Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας»

Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας»

Αθήνα και Σκόπια έστειλαν επιστολή στον ΟΗΕ και τον ενημέρωσαν για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας – Τα Σκόπια άλλαξαν την ονομασία τους σε twitter και στον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης 

20710151
Για το νέο όνομα της χώρας «Βόρεια Μακεδονία» ενημέρωσαν τα Σκόπια τον ΟΗΕ, μετά τη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας σε ισχύ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι δύο χώρες έστειλαν» χθες, Τρίτη, «το βράδυ μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο Γκουτέρες), με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «πολύ προσεχώς» θα σταλούν «ρηματικές διακοινώσεις» στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων άλλαξε το όνομα της χώρας στον επίσημο ιστότοπό της, όπου διαβάζει πλέον κανείς «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», καθώς και στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης