Κουβέλης: Ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις

Κουβέλης: Ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί συμψηφισμός», είπε μεταξύ άλλων ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις το περιστατικό στον Έβρο», ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αν ήταν άλλες οι καταστάσεις με την γείτονα χώρα θα ήταν το θέμα πιο υποβαθμισμένο.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι οι τουρκικές δικαστικές Αρχές που έχουν επιληφθεί θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές τους διαστάσεις», τόνισε.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Τουρκία θα αποφύγει οποιονδήποτε άλλο συμψηφισμό.  «Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία».

«Εμείς ως χώρα είμαστε μια ειρηνική χώρα και δεν θέλουμε κλιμάκωση των εντάσεων», σημείωσε και πρόσθεσε «εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας».

Για τον ανασχηματισμό και την είσοδό του στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης, ανέφερε: «Όταν συνεργάστηκα ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ως Ανανεωτική Αριστερά ήμουν για να σώσουμε την χώρα. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν σημαίνει ότι  εκχωρούμε, ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα».

«Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επιδιώκει να έχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχει εκχωρήσει κανείς την πολιτική του ταυτότητα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, είπε: «Πρέπει να θυμίσω ότι η θέση μου για την αντιμετώπιση του Μακεδονικού δεν είναι σημερινή. Δεν διατύπωσα κανέναν καινούριο λόγο. Αυτά που λέω σήμερα, τα λέω χρόνια. Πρέπει να προωθηθεί και να επιλυθεί το θέμα. Από τη νέα μου θέση, διεκδικώ να έχω την άποψη που έχω και τώρα».

Τέλος παρείχε πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας».
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού 

Για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές:

Είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε αναπτύξει αρκετές πρωτοβουλίες στο διπλωματικό επίπεδο και στο επίπεδο των στρατιωτικών ηγεσιών. Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία φέρεται ότι αφορά στη διέλευση σε τουρκικό έδαφος δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Και λέω, φέρεται, διότι είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αποδειχθεί, σε κάθε περίπτωση, αυτή η διέλευση, εάν έχει συντελεστεί. Προφανέστατα δεν υπήρχε η πρόθεση, από την πλευρά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, να εισέλθουν παράνομα σε ξένο έδαφος. Τούτο στηρίζεται στα εξής στοιχεία: 

Δεν επιχειρεί κανένας να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση, όταν έχει τα διακριτικά του, τη στολή του, τον οπλισμό του. Επιλέγει άλλες διαδικασίες όταν θέλει να κάνει αυτή την ενέργεια της παρανόμης εισόδου σε μια άλλη χώρα. Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο είναι αυταπόδεικτο, είναι ότι είχαμε μια πάρα πολύ χαμηλή νέφωση. Είχαμε χιονόπτωση. Κατά συνέπεια, τα όποια όρια είχαν διασαλευτεί αναφορικά με τη δυνατότητα να τα διακριβώνει εκείνος ο οποίος έκανε την περιπολία. Το τρίτο που πρέπει να πω, είναι ότι αν ήταν άλλες οι συνθήκες, κάτω από άλλες καταστάσεις και άλλες σχέσεις με τη γείτονα χώρα, θα ήταν ένα περιστατικό που θα έμενε ως περιστατικό και τίποτε περισσότερο.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να συνδεθεί με το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών:

Πιστεύω και ελπίζω ότι οι Τουρκικές δικαστικές αρχές, οι οποίες έχουν επιληφθεί και αύριο θα γίνει και η σχετική δίκη σε δικαστήριο της Αδριανουπόλεως, θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις. Θέλω να πιστεύω, ότι θα αποφευχθεί, και στη βάση των προσπαθειών και των ενεργειών που γίνονται από την δική μας πλευρά, ο οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός, με ενδεχόμενες επιλογές της Τουρκίας και θα μείνει ως ένα περιστατικό το οποίο είναι στις διαστάσεις που σας ανέφερα, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Είναι προφανές ότι έχουμε τις σκέψεις μας, τους σχεδιασμούς μας, αλλά πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό. Για αυτό δουλεύουμε, για να μην υπάρξει δεύτερη εκδοχή, δεύτερο σενάριο.

Εμείς ως χώρα, είμαστε μια ειρηνική χώρα, δεν θέλουμε την κλιμάκωση των εντάσεων. Έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία υπερασπιζόμαστε στη βάση του εθνικού δικαίου και των όποιων συνθηκών έχουν καταγράψει με σαφήνεια τα όρια της χώρας. Δεν μπαίνουμε ούτε στην τρελή κούρσα των ανταγωνισμών στους εξοπλισμούς. Βεβαίως έχουμε θωρακισμένη την άμυνα μας, αυτό είναι το καθημερινό μας μέλημα. 

Για τη θέση της Αριστεράς σχετικά με την ένταση των εξοπλισμών:

Δεν είναι μόνο μακριά από τη θέση της Αριστεράς, πρέπει να είναι μακριά και από τον καθέναν, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει, και δεν τελειώνει ποτέ, στην συμμετοχή της χώρας μας στην κούρσα των τρελών εξοπλισμών. Εκείνο το οποίο κάνουμε από θέση ευθύνης, από θέση σύνεσης, από θέση ψυχραιμίας και πολιτικής νηφαλιότητας, είναι να έχουμε θωρακισμένη την άμυνά μας. Και επαναλαμβάνω την άμυνά μας. Είναι θωρακισμένη η άμυνά μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε εξαιρετικά και αποτελεσματικά την απόλυτη ακεραιότητα της χώρας μας.

Συγχρόνως η ελληνική κυβέρνηση, η εκπροσώπηση της χώρας μας από την ελληνική κυβέρνηση, είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου και υπέρ της διευθέτησης των όποιων ζητημάτων αναδεικνύονται, είτε επί υπαρκτού είτε επί μη υπαρκτού ζητήματος, διότι έχουμε και τέτοια θέματα.

Για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του από κόμματα της αντιπολίτευσης:

Αυτοί που εμφανίζονται ως αυθεντικοί ερμηνευτές των θέσεων, των αρχών και των απόψεων της Ανανεωτικής Αριστεράς, εξαιρετικά όψιμα ανακαλύπτουν το λόγο της Ανανεωτικής Αριστεράς για να υπηρετήσουν τη δική τους, σήμερα, αντιπολιτευτική στάση. Όταν συνεργάστηκα, ως πρόεδρος της τότε ΔΗΜΑΡ, για να υπάρχει κυβέρνηση το 2012 με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και τότε Ανανεωτική Αριστερά ήμουνα, και τότε Ανανεωτική Αριστερά είμασταν όλοι εκείνοι που συγκροτούσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά. Το πράξαμε από θέση ευθύνης για να μην περιπέσει η χώρα στην κατάσταση και της τυπικής χρεοκοπίας. Και πάλι από θέση ευθύνης αποχωρήσαμε από εκείνη την κυβέρνηση με την πολιτική βεβαιότητα ότι έπρεπε η χώρα ν' αλλάξει σελίδα.

Η αλλαγή της σελίδας ήρθε με την πλειοψηφία που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον κύριο Καμμένο, προκειμένου να προκύψει το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα. Απ' αυτού θα σας πω, και αυτό αφορά και εκείνο που πράξαμε τότε και αυτό που έπραξα τώρα: Η οποιαδήποτε συνεργασία και με την ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ το 2012, δεν εσήμανε σε καμία περίπτωση, ότι είχε, ότι είχαμε εκχωρήσει, ούτε την πολιτική ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα. 

Έτσι λοιπόν αυτή, η συνεργασία με τον κύριο Καμμένο, ας έρθουμε στο πολύ συγκεκριμένο: Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κύριος Καμμένος, Αναπληρωτής Υπουργός εγώ στο ίδιο Υπουργείο. Προφανέστατα η συνεργασία αυτή επιδιώκει να έχει το χρήσιμο, το ωφέλιμο αποτέλεσμα για το κυβερνητικό έργο και πάνω απ' όλα να έχει το χρήσιμο αποτέλεσμα για την υπόθεση της χώρας μας. Ούτε τότε όμως, ούτε τώρα, έχω εκχωρήσει, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εγώ, την πολιτική μας και ιδεολογική μας ταυτότητα στη συνεργασία με τον κύριο Καμμένο.

Για το αν τώρα είναι πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012:

Εχω πάντα την άποψη ότι στην Ελλάδα διαμορφώνονται δύο πόλοι: ο ένας βαθύτατατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Ακριβώς η προσπάθειά μου όλον αυτό τον καιρό, από την θέση του επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ήταν να στηριχθεί - και επιμένω να στηριχθεί - και να αναπτυχθεί μέσα στην κοινωνία, και στο πολιτικό επίπεδο και στο κοινωνικό επίπεδο, η λογική, οι αξίες, οι θέσεις, οι πολιτικές διεκδικήσεις και η άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής από τον προοοδευτικό πόλο.

Στην ερώτηση αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους του έγινε η πρόταση να μπει στην κυβέρνηση:

Εγκρίθη από  τον Πρωθυπουργό, ότι θα ήταν χρήσιμη η συμμετοχή μου, ακριβώς για την προσφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και μάλιστα σ' ένα κρίσιμο υπουργείο. Η κρισιμότητα του Υπουργείου αναδεικνύεται, έχει σχέση και με την ευρύτερη κατάσταση, με τις νέες συνθήκες αλλά και με τις συγκυρίες.  

Ο προοδευτικός πόλος αναφέρεται σε δύο επίπεδα και στο πολιτικό αλλά και στο κοινωνικό. Κατά συνέπεια η όποια διεύρυνση του προοδευτικού πόλου, πρωτίστως αφορά με σηματοδοτήσεις το κοινωνικό πεδίο και την αντανάκλαση που έχει το κοινωνικό πεδίο στη διαμόρφωση και του πολιτικού πεδίου. 

Για τα σκάνδαλα:

Το 10% του ΑΕΠ είχε απορροφηθεί, είχε λεηλατηθεί από τη διαφθορά. Ποιός αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής όταν του 1,5% του ελληνικού πληθυσμού ελέγχει το 47% του ΑΕΠ. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος με αυτό.

Για τη σύνδεση από ορισμένους της δικής του υπουργοποίησης με το θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ:

Η θέση μου δεν είναι σημερινή, δεν είναι χθεσινή. Διατυπώνεται από εμένα αλλά και από την λεγόμενη και υπαρκτή Ανανεωτική Αριστερά - με την έννοια των δυνάμεων που εξακολουθούν να υπάρχουν - χρόνια ολόκληρα. Κατά συνέπεια δεν διατύπωσα κανέναν καινούργιο λόγο επί του θέματος. Όλες αυτές οι συνδέσεις που επιχειρούν κάποιοι να κάνουν, φοβάμαι ότι πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου. 

Εμάς μας ενδιαφέρει η καλή γειτνίαση και με χώρες που έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό της Τουρκίας, αναφορική με τη δημιουργία μιας σφαίρας επιρροής από την πλευρά της και στην Αλβανία και το Τέτοβο και στο Κόσοβο και ενδεχομένως κάτω από άλλους συσχετισμούς για την επιρροή και την επίδραση με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και στη FYROM.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Γανυμήδης

Η Τουρκία ενώ είναι μέλος στο ΝΑΤΟ και υποψήφια στην Ευρωπαική Ένωση, δίχως να είναι υπερδύναμη, πουλάει τσαμπουκά, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαική Ένωση, το ερώτημα που τίθεται είναι: Που βρίσκει την δύναμη η καλήτερα από που αντλεί την δύναμη να κάνει πολιτική υπερδύναμης, στο παιχνίδι βέβαια ξεχάσαμε Ρωσία και Κίνα! Για φανταστείτε την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε τι θέση θα βρεθεί η Ευρωπαική Ένωση και το Ισραήλ! Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η Τουρκία βρίσκεται κάτω απο τον απόλυτο έλεγχο των Ιμπεριαλιστών, παίζει ένα μιλημένο βρώμικο παιχνίδι, σε βάρος των γειτονικών λαών όπου σκοπός τους είναι τα να εξασφαλίσουν την εκμετάλευσει των ενεργιακών αποθεμάτων η καλύτερα να ληστεύουν τα ενεργειακά αποθέματα απειλώντας τους λαούς!

*(-_-)*

..."από που αντλεί την δύναμη να κάνει πολιτική υπερδύναμης" ; μεταξύ άλλων βλέπε α) Turkic peoples -ειδικά η παρουσία 13 & 12 εκατομμυρίων τουρκογενών σε Ρωσία & Κίνα που της εξασφαλίζουν ευνοϊκότατη μεταχείρηση + η αδελφικότερη της αδελφικής σχέσης με το πυρηνικό Πακιστάν, το οποίο με την σειρά του αποτελεί τον στενότερο σύμμαχο της Κίνας από την ημέρα της ίδρυσης του Πακιστάν, η πρώτη χώρα που το αναγνώρισε- β) 40 εως 60 εκατομμύρια τουρκογενείς διάσπαρτοι σε χώρες της ευρύτερης περιοχής που τις προσδίδουν ειδικό βάρος στην διεθνή σκηνή, ευνοϊκή μεταχείρηση και όπου απαιτηθεί της εξασφαλίζουν ασυλία σε οποιαδήποτε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διέπραξε ή παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. γ) επίγνώση σεβασμός του αυτοκρατορικού, ιμπεριαλιστικού, κατακτητικού παρελθόντος και η διάθεση επανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ( βλέπε16 Turkic empires ). δ) το αναλλοίωτο στον χρόνο τουρκικό DNA ε) η προβολή & προώθηση ως πρωταθλητή υπέρμαχου των απανταχού μουσουλμάνων ζ) η απροθυμία μέχρι στιγμής των Μεγάλων Δυνάμεων να τις επιβάλλουν να συμπεριφέρεται ως κανονική χώρα... η έλλειψη τιμωρίας για τις διαπαραχθείσες γενοκτονίες-εθνοκτονίες... την αποθρασύνουν τόσο ώστε να πιστεύει ότι οτιδήποτε επιτρέπεται -anyting goes by piecemeal approach- παράλληλα ως παμπόνηρο αρπακτικό φροντίζει προκαταβολικά ώστε να εξασφαλίζει την συναίνεση εκείνων, να μην θεωρούν τις ενεργειές της ως βλαπτικές για τα ζωτικά τους συμφέροντα. Την δηλεάζουν με δολώματα όπου κάποια στιγμή θα διαπράξει το μοιραίο λάθος ; και θα την τεμαχίσουν ή θα την στείλουν πίσω στην γενετειρά της ; άγνωστες οι βουλές των κοσμοκρατόρων και άγνωστη η ικανότητα της να δρασκελίζει όρια τα οποία θα μετανιώσει εκ των υστέρων ;

ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ...ΜΗΝ ΤΑΖΕΙΣ!!!!!!!!

ΑΡΑ ..ούτε ΕΣΥ Εθνομηδενιστή Φωτάρα είσαι σίγουρος ώς προς το ...ΣΥΝΤΟΜΑ(?) που είπες ότι θα ξαναγυρίσουν πίσω!!!!!!!!!

Τασος

Με εθνικα και στρατιωτικα θεματα δεν παιζουν οι Τουρκοι, και τι λεει ο καθε Φωτης δεν τους αφορα. Τα συγκεκριμενα Ελληνοπουλα εχουν μπλεξει δυστυχως ασχημα.

@Με εθνικα και στρατιωτικα θεματα δεν παιζουν οι

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!!! Αύριο με το καλό ΔΕΥΤΕΡΑ ....Εν αναμονή νεωτέρων από Τζαννακόπουλο και Κουβέλη!!!!!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

ΕΠΙΤΗΔΕΣ να μας τα κάνανε αυτα οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ εχθροί της Ελλάδας,, τετοια σενάρια που ζουμε σημερα, ΔΕΝ θα τα βλέπαμε με τ ι π ο τ α !! Ξεθαψανε ρε παιδια τον μπάρμπα Φώτη απο την αφανή κλάψα του κ τον χωσανε στο ΥΠΕΘΑ κ μια μερα μετα ειναι σε ολα τα κανάλια να μας κανει αναλύσεις επι των αναλύσεων! Για τι; Για στρατιωτικά εθνικά συμφέροντα! Ποιος; Ο κυρ Φώτης! Κατω απο ποιον; Απο τον συγΚαμμενο!! Ο οποιος ζει τον μύθο του ως υπουργός εθνικης άμυνας της χωρας!! Είπαμε,, επιτηδες να μας τα έλεγαν οτι θα μας τα καναν αυτα αλλοι, ΔΕΝ θα το πιστεύαμε!!! Κ ομως.. αυτα ζουμε σημερα. Δεν υπαρχει κ α μ μ ι α σωτηρία.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ !!!

ΥΠΕΘΑ : ΠΙΣΤΕΥΩ , ΕΛΠΙΖΩ, ΘΑΘΕΛΑ . ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗΣ !!! ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΑΓΩΤΟ ! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ , ΤΡΕΜΕΤΕ ΩΧΤΡΟΙ !

ΦΙΛΕ ΝΑΙ

ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑ ,ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΕΙΟ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΠΕΣ ΡΕ?ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ποιες αρχες

Ρε χαμαιλέοντα;δεν ακούς έχουν αλλάξει ολα δικτατορία έχουν άλλο αν εσείς στον χιτλερισκο στρώνετε κόκκινα χαλια,οτι πει ο τζεγκιζ ταγιπ ερντοχαν θα πει ο δικαστής ρε εμπλαστρο

@Ρε χαμαιλέοντα;δεν ακούς? δικτατορία έχουν...

Tώρα μεταξύ μας αυτός τι φταίει όταν ο Αλέκσης διάλεξε αναπληρωτή Υπουργό από την Φωλεά των ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ(!) για το..... Υπουργείο Αμυνας??

Κάποια στιγμη...

Ασε μας ρε μπάρμπα ....

Omiros Maris

Fovero gelio, i dimosiagrafos me to sovarofanes ifos apokali ton Kouveli to tsirko " ipourge mou ......"

ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΑΣΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

E5GKEk14

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον Πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του Ελληνικού Πολιτισμού δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ήταν παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός - Ο Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι έφυγε και άφησε παρακαταθήκη την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά του στους πρόσφυγες

8
mixael-rot

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ απευθυνόμενος στις... μελλοντικές κυβερνήσεις σημειώνει ότι οποιαδήποτε ανακίνηση της επιλυθείσης διαφοράς Αθήνας-Σκοπίων θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους

101