«Χολή» Καμμένου για Κοτζιά: Ο «μόνιμα δοτός» του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ

kammenos_kotzias_again_kentriki

Πώς απάντησε, μέσω Twitter, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας - Λέει ότι θα καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη - Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά του πρώην ΥΠΕΞ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».


Με αυτόν τον τρόπο απάντησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς.

Με την αναφορά του ο Νίκος Κοτζιάς στρέφεται κατά του Πάνου Καμμένου, εγκαλώντας τον για σωρεία αδικημάτων και συγκεκριμένα για φυσική καν ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Κοτζιάς κατάθεσε την αναφορά του μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, Χρήστου Κουτσονάσιου.

Σε αυτήν ο τέως υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας.»

Η συνέχεια, όπως σημειώνει, ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του. Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως δέχθηκε εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα και ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά και σφαίρες που, όπως επισημαίνει, συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια.»

Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, δηλαδή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο , όπως υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

- Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, όπως επισημαίνει κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

- Ότι έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ . Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο κ. Κοτζιάς:« :Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου».

- Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο /βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», σημειώνει.

Κλείνοντας την μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς, ζητεί την προστασία της δικαιοσύνης. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Ο κ. Κοτζιάς συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο μια σειρά μηνυμάτων από τον Πάνο Καμμένο, όπως είναι:

Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 3.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Β) Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη» στις 20.32 την ίδια ημέρα «... Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Κρίτων

H στενή οικογένεια του Νίκου Κοτζιά αποτελείται από την γερμανίδα σύζυγο του και την έγγαμο κόρη τους. Με την σύζυγο γνωρίστηκαν κατά την διάρκειαν των σπουδών του στην τότε Δυτική Γερμανία. Το θέμα με την προμήθεια βίζας έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Τον διαγωνισμό τον εκέρδισε μία ομάδα τριών ατόμων, εκτός του πρώην διπλωμάτη Πλατή συμμετείχε και ο Ιωάννης Αλέξιος Ζέππος πρέσβυς επί τιμή, όστις έχει διατελέσει διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Τζέφρυ Γεωργίου Τσαντ Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ. Στην κυβέρνηση του ΓΑΠ το 2009 διορίσθη γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ. Σήμερα τυγχάνει πρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία ιδρυθείσης το 1989 ( οσμή Σόρος). Τρίτος συνεταίρος ο Ελ. Οικονόμου , πρώην αρχηγός Αστυνομίας και βουλευτής Ν.Δ. Ο διαγωνισμός αφορά βίζες προηγμένης τεχνολογίας για συγκεκριμένα κράτη, Ρωσία, Ινδία κλπ. Μέχρι τώρα προμηθεύτρια εταιρεία ήταν μία αγγλική βιομηχανία προηγμένης τεχνολογίας. Οι μειοδοτήσαντες δεν διαθέτουν φυσικά δική τους παραγωγική μονάδα, επομένως , απ΄ό,τι έχει ακουσθεί, θα δόσουν την παραγγελία στο ίδιο εργοστάσιο ως μεσάζοντες αεριτζήδες.

@#

H συμμορία είναι στα μαχαίρια γιατί χάσανε τα υπουργιλίκια.

Tώρα

ανακάλυψες οτι ήταν δοτός;Δεν ήξερες οτι ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ κι οτι τον χειρίζονται εδω και δεκαετίες εξωελληνικά κέντρα;Άσε μας ρε Πάνο τα ξεφτίλησες όλα.Η Μακεδονία είναι αιώνια και το όνομα σου γράφτηκε με τους εφιάλτες.

Οκ

Δείτε: Καμμένος, Κοτζιάς, Βαρουφάκης. Κορυφαίοι υπουργοί του πανμεγιστου Τσίπρα. Με ποιόν να τα βάλει κανείς; Με αυτούς η' με τον λαό μας;

@

Πάνο τους έχεις όλους βρε θηρίο μας. Μην κολλάς πουθενά, βγάλε όλα τα στοιχεία στην φορά!

Βαλεντίνη

Kαμμέvε γύρνα στην ΝΔ μας! Θα σου δώσουμε όποιο υπουργείο θέλεις! Από εδώ ξεκίvnσες, εδώ μεγάλωσες, εδώ αvήκεις! Eiσαι σαρξ εκ σαρκός μας, γουστάρεις και τον Kαραμάv-αλή τον τεμπελxανά! Γύρνα στο σπίτι σου Πάνο! Και μην πεταχτεί σαν την βoύρτσα κανένας πονηρίδης ότι αυτά δεν γίvovται... θα τους θυμίσω ότι δεxτήκαμε Σαμαρά που έριξε την κυβέρvησή μας, δεχτήκαμε μπoυμπoύκο και τσεκoυράτo!

ΖΑΜΠΛΑΡΙΚΟΣ

Αντε ρε μπετότουβλο γύρισε στην τρύπα σου Μπούτοχορεύτρια του Αλι6. Όταν ο Άδωνις με τον Μάκη σας πάνε κατά Κορυδαλλό, το μόρφωμα φτάσει ξανά στο 3% και εσύ θα γλύφεις (μη σου πω τι) για καμιά δουλειά, τότε να δεις εξυπνάδες....

0,60

άπλα στο υπόγειο του Μαξίμου, ε; Λίγες μείνατε..

Νεα δημοκρατια = βοθρος

και την μαρκου τον τσατσοπουλο και τον αλλο τον ποταμισιο που ελεγε οτι η συμφωνια των πρεσπων ειναι καλη......

Ολα τους τελευταιους δυο μηνες τα ανακαλυψες ρε Πανο;

Δλδ τα είχες από καιρο τα ντοκουμέντα αλλά τα έκρυβες; Πολύ αργά ρε μεγάλε για οτιδήποτε. Η ζωή δεν σου δίνει 100 ευκαιρίες. Είχες μια καλη να τους ρίξεις αλλά τζίφος. Όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι τα ήξερες όλα και είσαι συνυπεύθυνος για όλα. Για όλα για όλα. Πως να στο πω.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.. Από τον Σεπτέμβριο τον κατηγόρησε ότι βούτηξε 24 εκατομμύρια και αυτός θύμωσε τον Μάρτιο. Μου θύμισε την Αμερικανίδα που λέει ότι την βίασε ο Ρονάλντο το 2009 και τούκανε μήνυση το 2018..

100%

panare cammenarre πες και για το ιδιο ΑΦΕΝΤΙΚΟ που έχει με την ντορα...... και ΝΔ ( σορος) πες τα,....... ΣΚΙΖΕΙΣ , ασε τα τρολ να λενε....

κατεχομενα πατησια...

εισαστε μια ωραια ατμοσφαίρα ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης