Αποστολάκης: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

Αποστολάκης: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε για ποιον λόγο συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

apo1
«Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι Τούρκοι σε ανάλογες γεωτρήσεις και στην ελληνική ΑΟΖ (π.χ. στο Καστελόριζο), ο υπυργός απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε να μην προκύψει κάτι τέτοιο. Αν φτάσει όμως σ’ αυτό το σημείο, θα κάνουμε ό,τι ενέργειες χρειάζονται για να μην γίνει. Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε, υπάρχει ετοιμότητα. Η ευχή είναι να μην φτάσουμε σ' αυτό το σημείο. Και η δική μου θέση αυτή ήταν στις ΗΠΑ, να γίνει ό,τι χρειάζεται, για να μην φτάσουμε εκεί. Γιατί τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα».

Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να «πονέσει» την Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Οτιδήποτε επιβληθεί στην Τουρκία ως μέτρο που θα επηρεάζει την οικονομία της, θα έχει αποτέλεσμα».

Ο κ. Αποστολάκης επέμεινε ακόπμη ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Αποστολάκης: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο


Κλείσιμο


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, μία ημέρα μετά το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε: «Οι πιθανότητες να προκύψει ένα θερμό επεισόδιο υπάρχουν πάντα. Η άποψή μου είναι πως δεν είναι τόσο πιθανό, γιατί αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά και δεν θέλουν να προσθέσουν κάτι άλλο». Ωστόσο, όπως είπε, «εμείς έχουμε φτιάξει αρκετά ισχυρές συμμαχίες, που έχουν αποδώσει».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι είναι ένα θεσμικό όργανο και καλώς συνεκλήθη. «Είχε αρχίσει να διαχέεται στον Τύπο με fake news ότι υπάρχει μια ένταση, προετοιμασία για πόλεμο. Συν οι εξελίξεις, αλλά και το Συμβούλιο ΥΠΕΞ όπου βρίσκεται ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και το ότι έπρεπε να δοθεί ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Εγώ δεν έχω καμία ανησυχία» είπε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε πρόταση για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκρινε ότι δεν είναι ο καιρός για κάτι τέτοιο, καθώς δεν είναι πολιτικός και πρέπει να είναι συνεπής ως προς τον ρόλο του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης