σήμερα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε:

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α.

O Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εκφράζουν πλήρη ικανοποίηση για την επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον. Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και τόνισε πως είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Υπογράμμισε ότι η σημαντική συμφωνία για τον αγωγό East Med δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν.
Τόνισε ότι τα «μνημόνια» που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη είναι παράνομα και άκυρα, ότι παραβιάζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή. Ανέπτυξε ξεκάθαρα τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, και κατέστησε σαφές - με τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητός - ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία αναβάθμισης των F-16, που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας μας για συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 και συμφωνήθηκε να αρχίσει άμεσα η σχετική διαπραγμάτευση με στόχο την απόκτηση μιας μοίρας αυτών των αεροσκαφών.
Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόβαλε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξήγησε γιατί η Ελλάδα προσφέρει γόνιμο επενδυτικό έδαφος και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επενδύσεις στη χώρα μας.

Αναγνωρίστηκε η ραγδαία βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας μας και υπήρξε ενθάρρυνση για αμερικανικές επενδύσεις, ακόμη και από τον ίδιο τον αμερικανό Πρόεδρο.

Ενθάρρυνση που βρίσκει πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους 22 κολοσσιαίων επιχειρήσεων.

Στην ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών και στον εκλογικό νόμο

Όπως ανακοινώσαμε πριν την επίσκεψή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όπως συμφωνήθηκε στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις Η.Π.Α. και παρουσίασε τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η Κυβέρνηση.Έκανε άλλη μια κίνηση διακομματικής συνεννόησης στα μείζονα - και ιδίως στα εθνικά μας - θέματα, με στόχο την εθνική ομοψυχία. Έτσι ώστε όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στους Αρχηγούς των κομμάτων το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, στόχος του νέου εκλογικού νόμου είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και την ανάγκη να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα. Ο εκλογικός νόμος που καταθέτει η Κυβέρνηση απεικονίζει αντιπροσωπευτικότερα τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και είναι πιο δίκαιος από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές. Ο νόμος αυτός επαναφέρει το μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα, το οποίο, όμως, δεν θα δίνεται αδιακρίτως και ασχέτως ποσοστού. Θα ξεκινά από το επίπεδο του 25% και θα κλιμακώνεται, ανάλογα με το ποσοστό που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Συγκεκριμένα:

-Δεν θα δίνεται κανένα bonus στο πρώτο κόμμα που συγκέντρωσε λιγότερο από 25%.
-Στο κόμμα που συγκέντρωσε ακριβώς 25% θα δίνεται bonus 20 εδρών.
-Από εκεί και πάνω - μέχρι το ποσοστό του 40% - θα δίνεται μπόνους 1 έδρα για κάθε 0,5%.
-Ανώτατο bonus θα είναι οι 50 έδρες και θα δίνεται στο κόμμα που θα έχει το 40% των ψήφων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα κόμμα που κινείται κοντά στο 37% θα μπορεί να έχει αυτοδυναμία στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι μπόνους 50 εδρών δεν σημαίνει ότι ένα κόμμα με ποσοστό 40% παίρνει 50 έδρες περισσότερες από ό,τι θα έπαιρνε με απλή αναλογική. Κι αυτό διότι αν εφαρμοζόταν απλή αναλογική και κατανέμονταν σε όλα τα κόμματα οι 50 αυτές έδρες, το 40% από αυτές θα πήγαινε στο πρώτο κόμμα. Στις εκλογές, για παράδειγμα, του περασμένου Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε 50 περισσότερες έδρες, αλλά 28, καθώς τις υπόλοιπες 22 θα τις έπαιρνε και με απλή αναλογική.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Κυβέρνηση καταθέτει -όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε- τον νέο εκλογικό νόμο σε χρόνο μακριά από τις επόμενες εκλογές, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για κομματικούς υπολογισμούς και σκοπιμότητες.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι μέλημά μας είναι να ολοκληρώσουμε, το ταχύτερο δυνατό, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν στη χώρα την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα και θα μας επιτρέψουν να εντατικοποιήσουμε το έργο μας προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Στην πορεία της Οικονομίας και των Επενδύσεων

Όπως γνωρίζετε η εμπιστοσύνη είναι η λέξη-κλειδί. Και η Ελλάδα την έχει ήδη ανακτήσει, όπως αποδεικνύεται από την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου και τη ραγδαία αποκλιμάκωση των επιτοκίων, δηλαδή τη μεγάλη μείωση του κόστους δανεισμού. Ήδη, το ΙΟΒΕ ανακοίνωσε την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 109,5 μονάδες, δηλαδή την υψηλότερη τιμή από το 2007, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, κυμαίνεται σταθερά στα μέγιστα επίπεδα των τελευταίων 19 ετών. Εδώ, αξίζει να δείξουμε έναν ειδικό δείκτη που έχει να κάνει με τις κατασκευές. Όπως βλέπετε, σημειώνει, πραγματικά, άλμα τους τελευταίους μήνες, που δείχνει ότι τα σπίτια μας αποκτούν, ξανά, την αξία που έχασαν.

Τα στοιχεία, λοιπόν, αυτά είναι ενθαρρυντικά. Και αναμένεται οι θετικές προσδοκίες να πάρουν «σάρκα και οστά», καθώς με σχέδιο και συστηματική δουλειά «ξεμπλοκάρουμε» μια σειρά επενδυτικών σχεδίων. Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί:

Εννιά στρατηγικές επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οκτώ μεγάλα έργα ΣΔΙΤ ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σχέδια ένταξης 180 επιχειρήσεων στον νέο αναπτυξιακό νόμο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων. Σημειώνεται ότι κατά το β’ εξάμηνο του 2019 εγκρίθηκαν πληρωμές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η επίδοση στο α’ εξάμηνο ήταν μόλις το 1/3 αυτού του ποσού, δηλαδή κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζω, επίσης, κάτι πολύ σημαντικό. Ήδη οι απαραίτητες πιστοποιήσεις δεν γίνονται πια μόνο από κρατικούς φορείς, αλλά και από ιδιωτικούς πιστοποιημένους ελεγκτικούς ανεξάρτητους μηχανισμούς. Ήδη τα πρώτα οκτώ έργα πιστοποιήθηκαν. Έτσι, η υπόθεση αυτή παίρνει πια εβδομάδες, εκεί που παλιά, χρειαζόμασταν χρόνια. Αποκατάσταση εμπιστοσύνης, μείωση του κόστους δανεισμού, μεταρρυθμίσεις και μείωση της γραφειοκρατίας, θα οδηγήσουν τη χώρα σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Στο ορόγραμμα του Πρωθυπουργού
Από αύριο, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός ξεκινάει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε Υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

Την Παρασκευή το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Κεγάμ Χατσεριάν και τον Πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδας Παύλο Τσολακιάν.

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Από την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Τέλος, σας ανακοινώνω ότι νέα Διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει η Πρέσβης κυρία Ελένη Σουρανή, Διευθύντρια μέχρι σήμερα της αρμόδιας για τις σχέσεις με την Τουρκία Α4 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Δεν μας ειπες

Τον παρακαλεσατε πολύ τον Ερντογαν να σας δεχθεί σε μια ακρουλα ρε ξεφτιλισμενοι ψωριαριδες,πολιτικοί του γιουνανισταν;

Μάνος

Εξευτελισμός της χωρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ταΐστε τα πρόβατα Παπαγγελόπουλο εντωμεταξύ. Μπεεεεεε

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Μητσοτακης δεν εκανε κανενα κακο σε κανενα, ουτε στους Ελληνες ουτε στους συμμαχους,ουτε και σε κανενα αλλο λαο, γι αυτο ολοι, πλην συριζαιων και Τουρκων, τον εγκωμιαζουν, Αντιθετα ολους αυτους που βλεπεις και ξεσηκωθηκαν και συνεδριαζουν και συσκεπτονται, ειναι για να συμμορφωσουν τον Ερτογαν, που συστηματικα διαταρασσει τη διεθνη νομιμοτητα και με το ταραγμενο του μυαλο, ολο και βλεπει τον εαυτο του για σουλτανο!Μονο αν δεν τα καταφερουν ολοι τους αυτοι να τον συνετισουν, θα φωναξουν και την Ελλαδα την ακριβη,για να κανουν ολοι μαζι πιο δυναμικο και ζορικο παιγνιδι, εναντιον της Τουρκιας.

Γιώργος

Πετσα σιγά, θα σκισετε κανένα καλσόν...

τσακ

Καλά ας περιμένει να προσκληθεί η Ελλάδα, μας έχουν για πασατέμπο και πιόνι για τα θελήματα τους, όπως κατέληξαν την χώρα για σουβλάκι, τζατζίκι, καφέ και υπηρέτες τους.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν ειναι η Ελλαδα για πασατεμπο(για να περνουν την ωρα τους),αλλα ακομη και ετσι να ειναι, ο Μητσοτακης φταιει, ή ο Τσιπρας, που εκαμε την Ελλαδα σε ολα πιο μκρη!;...

Κύριε Πέτσα, τι πρέπει να γίνει για να ακούσετε;

Είναι άκρως θετικό ότι υπάρχει σχέδιο για δράση. Είναι αυτονόητο όμως ότι το μεταναστευτικο δεν λύνεται, ούτε από μας ούτε με εύκολα μέτρα. Αντί να μαζευτούν όλοι οι προσφυγολαθορομεταναστες σε ΕΝΑ μόνο σημείο, κλείνουμε το ένα hot spot και ανοίγουμε μερικά άλλα. Το χειρότερο είναι ότι παίρνουμε το πρόβλημα από πέντε κέντρα και το μοιράζουμε σε πενήντα νέα σημεία. Να κλείσουν όλα τα κέντρα και hot spot και να μεταφερθούν τοσο ΟΛΕΣ οι υποδομές (κοντέινερ κλπ.) όσο και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι προσφυγολαθρομεταναστες σε ΕΝΑ και μοναδικό κέντρο υπό σύσταση, στην Μ α κ ρ ο ν η σ ο. Εκεί χωρούν μεσοπρόθεσμα 200.000 άτομα με ανθρώπινες συνθήκες σε κατοικίες κοντέινερ όπως μέχρι τώρα. Πότε θα γίνει αντιληπτό ότι αυτή η λύση βοηθάει την ελληνική κοινωνία, κοστίζει λιγότερο από αμέτρητα κέντρα εδώ και κει σε όλη τη χώρα και μειώνει τον κίνδυνο βίαιων αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών που με το δίκιο τους βλέπουν να καταστρέφεται ο,τι έχουν ονειρευτεί και φτιάξει για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Το νησί έχει ακατοίκητη και ανεκμετάλλευτη έκταση 18 τετραγωνικών χιλιομέτρων, φυλάσσεται εύκολα, είναι κοντά στο αεροδρόμιο, έχει πρόσβαση από Λαύριο και είναι εκ φύσεως "κλειστό κέντρο" λόγω θάλασσας. Αν συνεχίσετε αυτή την πολιτική, να απλώνετε τους λεκέδες παντού ελπίζοντας ότι θα ξεθωριάσουν θα σας οδηγήσει σε Βατερλό.

Επισης

σε μεγαφωνα θα ακουγονται 24/7/365 σε αγγλικα γαλλικα κ ολες τις αλλες αραβομουσουλαμοαφρικανικες γλωσσες το εξης "Οσοι μπηκατε λαθραια κ δεν εχετε ΕΠΙΣΗΜΑ χαρτια ΔΕΝ θα βγειτε ΠΟΤΕ απο δω μεχρι να πεθανετε εκτος ΜΟΝΟ για να γυρισετε απο εκει που ηρθατε.Αν το αποφασισετε το αεροπορικο εισητηριο τσαμπα.Ασυλο ΔΕΝ θα παρει κανεις ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ κ ουτε θα βγει ΠΟΤΕ απο εδω μεσα".Επισης κινητα κομμενα.Οποιος θελει να μιλησει με τους δικους του απο σταθερα τηλ που θα παρακολουθουνται κ θα καταγραφονται.Επισης αντρες και γυναικοπαιδα χωριστα(για να μην γεννοβολανε)εκτος απο αυτους που ειναι ηδη ζευγαρια- αποδεδειγμενα με εξεταση DNA- που θα κρατουνται σε ξεχωριστο χωρο μεχρι κ την δικη τους επιστροφη απο εκει που κουβαληθηκαν(εδω μπορει να υπαρχουν ορισμενες ελαχιστες εξαιρεσεις συμφωνα με τις πανεπιστημιακες σπουδες/ειδικοτητες καποιου μελους της οικογενειας οπου θα διδεται αδεια παραμονης για πολυ περιορισμενο χρονικο διαστημα στη χωρα κ παντα υπο αιρεση κ ορους).Οι υπολοιποι ολοι μαζι κ ας σκοτωνονται,βιαζονται,τρωγονται μεταξυ τους.

Κλάφτα !

Μας πρόλαβε το Κογκό .

Η σύνοδος και οι αυνάνες των Αθηνών

Κύριε Πέτσα δεν θα έπρεπε να ΖΗΤΑΜΕ την συμμετοχή μας για την σύνοδο της Λιβύης, θα έπρεπε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την συμμετοχή μας μιας το το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης είναι καθαρά μια εχθρική πράξη κατά της Ελλάδος. Αλλά τι να λέμε τώρα για την στρατηγική ανυπαρξία της χώρας μας και τον διπλωματικό μας αυνανισμό αφού όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα έχουμε αναθέσει .... στην ΜΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ. (βλ. προσφυγικό, Μακεδονικό, κτλ)

Να μην πάει ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο

Το θέμα είναι απλό για την Ελλάδα. Αυτοί θα συζητήσουν για τον πόλεμο εκεί, αυτό σημαίνει ότι αν βάλουν στοπ στον Τούρκο, να στέλνει όπλα και τζιχάτια στην Λιβύη, οπότε ο Χαφταρ και πάλι στο τιμόνι και συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν υπάρχει. Γιατί να πάει ο Μητσοτάκης να κάνει χειραψία με τον Ερτογαν ο οποίος απειλεί συνεχώς και συμπεριφέρεται σαν Χίτλερ. Το έχει πεί ο Μητσοτάκης, καμιά συζήτηση με τον Ερτογαν όσο απειλεί. Καλύτερα να μην πάει, οι άλλοι, που μπορούν, είναι πολλοί για να σταματήσουν τον πόλεμο

Ανύπαρκτοι πολιτικοί .

Κυριακο και ΝΔ είσαστε για γέλια , σας έχουν για πλάκα όλοι τους, Γερμανοί ,Ρώσοι , Αμερικανοι & Τούρκοι . Έλληνες να ειστε έτοιμοι για μεγάλη προδοσία , όπως εκείνη με τον προδότη Σημίτη στα Ιμια. Οι τουρκαλαδες αλωνίζουν στο Αιγαίο και εμείς το πρόβλημα μας είναι ποιο πρόεδρο, χαραμοφάη , θα κατσίκοσουμε στο κεφάλι μας.

αφιλότιμος

έχουμε και το καθημερινό δελτίο διορισμού της κάθε τατανίτσας..

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η αληθεια ειναι οτι οταν κυβερνουσε αυτοδυναμη η ΝΔ, ημασταν σε πιο περιοπτη θεση αναμεσα στους συμμαχους και οι εξοπλισμοι αναμεσα στην Ελλαδα και την Τουρκια ηταν με αναλογια 5 προς 7, και οταν ανελαβαν οι τσιπροκομουνιστες με τις ξεπερασμενες και αναγχρονιστικες ιδεες, τις εθνομηδενιστικες και ανθελληνικες, η Ελλαδα κατρακυλισε στην ανυποληψια και στην εκτιμηση των συμμαχων μας Μολις τωρα με το Μητσοτακη η Ελλαδα εχει αναψει ξανα στο φουλ τις μηχανες, για ακομη μεγαλυτερη ευημερια και προοδο του ελληνικου λαου, και για διεθνη αναγνωριση της μεγαλης αξιας της Ελλαδας μας.

Κλαφ Τα Χαράλαμπε

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ιταλία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ε.Ε. Τα πράγματα είναι απλά και όλοι είναι ειλικρινείς μαζί μας. Η μπίζνα στην περιοχή είναι μεγάλη. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι άποψη για την κατάσταση έχει ο άμεσα θιγόμενος Έλληνας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης