LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: «Ο κόσμος ανάποδα - Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε»

κουτσιυμπα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του για τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με «καρφί» για τον Τσίπρα

Τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ' ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας, που ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναμένεται να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ στη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ.

Υποδεχόμενος τον γγ του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».
5004158

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουτσούμπα

Μητσοτάκης: Γενικέ μου, γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε.

Κουτσούμπας: Χρόνια Πολλά, καλή Χρονιά, τα είπαμε και στο προεδρικό. Δεν μπορούσα να έρθω την Παρασκευή. Ημουν στο Λονδίνο σε κομματική εκδήλωση.

Μητσοτάκης: Το ΚΚΕ οργανώνεται στο εξωτερικό ενόψει της ψήφου των αποδήμων.

Κουτσούμπας: Πρώτη φορά πήγα στο Λονδίνο.

Μητσοτάκης: Αλήθεια;

Κουτσούμπας: Δεν είχα ξαναπάει.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ 13/01/2020


Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία επιφυλάσσοντας ένα «καρφί» για την στάση του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «δυστυχώς, όμως, βλέπουμε και παρακολουθούμε στο πολιτικό σκηνικό, άλλα κόμματα, όπως είναι για παράδειγμα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία».

Για τον εκλογικό νόμο ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για «καθαρή, ανόθευτη, απλή αναλογική, χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα» ενώ δήλωσε την αντίθεσή του «στο νέο νομοσχέδιο ή στις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας».

Η δήλωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Μετά από την ενημέρωση, εκ μέρους του κ. πρωθυπουργού, θα ήθελα να σας πω ότι βρισκόμαστε πραγματικά στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, έντονων ανταγωνισμών, αντιθέσεων και συγκρούσεων στη περιοχή. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία, που επεκτείνει τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Φυσικά, εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. πρωθυπουργού δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Είναι πάγια και διαχρονική η απόψή τους σχετικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, απέναντι στις διεθνείς συμμαχίες. Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε και παρακολουθούμε στο πολιτικό σκηνικό, άλλα κόμματα, όπως είναι για παράδειγμα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις, τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, σχετικά με τη δολοφονική ενέργεια ενάντια σε αξιωματούχο μιας άλλης χώρας. Ήταν εγκληματική ενέργεια. Έπρεπε καθαρά να ειπωθεί στις ΗΠΑ και μάλιστα όχι για το πρόσωπο το συγκεκριμένο - όπως ξέρετε εμείς δεν υπερασπιζόμαστε το ιρανικό καθεστώς, έχουμε πλήρη αντίθεση με το πώς συμπεριφέρεται στη χώρα του και την περιοχή - όμως, εδώ πρόκειται για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εκτός από το γεγονός της δολοφονικής ενέργειας ενάντια σε έναν αξιωματούχο.

Από αυτή τη σκοπιά θεωρούμε ότι μπαίνουμε στη δίνη εξελίξεων που μας ανησυχούν και που βεβαίως θα την πληρώσουν οι λαοί, θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Την ίδια στιγμή εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, εκ μέρους της τουρκικής αστικής τάξης, του Ερντογάν, της κυβέρνησης της Τουρκίας, με όλες αυτές τις οριοθετήσεις ΑΟΖ με τη Λιβύη και βεβαίως την απαράδεκτη τακτική του να αμφισβητεί ακόμα και διεθνείς συμφωνίες, που καθόρισαν τα σύνορα στην περιοχή και στα συγκεκριμένα κράτη, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, από προηγούμενες δεκαετίες. Και φυσικά εκφράσαμε τη διαφωνία μας για την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, κάτι που δεν το δέχεται βέβαια η Τουρκία. Όμως, θέσαμε και το ζήτημα του συνυποσχετικού που μας ανησυχεί για το τι θα περιέχει, αν τελικά οδηγηθούν σε μια τέτοια συμφωνία τα δύο μέρη.

Από εκεί και πέρα εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την άποψή μας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και γίνεται για μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια. Και από αυτή τη σκοπιά εμείς εκτιμάμε ότι ο ΠτΔ υλοποιεί μια αντιλαϊκή πολιτική από την ίδια τη θέση του συμμετέχοντας στον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής, εδώ στη χώρα μας. Δεν είναι το πρόβλημα του προσώπου, είναι το πρόβλημα του τι ενέργειες, τι πολιτικά καθήκοντα υλοποιεί ο εκάστοτε ΠτΔ.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο εκφράσαμε ξανά την πάγια θέση μας για καθαρή, ανόθευτη, απλή αναλογική, χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα και βεβαίως να εκφράζεται ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και αυτό να αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου, με ό,τι δίνει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στα πολιτικά κόμματα.

Τέλος, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο νέο νομοσχέδιο ή στις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Θέσαμε στον πρωθυπουργό το ζήτημα του προβλήματος που υπάρχει με τη ΛΑΡΚΟ και βεβαίως ζητάμε άμεση χρηματοδότηση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται τη δουλειά τους, διότι δε συμβαίνει αυτό σήμερα και πρέπει να διασφαλιστεί. Οποιαδήποτε λύση επιλεγεί τελικά, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να διασφαλιστούν όλες οι εργασιακές θέσεις.

Επισημάναμε, με αφορμή το brexit, ότι πρέπει να διασφαλιστούν και νομοθετικά τα δικαιώματα των Ελλήνων που βρίσκονται στη Μ. Βρετανία, μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, όπως είναι να μην αυξηθούν τα δίδακτρα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους φοιτητές που βρίσκονται εκεί και να εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί όπως ξέρετε χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες μας μένουν και δουλεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και τέλος θέσαμε το ζήτημα να δει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός το ζήτημα της πιστοποίησης και πώς αυτή γίνεται για τους εργαζόμενους κυρίως στις οικοδομικές εργασίες, που πάνε μετανάστες στη Μ. Βρετανία και πώς γίνεται η διαδικασία πιστοποίησης κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν διπλά και τριπλά οι Έλληνες μετανάστες, οι εργάτες που πάνε εκεί για να βρούνε δουλειά.

Αυτά είναι τα ζητήματα που θέσαμε, αυτά είναι γενικά τα ζητήματα που κουβεντιάσαμε».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Νίκος

Γεια σου κε Πρωθυπουργέ. Γεια σου Κυριάκο!!!! 👍👍👍👍👌👌👌👌😎😎

κουμουνιστες με γραβατα

με μπλέ γραβατα αλλα κοκκινη καρδια, κουμουνιστης δικος σου ειναι ο μητσοτάκης συντροφε...ασε να ξερω

οφσορ αριστεροδεξια ελιτ και κομμουνα στην βαση...

Eμεις οι οφσορ κρατικοδιαιτοι να κραταμε την κουταλα του προυπολογισμου και ασε του αφελείς να τσακωνονται για αριστερα , δεξια και διαφορα κολοκυθια ...

Totoro

Δε βαριέσαι μωρέ σύντροφε Μήτσο! Οι αριστεροί οικονομικοί (και όχι μόνο) δολοφόνοι είτε κόκκινη είτε μπλε γραβάτα φοράνε δεν έχει καμία σημασία.

Γιατί γελάτε κύριοι; Γιατί γελάτε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Happy Traveller του Μαξίμου.Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, Ευτύχη Μπλέτσα έχουμε. Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξορμήσεις του

ΦΙΛΕΛΕΣ

Είμαι Φιλελές και ως εκ τούτου σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς...... Τώρα αν ο φασίστας γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου το ΚΚΕ το χαρακτήρισε ως το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας αυτό είναι μικρολεπτομέρεια.....

Χαχαχαχαχα

Κυριάκο.. γλέντα τα κλούβια αυγά... Χαχαχα

..το κόμμα του λαού!!

...10 χρόνια ΚΑΤΟΧΗ , ξεπούλημα του τόπου και γενοκτονία του ελληνικού λαού και το Κοτσούμπα, παρεΐτσα με τους υπόλοιπους δωσίλογους κάνει χαβαλέ, ας όψονται οι ηλίθιοι με τσίκλα στον εγκέφαλο που ψηφίζουν ακόμα το συγκεκριμένο κόμμα σφραγίδα!

Κυβέρνηση τσίρκο

Αυτό που αποκόμισε η Ελλάδα από το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Αμερική είναι να γίνει στόχος του Ιράν μετά τις διπλωματικές ανοησίες του Μητσοτάκη.

τι πουλαει

το εργοστασιο εκλεισε.. ο αντιπροσωπος ακομη γυρναει!..

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.. ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ,ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ? ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ? ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ? ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ?

Τρολ

καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή τεράστιε ΤΕΛΑΜΩΝ . Και εσύ που τα ξέρεις όλα...καταλαβαίνεις !!! Σε αγαπώ !!!

Πο.Θα

ελα μου ντέ ...τι βλακείες για γραβάτες κλπ λέει ο Κουτσούμπας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης