Μέχρι πού θα πάει ο καβγάς Κοτζιά-Καμμένου

Μέχρι πού θα πάει ο καβγάς Κοτζιά-Καμμένου

Ο Νίκος Κοτζιάς στην αναφορά του στον Άρειο Πάγο παρουσίασε μηνύματα όπως «τώρα θα απολογηθείς αλήτη» και «μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω» - «Θα καταθέσω τα στοιχεία που φοβάται» η απάντηση Καμμένου

kotzias_ar
«Η τέχνη της πολιτικής συνίσταται στο να ξέρεις πότε ακριβώς να χτυπήσεις τον αντίπαλό σου λιγάκι κάτω από τη μέση», έλεγε ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ. Κάτι ήξερε ο πολιτικός που καθόρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη μεταπολεμική φυσιογνωμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στην περίπτωση, όμως, του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου τα χτυπήματα είναι τόσα πολλά που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει κανείς τί συμβαίνει από τη μέση και κάτω, καθώς εκεί φαίνεται να στοχεύουν τα περισσότερα.

Εξάλλου, πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη σύγκρουση δύο εξαιρετικά συγκρουσιακών ατόμων. Οι άλλοτε συνοδοιπόροι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν εδώ και μήνες εισέλθει σε τροχιά μετωπικής, με το καμπανάκι του πρώτου γύρου να χτυπάει τον Οκτώβρη, στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο. Τότε που ακούστηκαν τα περί Σόρος, μυστικών κονδυλίων και άλλα συναφή. Τα όσα, όμως, διαδραματίζονταν στον ενδοκυβερνητικό διάλογο, από την μέρα της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, ουσιαστικά αποτελούσαν πρόβα τζενεράλε της μεγάλης ρήξης που διεξήχθη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εκεί κατέθεσε τη Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά ο Νίκος Κοτζιάς κατά του Πάνου Καμμένου, κατηγορώντας τον ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Δεν δίστασε, μάλιστα, να βγάλει στη φόρα σειρά απειλητικών μηνυμάτων που έφεραν τον πρώην υπουργό Άμυνας ως αποστολέα.

Ο Νίκος Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι έλαβε γραπτά μηνύματα όπως τα ακόλουθα: «Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή». Β) Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη» στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι αυτά είναι δύο από τα πολλά απειλητικά μηνύματα που έλαβε στο κινητό του από τον Πάνο Καμμένο. Η μηνυτήριά αναφορά, μάλιστα, τελειώνει ως εξής: «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος"».

Η μέσω Twitter απάντηση του Πάνου Καμμένου δεν άργησε να έρθει. «Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».

Κλείσιμο
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει ακόμα γραφτεί ο επίλογος της «ολέθριας» αυτής πολιτικής σχέσης που ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης