Σε πρόγευμα με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Σε πρόγευμα με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Έδωσε το «παρών» στο φετινό National Prayer Breakfast που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από το Αμερικανικό Κονγκρέσο και ήταν αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα 

20190206-mitarakis-washington-bilirakis-2
Αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν το φετινό «National Prayer Breakfast« που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από το Αμερικανικό Κονγκρέσο και στο οποίο μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος για το έργο που κάνει η κυβέρνησή του κατά των θρησκευτικών διώξεων και του εμπορίου ανθρώπων, και υπέρ της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολιτικούς από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον ήταν και ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης. Όπως πληροφορήθηκε το protothema.gr o αναπληρωτής τομεάρχης Eργασίας της ΝΔ ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έλαβε σχετική πρόσκληση στην εκδήλωση που ξεκίνησε το 1952 με οικοδεσπότες τις δύο πτέρυγες του Αμερικανικού Κογκρέσου, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε συνομιλίες με τους Γερουσιαστές Γκας Μπιλιράκις, Ράντι Γουέμπερ (Φωτογραφία) και Μπραντ Σνάιντερ.
notis-mitarachi-congr-rand-weber

Βασικός ομιλητής είναι κάθε χρόνο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων, καθώς και ένα άτομο η ταυτότητα του οποίου κρατείται μυστική και ανακοινώνεται λίγο πριν την εκδήλωση. Φέτος, βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Gary Haugen, ιδρυτής και επικεφαλής του International Justice Mission, μιας διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε ότι ο Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής και Χιακής κοινότητας, Ομογενείς Γερουσιαστές και με Aμερικανούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στην Αμερικανική Γερουσία με θέμα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Επισκέφθηκε το State Department, όπου είχε συναντήσεις με το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών κ Ντάνιελ Σμιθ και την Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης κα. Γιούρι Κιμ, καθώς και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου συναντήθηκε με τον κ. Πατρίτσιο Παγκάνο, Διευθυντή αρμόδιο για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η οικονομία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και το μεταναστευτικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης