ΚΚΕ κατά Τσίπρα: Υπογράψατε διακήρυξη που μιλά για «Σιδηρούν Παραπέτασμα»

kke-giannis-gkiokas

Ο Γιάννης Γκιόκας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπέγραψε μαζί με ακροδεξιούς ηγέτες την διακήρυξη της Συνόδου, ενώ εξηγήσεις ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία υπέγραψε μαζί με τους ακροδεξιούς ηγέτες Βίκτορ Ορμπαν και Σεμπάστιαν Κούρτς «αντικομουνιστική» διακήρυξη για το «γκρέμισμα του Σιδηρούν Παραπετάσματος».

Το ζήτημα έθεσε σε έντονο ύφος κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο Γιάννης Γκιόκας ενώ σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε αρχικά ότι δεν υπήρξε ψήφισμα αλλά η ανάγνωση μιας ανακοίνωσης ωστόσο ζήτησε χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το τι πραγματικά συνέβη.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Θ. Παφίλης: Επειδή η κυρία Αναγνωστοπούλου μας είπε ότι δεν υπάρχει διακήρυξη αλλά προσχέδιο διακήρυξης καταθέτω για τα πρακτικά την σχετική ανακοίνωση του ευρωκοινοβουλίου. Αναφέρεται σε διακήρυξη μετά από ομόφωνη απόφαση. Ο κ. τσίπρας υπέγραψε με τον Σαλβίνι, τον Ορμπαν και τον Κούρτς και έρχεστε εδώ να μας μιλήσετε για την προοδδευτική αριστερή συμμαχία. Ασέβεια. Δεν ντρέπεστε; Δικαιώνετε τους φασίστες. Μεγάλη ντροπή και θα το πληρώσετε από τον κόσμο σας.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Σέβομαι και συμμερίζομαι τις ευαισθησίες όπως τις εξέφρασε ο κ. Παφίλης. Δεν πρόκειται για ψήφισμα ούτε για απόφαση. Είναι κοινή διακήρυξη. Η διακήρυξη στην ΕΕ απαιτεί ομοφωνία. Το πρόβλημα το δικό μας και η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι σε αυτή την ΕΕ αυτό που προσπαθούμε είναι να αλλάξουν οι δυνάμεις μέσα στα κράτη… Χθες στο Σίμπιο της Ρουμανίας είχαμε κρίσιμο θέμα που έπρεπε να λάβει ομοφωνία όπως όλα τα θέματα. Είχαμε μείζον θέμα! Θέλαμε όλες οι χώρες να πάρουν απόφαση για την Κύπρο κατά της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή η διακήρυξη ήταν πολύ σημαντική.

Θ. Παφίλης: Η διακήρυξη πολιτικά είναι πιο ισχυρή από την απόφαση. Αφήστε τα συνδικαλιστικά τα ξέρουμε καλύτερα. Βάλατε υπογραφή με τον Σαλβίνι ή όχι;

Γ. Γκιόκας: Χέρι χέρι πατε με αυτούς

Θ. Παφίλης: Όσο μιλάτε τόσο εκτίθεστε. Ξέρετε τι μας είπατε; Ότι δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο από το να πάτε με τους φασίστες. Δεν υπάρχει πάτος για εσάς.


Σύμφωνα με τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης η υπόθεση έχει ως εξής:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα αναφερθώ σε ορισμένα άλλα ζητήματα που τέθηκαν από τους Βουλευτές του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης με πολύ μεγάλη επάρκεια.

Θα αναφερθώ σε μια συγκεκριμένη εξέλιξη που υπήρξε σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα που, ως γνωστόν, είναι η 9η Μάη, η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, της ήττας του φασισμού και του ναζισμού, με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού. Μάλιστα, ορισμένοι Βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν σ’ αυτήν τη μέρα.

Όμως, αυτήν τη μέρα τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το Σιμπίου της Ρουμανίας στη Σύνοδο των Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Προσέξτε: Διακήρυξη του Σιμπίου, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρώτο σημείο: «Θα υπερασπιστούμε μια Ευρώπη από τη ανατολή στη δύση και από τον βορρά στον νότο. Τριάντα χρόνια πριν εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες». Αυτό υπογράψατε!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έλεος! Αυτό υπογράψατε μαζί με τους φασίστες! Ντροπή σας!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Αίσχος!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ηρεμήστε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Αυτήν την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες! Αυτό υπέγραψε ο Πρωθυπουργός από τη Ρουμανία!

Νομίζαμε ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε δει όλα: και μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και υποκλίσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και κολλητιλίκια με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού και πολλά άλλα. Τελικά αποδεικνύεται ότι κάθε φορά ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Αποδεικνύεται ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σιδηρούν Παραπέτασμα! Ντροπή! Αίσχος! Αθλιότητα! Αυτοί είστε!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή! Αίσχος! Τον Μπελογιάννη χτυπάτε, εσείς, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου! Το Σιδηρούν Παραπέτασμα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ. Ηρεμία παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Υιοθετείτε όλη την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την προπαγάνδα του Τσώρτσιλ, την προπαγάνδα του Τρούμαν, την προπαγάνδα του μακαρθισμού απέναντι στην πάλη των λαών και απέναντι στο παγκόσμιο κίνημα και το σοσιαλιστικό σύστημα, όλη την προπαγάνδα που εκτυλίχθηκε με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά -και πολύ αμφιβάλλω αν κάποια άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια υπέγραψε κάτι αντίστοιχο. Και το υπογράψατε εσείς!-, όλη την προπαγάνδα που έστειλε στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα αγωνιστές της χώρας μας, στο όνομα του Σιδηρού Παραπετάσματος. Και αυτό το υπογράψατε!

Το υπογράψατε -το ξαναλέμε- την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποίαν η Διακήρυξη φυσικά δεν κάνει κανέναν λόγο, γιατί ο φασισμός δεν είναι αντίπαλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουκ ολίγες φορές η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει φασίστες και παρόμοιες οργανώσεις για να παίζει τα διάφορα παιχνίδια της. Αντίπαλος είναι οι λαοί, αντίπαλος είναι το σοσιαλιστικό σύστημα, αντίπαλος είναι τα κομμουνιστικά κόμματα, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό και επιχείρησε όλα αυτά τα χρόνια να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη, και να τη μετατρέψει σε «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κι αυτή η υπογραφή που μπήκε σε αυτήν τη Διακήρυξη από τον κ. Τσίπρα μπήκε μαζί με τις υπογραφές του Κουρτς, του Όρμπαν, της Μέρκελ και όλων των άλλων ακροδεξιών που υποτίθεται ότι πολεμάτε.

(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή σας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ησυχία, παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Και μετά από όλα αυτά, έχετε το θράσος να μιλάτε για πρόοδο, να μιλάτε για προοδευτικές συμμαχίες, να μιλάτε για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς. Έχετε το θράσος να καταθέτετε στεφάνια στο Χαϊδάρι και στην Καισαριανή και από την άλλη μεριά να κάνετε ωμό, άθλιο, πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Αυτοί είστε! Αυτοί είστε!

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Έχετε το θράσος να μιλάτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δήθεν ξεστράτισε τα τελευταία χρόνια από τις ιδρυτικές της αξίες και ότι αυτό το ξεστράτισμα μπορεί δήθεν να διορθωθεί. Να τες οι ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ο αντικομμουνισμός, η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση των λαών και οι πόλεμοι, και αυτό πάτε και υπογράφετε.

Όλοι είστε στο κότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ!

Αποδεικνύεται από αυτήν τη Διακήρυξη ποιον φοβάται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τριάντα χρόνια μετά, όλοι εσείς που λέτε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, απέτυχε, ηττήθηκε, η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτήν τη Διακήρυξη -την καταθέτω στα Πρακτικά για να υπάρχει- δείχνει ποιον φοβάται.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Γκιόκας καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Το φάντασμα εξακολουθεί να πλανιέται και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας οι φόβοι σας να γίνουν πραγματικότητα. Εσείς είστε με το μέρος των σύγχρονων «Ιερών Συμμαχιών». Αυτό γιορτάζουμε την 9η Μάη: Την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ. Και επειδή ο κύριος Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας, θα αφήσουμε στα υπουργικά έδρανα μια φωτογραφία για να τη μεταφέρει στον κ. Τσίπρα για να δει τι γιορτάζουμε την 9η Μάη.

(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας)

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Σταλίνσναγιας

Και συνέχισε ο σύντροφος και αγωνιστής για την εργατική λαϊκή μάσα Γκιόκας: Η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά. Το καταλάβετε σύντροφοι;

Χάρρυ Τραμπάκουλας

Και μετά πάει το παλικάρι , έπεσε στ΄γκρεμά .

John

Μια ζωη αυτο το φασιστοκομμα ειχε θρασσος και κουναγε το δακτυλο σε ολους. Ρε αει στο διαολο απο κει περα, κατσαπλιαδες!

τρικαλινος

κομμουνιστοκομμα ειναι φιλε.... και οχι φασιστοκομμα να ξερουμε τι λεμε.... ειναι οπαδοι μιας ιδεολογιας που ειναι υπευθυνη για εκατομμυρια θανατους σε ολο τον πλανητη για τα απεραντα στρατοπεδα συγκετρωσεως που δημιουργησαν και πεθαναν εκατομυρια αθωοι απο τα βασανιστηρια........ο κομμουνισμος στα κρατη που επικρατησε ανειλθε με βια ,μισος βαρβαροτητα και ψεμματα

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΣΚΟΤ ΜΠΟΥΣ -ITT- IBM -FORD -GENERAL MOTORS ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ;ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΖΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΤΩΧΙΑ ΑΣΤΕΓΟΙ ΤΕΤΡΑΩΡΑ ΕΝΑΛΑΞ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΤ ΤΙΜΕ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΡΕΖΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΚΡΙΤΙΑΣ

Η, προς δυσμάς, έκφραση του σιδηρού παραπετάσματος το τείχος του Βερολίνου και οι χιλιάδες των πολιτών της Αν. Γερμανίας που σκοτώθηκαν από τους "δημοκράτες" όταν ατύχησαν κατά την απόδραση από τον επίγειο παράδεισο.

κωστας αιρετικος κυνικος 51

O κυριος Γκιοκας ας παει επισκεπτης ινκογκνιτο σε οποιαδηποτε χωρα η οποια βιωσε τον ανυπαρκτο σοσιαλισμο των χαφιεδων των ρουφιανων των διωξεων των αντιφρονουντων της ελειψης τροφης της απανθρωπης προσπαθειας για ομοιομορφια.Ας καθησει λοιπον στην κεντρικη πλατεια οποιαδηποτε πρωτευουσας της πρωην ανατολικης ευρωπης ας κρατησει ενα πλακατ με το σφυροδρεπανο και θα κατανοησει ποσα βλακωδη πιστευει.Εδω στην ελλαδιτσα ο κομματικος μηχανισμος εξακολουθει να παραπλανα νεους και να παραγει φρεσκο αποθεμα στοκων.Η βλακεια οπως και ο κομμουνισμος ειναι ανικητες εννοιες.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

Είναι ιστορικά νομοτελειακό και οικονομικο-κοινωνικά αναπόφευκτο να πεθάνει η κρατικοεξαρτώμενη μαρξιστική-κομμουνιστική αριστερά παντού στον πλανήτη. Αν ζούσε σήμερα ο Μαρξ, θα συμφωνούσε μαζί μου 100% και θα αναθεωρούσε ριζικά ένα κομμάτι από τα γραπτά και τις προβλέψεις του.

Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει...

Όταν ό γιος δοσίλογος, συνεχίζει το έργο του μπαμπά δοσίλογου.

1984

Ποιος νομιμοποίησε το ΚΚΕ και τα εγκλήματα του; Οι λεμέδες της Νέας Δημοκρατίας!

Πάκης

Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας ρε σταλινικά απολιθώματα ....

bull

Δηλαδή το σταλινικο ΚΚΕ δεν γνωρίζει ότι ο Σύριζα είναι εξέλιξη του ΚΚΕ εσωτερικού μαζί με πασοκ και ότι για αυτους υπήρχε σιδηρουν παραπέτασμα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

fofi_gennimata_1

«Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο λαός άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε» ανέφερε για τη συγκεκριμένη επέτειο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

6