Ο Κοτζιάς κατέθεσε διαβαθμισμένα έγγραφα: Δεχόσασταν να λέγονται Δημοκρατία της Μακεδονίας

4485828

Φωνάζετε εσείς που δεχθήκατε το erga omnes μόνο για εξωτερική και όχι για εσωτερική χρήση είπε ο Νίκος Κοτζιάς

Κανείς άλλος δεν θέλει λύση στο Σκοπιανό περισσότερο από εμάς", είπε ο Νίκος Κοτζιάς στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση ,μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε  ότι πρόκειται για "πατριωτική" συμφωνία, συμπληρώνοντας: «Να πάψουμε να είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας».

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο πατριωτισμός καμαρώνει, αγαπάει τα πάτρια εδάφη, τις πάτριες παραδόσεις, το αντίθετο συμβαίνει με τον εθνικισμό. "Είναι μικρό πράγμα η χώρα να αλλάζει το όνομα και το σύνταγμά της; Και εμείς μετά θα επικυρώσουμε", αναρωτήθηκε ο ΥΠΕΞ απευθυνόμενος στη ΝΔ. "Να δούμε και να αναπτύξουμε τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή", είναι ο σκοπός της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά.

Κατόπιν, ανέφερε: "Ακούω τον Ιβάνοφ, το VMRO να λένε ότι μας παραδίδουν τα πάντα. Πώς γίνεται και εμείς να παραδίδουμε τα πάντα και αυτοί να μας παραδίδουν τα πάντα;"

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η χώρα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που θέλουν λύση, και σε αυτούς που έχουν δημιουργήσει όλα τα προβλήματα. "Είστε οπαδοί της αδράνειας και της εκκρεμότητας. Η διεθνής συμφωνία είναι πρόοδος", είπε προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός εξωτερικών κατέθεσε έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν στη Βουλή , ενώ απευθυνόμενος προς την κ. Μπακογιάννη την προειδοποίησε “ηρεμήστε, δεν θα τα καταθέσω όλα τώρα, εγώ και στο τέλος.

“Γιατί δεν λέτε τι διαπραγματευόσασταν, ντρέπεστε για αυτά που λέγατε;”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε γιατί δεν λέτε τη λίστα με ονόματα που διαπραγματευόσταν. Φωνασκείτε εσεις, αυτοί που δέχτηκαν τον ορισμό εργκα όμνες μόνο για εξωτειρκό και όχι για εσωτερική χρήση. Αφού δεχόσασταν λέγονται Δημοκρατία της Μακεδονίας πως θα λεγόταν οι κάτοικοι, τόνισε ο κ. Κοτζιάς από το βημα της Βουλής.

Θα τα πούμε αναλυτικά όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι υπάρχει μία διαπραγμάτευση που έγινε χωρίς να τη γνωρίζει κανείς ούτε το υπουργικό συμβούλιο. Ο διαπραγματευτής τους έλεγε ότι η Ελλάδα συμφωνεί με το τάδε όνομα αλλά επειδή δεν το αντέχει πολιτικά, ζητά να περάσει η συμφωνία από το συμβούλιο ασφαλείας» είπε χαρακτηριστικά αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία. Πρόσθεσε όμως ότι θα τα πούμε πιο αναλυτικά όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Ανέφερε, νωρίτερα, ότι ο πατριωτισμός καμαρώνει αγαπάει τα πάτρια εδάφη, παραδόσεις, το αντίθετο συμβαίνει με τον σωβινισμό που δεν σέβεται τις αντιλήψεις των άλλων λαών!

Ο υπουργός είπε ότι στις τόσες διαπραγματεύσεις με τον Νίμιτς υπάρχουν οι όροι να κατέβουν τα αγάλματα και να αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο, εμείς το καταφέραμε και αντί να πείτε “μπραβο Κοτζιά και Τσίπρα”, λέτε όχι. Διευκρίνισε ότι το όνομα Ίλεντεν ήταν πρόταση του Ζάεφ και έκλεισε.

Ποια ονόματα έδωσε ο Νίμιτς; Βαρντάσκι Μακεντόνια! Το όνομα δεν το δέχθηκαν παλαιότερες κυβερνήσεις γιατί μπορεί να θεωρήσει τον Αξιό στην Ελλάδα, είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε το άλλο όνομα «Άνω Μακεδονία» δεν το θέλουν οι σκοπιανοί ούτε εμείς γιατί οι αρχαιολόγοι μας λένε ότι το άνω είναι κομμάτι της ελληικής και δεν θέλαμε Μακεδονία γιατί θα έμενε το σκέτο Μακεδονία.

Πήγαμε στο όνομα Βόρεια. Ακούω, όπως πρόσθεσε, τους εκπροσώπους να λένε ότι είναι το χειρότερο! Αυτή η πρόταση όμως είναι η καλύτερη στιγμή της ΝΔ στη διαπραγμάτευση! Αυτό που ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα που αναζητούμε ή αυτό που ο κ. Νίμιτς όταν βολιδοσκόπησε απάντησε η κυβέρνηση ότι το Βόρεια είναι το πιο σωστό.

Για τη γλώσσα ο κ. Κοτζιάς έκανε ιστορική αναφορά από την εποχή του Αβέρωφ μέχρι τον κ. Μπαμπινιώτη και είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ ότι φωνάζετε γιατί σας πιάσαμε σαν φοιτήτρια να αντιγράφετε και φωνάζετε γιατί θέλετε δέκα. Από το '93- '94 γίνεται δεκτή σύνθετη ονομασία μόνο για το εξωτερικό και όπως δείχνουν τα πρώτα τηλεγραφήματα ήταν «για πάσα διεθνή χρησή» και τώρα που εσείς διαπραμγαρεηυτηκατε αυτό μας κρίνετε. Η Ελλάδα συμφώνησε στο ονομα για διεθνη χρηση, τώρα όμως το erga omnes δεν αφορά τον επιθετικό προσδιορισμό αλλά το όνομα.

Ντόρα: Επιλεκτική η χρήση των εγγράφων

Για επιλεκτική χρήση διαβαθμισμένων εγγράφων, που δημιουργούν εντυπώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ζήτησα από τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων από το 1989 έως σήμερα, αλλά δεν το έκανε και καταθέτω τρία μη διαβαθμισμένα έγγραφα» συνέχισε.

1. Αιτιολογικό της Χάγης ότι η Ελλάδα αρνήθηκε το Μακεδονία- Σκόπια
2. Επιστολή Μπακογιάννη προς Μιλοσόσκι που αναφέρει τους λόγοτς που η Ελλάδα αρνείται κοινή επιτροπή «γιατί η ιστορία δεν γράφεται από επιτροπές».
3. Έγγραφο αμερικανικής πρεσβείας που μεταφέρει θέση Γκρουέσκι πως «οι Έλληνες επιμένουν στο θέμα της ιθαγένειας και θέλουν να βάλουν χέρι στη γλώσσα μας».

«Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι επί ΝΔ αυτό δεν ήταν θέμα» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.ΣΧΟΛΙΑ (142)

George

Τσίπρας Κοτζιάς θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. τελεία και παύλα

βαγγελης

αυτα γινονται οταν ψηφιζεις λαικιστες που θα σε χωσουν στο δημοσιο και θα σου κοψουν τον ενφια,ο συριζα κ οι συν αυτο παντα το ελεγαν για τα σκοπια την αλβανια κ την τουρκια κι εσεις χαπατα τους ψηφισατε ο προδοτης δεν ειναι ο κοτζιας αλλα ο ψηφοφορος του.

sdf

Δε θέλει πολύ σκέψη. ή τα καταθέτεις όλα ή τπτ. αλλιώς κάνεις ότι συνήθως οι αριστεροί...προπάγανδα..ότι κάνουν τα άκρα δλδ καλύτερα..

Άγγελος

Η σειρά κατάταξης του καταλόγου των προδοτών της πατρίδας, από χθές άλλαξε ως ακολούθως. 1. Καμμένος Πάνος. 2. Τσίπρας Αλέξης. 3. Κοτζιάς Νικόλαος. 4. Οι ψηφίσαντες υπέρ της συμφωνίας. 5. Εφιάλτης. 6. Πήλιος Γούσης. 7. Ανδρόνικος Δούκας. 8. Ευφήμιος. 9. Ιουλιανός, κόμης της Θέουτα. 10.Τσολάκογλου Γεώργιος. "Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε, γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν. Με την προδοσία στην αρχαία Ελλάδα προσβαλλόταν, ανίερα κι ανεπανόρθωτα, η βαθύτατη ηθική αντίληψη για την πολιτειακή ευδαιμονία και σταθερότητα. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία. Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση. Έτσι, ό προδότης δεν είχε θέση ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο. Δεν τον θεωρούσαν ούτε και τυπικά ούτε «κατ' ανοχήν» άνθρωπο, παρά κάτι σαν απαίσια τερατικό για την ιερή παράδοση κι αφάνταστα επικίνδυνο για τις ομαλές σχέσεις της πολιτείας. Κι έπρεπε, φυσικά, όχι μόνο να χαθεί, άλλα κι η εφιαλτική μνήμη του να γίνεται πάντα αντικείμενο «μαύρης κατάρας». Έπρεπε, με το «κατακουρέλιασμα της «βρωμερής» υπόστασης του», να θεωρηθεί χτυπητό «παράδειγμα προς αποφυγήν»". Στην αιώνιον χλεύη προδότες.

ΚΟΤΖΙΑΣ=ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ- Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΡΩΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ.

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ εσκυψε στους ξενους και παραχωρησε οριστικά και επισημα το Ονομα=Β Μακεδονια, τη Γλωσσα:Μακεδονικη ενώ τα εγγραφα δειχνουν ότι η Ελλάδα δεν το ειχε αποδεχθεί, την Εθνικοτητα: Μακεδονικη φαρδεια πλαταιά(!!!!) και τον Αλυτρωτισμό του Ιλιντεν!!!

Τι κάναν οι επαγγελματίες μακεδονομάχοι της ΝΔ

" εκαλείτο τότε να πάει ο διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να πει ότι η Αθήνα σχετικά με το όνομα «συμφωνεί αλλά δεν το αντέχει να το πει δημόσια» και ζητούσε μετά να το επικαλεστεί η ελληνική κυβέρνηση ως τετελεσμένη την απόφαση του ΟΗΕ."Ποιος νάναι, ποιός νάναι????

Τι κάναν οι επαγγελματίες μακεδονομάχοι της ΝΔ

" εκαλείτο τότε να πάει ο διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να πει ότι η Αθήνα σχετικά με το όνομα «συμφωνεί αλλά δεν το αντέχει να το πει δημόσια» και ζητούσε μετά να το επικαλεστεί η ελληνική κυβέρνηση ως τετελεσμένη την απόφαση του ΟΗΕ. "Ποιος νάναι, ποιός νάναι;

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

΄

Τι κάναν οι επαγγελματίες μακεδονομάχοι της ΝΔ

" εκαλείτο τότε να πάει ο διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να πει ότι η Αθήνα σχετικά με το όνομα «συμφωνεί αλλά δεν το αντέχει να το πει δημόσια» και ζητούσε μετά να το επικαλεστεί η ελληνική κυβέρνηση ως τετελεσμένη την απόφαση του ΟΗΕ."Ποιος νάναι, ποιός νάναι;

Τι κάναν οι επαγγελματίες μακεδονομάχοι της ΝΔ

" εκαλείτο τότε να πάει ο διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να πει ότι η Αθήνα σχετικά με το όνομα «συμφωνεί αλλά δεν το αντέχει να το πει δημόσια» και ζητούσε μετά να το επικαλεστεί η ελληνική κυβέρνηση ως τετελεσμένη την απόφαση του ΟΗΕ."Ποιος νάναι, ποιός νάναι;

Αθαν

4Χ0.60=2,40€. Πίνεις δεν πίνεις ένα καφέ.

g

Την υπογραφή ΕΣΎ την βάζεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1
koumoundourou__1_

«Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη - Οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται » αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου 

14
690_ace9d0

«Είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δεν την βοηθώ -Εάν κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση δυσπιστίας θα την στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές»

22
mitsotakis_simfwnia_arthro2

Ως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - «Αδιανόητο να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

79