Πάιατ: Ανησυχώ μόνο για τυχόν ατύχημα σε ελληνοτουρκικά και κυπριακή ΑΟΖ

Πάιατ: Ανησυχώ μόνο για τυχόν ατύχημα σε ελληνοτουρκικά και κυπριακή ΑΟΖ

Χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και στα Βαλκάνια, την ανατολική Μεσόγειο, τη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας - Αισιόδοξος και για την ελληνική οικονομία

Πάιατ: Ανησυχώ μόνο για τυχόν ατύχημα σε ελληνοτουρκικά και κυπριακή ΑΟΖ
«Δεν ανησυχώ για γεωπολιτικούς κινδύνους με τη μεγάλη στρατηγική έννοια, αλλά για μια σειρά αθέλητων περιστατικών, τόνισε, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στο ζήτημα των ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου»,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Δελφούς, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι «είναι σαφές για μένα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας είναι δεσμευμένος σε μια ισχυρή και σταθερή σχέση και από την πλευρά των ΗΠΑ βλέπουμε την Ελλάδα ως κρίσιμης σημασίας πυλώνα σταθερότητας, όχι μόνο με τη μεγάλη γείτονα προς ανατολάς, αλλά και με τα Βαλκάνια, την ανατολική Μεσόγειο, τη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και στο ζήτημα των επενδύσεων στη χώρας, καθώς, κατά τον ίδιο, «είναι πολύ σαφές ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά». Πρόσθεσε δε ότι «πολλή από την αβεβαιότητα που υπήρχε στη συζήτηση πριν από 12 μήνες έχει τώρα τελειώσει».

Κλείσιμο
Ο κ. Πάιατ είπε ακόμη ότι «στόχος για το 2018 είναι να αρχίσει να προσδιορίζεται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων ιδιοκτήτης του οποίου θα είναι η Ελλάδα, που δεν θα έρχεται απ' έξω και θα αντανακλά την επιθυμία του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης να οικοδομήσουν υγιή θεμέλια για επενδύσεις και οικονομική πρόοδο».

Επανέλαβε δε την πάγια θέση των ΗΠΑ υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συμπληρώνοντας βέβαια ότι «τελικά αυτό (σ.σ. το ζήτημα) πρέπει να επιλυθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης