«Απολογία» των New York Times για άρθρο Έλληνα δημοσιογράφου: Δεν ξέραμε ότι εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του Τσίπρα...

«Απολογία» των New York Times για άρθρο Έλληνα δημοσιογράφου: Δεν ξέραμε ότι εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του Τσίπρα...

Ο δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης έγραψε άρθρο στους NY Times για τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως ξέχασε να δηλώσει ότι μέχρι τις εκλογές εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

arthea
«Φωτιά» πήραν την Δευτέρα τα Social Media, για άρθρο των New York Times για την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο υπέγραφε ως δημοσιογράφος ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ματθαίος Τσιμιτάκης.
arthea

Το άρθρο του Ματθαίου Τσιμιτάκη φιλοξενήθηκε στις «απόψεις» της εφημερίδας New York Times με τον τίτλο «Οι ενήλικες επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας και είναι πραγματικά δεξιοί» («The Adults are Back in Charge in Greece. And they are Really Right Wing»). Ωστόσο, διέφυγε στην αμερικανική εφημερίδα να εξακριβώσει το εργασιακό παρελθόν του δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα δεκάδες χρήστες του Twitter να αντιδράσουν. Στις επισημάνσεις των χρηστών του τουίτερ -κυρίως- αναφερόταν ότι ο κ. Τσιμιτάκης έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάζει και να χαρακτηρίζει τη νέα ελληνική κυβέρνηση, πλην όμως -σημείωναν- οι παρατηρήσεις του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορούν να παρουσιάζονται σαν αντικειμενικές, δεδομένου ότι ο συντάκτης του άρθρου από το 2016 εργαζόταν στο πρωθυπουργικό γραφείο ως μετακλητός και κατά συνέπεια μισθοδοτούνταν από το ελληνικό δημόσιο μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου...

Η εφημερίδα New York Times μετά το σάλο που προκλήθηκε στο τέλος του κειμένου διευκρινίζει ότι δεν είχε εξακριβώσει πλήρως το εργασιακό παρελθόν του συντάκτη, προτού δημοσιεύσει το άρθρο, γνωστοποιώντας ότι εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα. «A previous version of this article failed to identify fully the author's work history. He worked in the press office for the previous prime minister of Greece, Alexis Tsipras».

Κλείσιμο


Στο άρθρο, υπό τον τίτλο, «Οι ενήλικες επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας και είναι πραγματικά δεξιοί» («The Adults are Back in Charge in Greece. And they are Really Right Wing»), ο δημοσιογράφος, που εργάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη Νέα Δημοκρατία ως «δεξιό κόμμα με εμφανείς αυταρχικές τάσεις», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ακολούθησε διχαστικές και πολωτικές πολιτικές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης