Εκνευρισμός Τσίπρα και επιθέσεις κατά πάντων - Ετοιμάζει τηλεμαχία με τον… εαυτό του

Εκνευρισμός Τσίπρα και επιθέσεις κατά πάντων - Ετοιμάζει τηλεμαχία με τον… εαυτό του

Σε «διακαναλική συνέντευξη» προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός

tsipras_thiseio
Σχέδιο «διακαναλική συνέντευξη» καταστρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσανατολίζεται σε μία τηλεμαχία με τον… εαυτό του, αφού το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ναυάγησε.

Ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η διακαναλική δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ πιθανότερη ημερομηνία είναι η Πέμπτη, 4 Ιουλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί, όπως όλα δείχνουν, να παίξει το τελευταίο του χαρτί ως πρωθυπουργός, κάνοντας κάλεσμα σε κάθε αναποφάσιστο ψηφοφόρο. Από την κυβέρνηση διατυμπανίζουν, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την απευθείας αντιπαράθεση, διότι εκτιμάται πως έτσι θα φανούν οι μεγάλες διαφορές στα οικονομικά προγράμματα των δύο κομμάτων και οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε εργασιακά και κοινωνική πολιτική.

Βασική στόχευση, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, είναι να αναδειχθούν οι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, αλλά και να εμφανιστεί το κόμμα του ως ο κύριος πόλος στο χώρο της κεντροαριστεράς, περιορίζοντας τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής και του Μέρα 25, του Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφτούν και εξωγήινοι», σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί νέων εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο, εάν δεν λάβει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Παράλληλα, επανέλαβε το δίλημμα αυτών των εκλογών που είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε, μάλιστα, και στην κ.Γεννηματά, ισχυριζόμενος ότι "το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στηρίζει τη δεξιά". Ειδικότερα, ανέφερε, «Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία μπροστά όλοι μαζί ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα ζήσαμε σχετικά πρόσφατα, πριν πέντε χρόνια, της διακυβέρνησης Σαμαρά, με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μία μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι οι εκλογές αυτές γίνονται με τον νόμο bonus «της απόλυτα ενισχυμένης αναλογικής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, τον οποίο έκρινε ότι έπρεπε να αλλάξει, καθιερώνοντας εκλογικό νόμο απλής αναλογικής.

Κλείσιμο
Απαντώντας επίσης στην ερώτηση , για τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα που αποδίδει στη ΝΔ είναι ‘fake news” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόμα του λόγια που δεν έχει πει, τόνισε ο πρωθυπουργός: «Γιατί δεν δέχεται λοιπόν, αφού λέει ότι εμείς κάνουμε κοπτοραπτική, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι ενώπιον σας ή να διαλέξει όποιον δημοσιογράφο θέλει και να μιλήσουμε ανοιχτά και δημόσια στον ελληνικό λαό. Γιατί αυτό το αποφεύγει;».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι αποφεύγει το debate και τον διάλογο επειδή κρύβει το πρόγραμμά του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μεταρρυθμίσεις του κρύβουν αίμα» και αποσκοπούν στη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δαπανών.

Ερωτηθείς για το ποιος φταίει για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε «ούτε δεμένος» στο ντιμπέιτ. «Ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και μας πιστώνει ότι δεν το κάναμε γρήγορα. Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εκδοχές: είτε να πάμε πίσω στο '13- 14' είτε να πάμε μπροστά. Ο κ.Μητσοτάκης αρνείται το διάλογο γιατί έχει "προγραμματικούς σκελετούς". Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να πάει ο κόσμος στις κάλπες σας υπνωτισμένος. Η κυρία Γεννηματά και ο κ.Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον κ.Μητσοτάκη. Είπα να έρθω άγρυπνος, το ΚΚΕ έβγαλε το φίδι από την τρύπα και έγινε για να αποφύγουν και οι τρεις την αντιπαράθεση με μένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης