Ο Βαρουφάκης «γιορτάζει» τα κατορθώματα του 2015

Ο Βαρουφάκης «γιορτάζει» τα κατορθώματα του 2015

Τιμή μου το μίσος τους, γράφει για τους Ευρωπαίους στην 4η «επέτειο» της πρώτης του συνάντησης με τον Ντάισελμπλουμ στο υπουργείο Οικονομικών

varoyfakis-dijessblum
Τις πρώτες του ημέρες στην θέση του υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2015 θυμήθηκε χθες Τετάρτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την 30ή Ιανουαρίου της χρονιάς εκείνης, λίγες μέρες αφότου ο τότε νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε τοποθετήσει υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποδέχθηκε στο υπουργείο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ως τον τότε επικεφαλής του Eurogroup.

Η συνάντηση έμεινε... στην ιστορία από το περίφημο «wow» που φέρεται να είπε ο κύριος Βαρουφάκης στον... άναυδο Ολλανδό, και το οποίο σηματοδότησε την αρχή της μεγάλης περιπέτειας της χώρας που επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο κινδύνευε καθημερινά με Grexit.

«Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, έλεγα στον Ντάιζελμπουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση παύει να συνεργάζεται με την τρόικα, πως μόνο υπουργοί θα συνομιλούσαν με έλληνες υπουργούς, πως οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στην ριζική αναδιάρθρωση του χρέους» θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως γράφει στο Twitter του και καταλήγοντας, γιορτάζει: «Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου».

Κλείσιμο
Η στιγμή της χειραψίας Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ / Varoufakis-Dijsselbloem handshaking moment
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης