Τσίπρας: Είστε σε αδιέξοδο - Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές να κρίνουν οι πολίτες

Τσίπρας: Είστε σε αδιέξοδο - Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές να κρίνουν οι πολίτες

Αίσθηση από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μίλησε μόνον για τα αντίμετρα και δεν είπε τις λέξεις «αφορολόγητο» και «συντάξεις» - «Είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε» τον «κάρφωσε» ο πρόεδρος της ΝΔ

«Απαγορευμένη λέξη» αποδείχθηκαν  τα νέα μέτρα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατάφερε το… ακατόρθωτο: μίλησε επί σχεδόν δύο ώρες στη συζήτηση για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στις δύο βασικές του ρυθμίσεις για τις οποίες καθυστέρησε επί μήνες η δεύτερη αξιολόγηση και συγκεκριμένα στο αφορολόγητο, που υποχωρεί δραστικά, ούτε στη νέα σημαντική μείωση που θα υποστούν οι
συντάξεις.

Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της πρωτολογίας του αλλά και της δευτερολογίας του επιδιώκοντας να αποκρούσει την κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης ότι τα αποκαλούμενα «αντίμετρα» είναι στην πραγματικότητα προπέτασμα καπνού για να περάσουν τα σκληρά μέτρα που λόγω του γεγονότος ότι η εφαρμογή τους ξεκινά μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος συνιστούν «τέταρτο Μνημόνιο», όπως επέμεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας από την πλευρά του κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση.

Στο άλλο μισό του χρόνου που είχε στη διάθεσή του, ο πρωθυπουργός πάσχισε να πείσει ότι «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο η αξιωματική αντιπολίτευση», επειδή επιμένει στο αίτημα για εκλογές και μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να αλλάξει στρατηγική. «Είστε ως ψευδοπροφήτης που δεν επιβεβαιώνεται ποτέ», είπε και σε άλλη αποστροφή του συμπλήρωσε: «Όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύετε, κ. Μητσοτάκη, να γίνετε γραφικός».


Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ο πρωθυπουργός, αφού τοποθέτησε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στο 2019, ανέφερε: «Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία».

«Θα βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα μέτρα» 
«Θα έπρεπε να χαίρεστε, κ. Τσίπρα, εάν εμείς έχουμε προβλήματα», αντέτεινε στη δική του ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εγώ προσωπικά δεν τα βλέπω», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ένα είναι βέβαιο όμως, ότι σε τραγικό στρατηγικό αδιέξοδο έχουν μπει οι πολίτες με τα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου. Αυτοί είναι σε αδιέξοδο και όχι εμείς. Και εν πάση περιπτώσει αν είστε και τόσο σίγουροι ότι είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν ποιος είναι σε αδιέξοδο και ποιος δεν είναι».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε επίσης καυστικός στις παρεμβάσεις ειδικά όταν αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους που, όπως είπε, ο πρωθυπουργός το χρησιμοποίησε ως «τυράκι» για να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές  τα μέτρα.  «Μην λέτε άλλα ψέματα, κ. Τσίπρα, ότι δήθεν δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους. Διότι πουθενά στις χίλιες σελίδες, στα 164 άρθρα του τέταρτου Μνημονίου δεν υπάρχει μια τέτοια πρόβλεψη.  Αντίθετα, στην δεύτερη παράγραφο της αιτιολογικής έκθεσης περιλαμβάνεται η εξής φράση: «Οι διατάξεις αυτές υιοθετούνται για την εκκίνηση της συζήτησης που αφορά τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος». Με απλά ελληνικά “ψηφίστε πρώτα και μετά βλέπουμε” ... Μην βάζετε λοιπόν τσάμπα τυράκι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως. Για την καρέκλα το κάνουν, όχι για το χρέος. Τώρα για τη γραβάτα, μια κουβέντα μόνο: Κύριε Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει για δύο λόγους:  «Ο πρώτος είναι διότι το μείγμα πολιτικής είναι στρεβλό. Με περισσότερους φόρους από όσους μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του Κράτους και ο βαθμός παρέμβασής του στην οικονομία.  Και δεύτερον, γιατί δεν έχετε ούτε τη γνώση ούτε τη βούληση να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, αφού εσείς είστε αυτοί που με τις εσφαλμένες επιλογές σας διαρκώς την αναπαράγετε».

«Οι βάτραχοι γίνονται πρίγκιπες μόνον στα παραμύθια…»

«Όσοι φαντασιώνονται ότι ξαφνικά ο κ. Τσίπρας θα μετατραπεί σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι “οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες” μόνο στα παραμύθια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ποιος από την κυβέρνησή σας άραγε θα ξεμπλοκάρει επενδύσεις, θα δρομολογήσει αποκρατικοποιήσεις, θα υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα;», διερωτήθηκε απαριθμώντας τα κυβερνητικά στελέχη που εμποδίζουν επενδύσεις.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν θέλουν μια Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα. Θέλουν μια Ελλάδα που δίνει δουλειές, παρέχει ασφάλεια και δημιουργεί ευκαιρίες» τόνισε  ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφερόμενος στην παράταξή του είπε: «Είμαστε δύναμη ευθύνης. Έχουμε πλήρη συνείδηση της ιστορικής συγκυρίας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της ιστορικής μας αποστολής. Έχουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Όταν έρθει η ώρα, θα το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Ένα ελληνικό σχέδιο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας». Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα δεν αξίζει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με το τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα».

«Κάποιοι “νταβατζήδες” περνάνε καλά μαζί σας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει καθεστώς ημετέρων και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. «Συμφωνίες που μοιράζουν τα ιμάτια μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας, είναι άκυρες για εμάς», είπε προσθέτοντας: «Οι κομματικοί σας στρατοί είναι οι μόνοι ωφελημένοι από την παραμονή  σας στην εξουσία. Και κάποιοι “νταβατζήδες” οι οποίοι περνάνε καλά μαζί σας. Βλέπετε, μερικές απλές κουβέντες έχουν διαχρονική ισχύ και αξία. Και παρότι διάφοροι προσπαθούν να σας στηρίξουν, γιατί «σας έχουν βρει μπόσικους», είσαστε μόνοι σας. Μόνοι σας, με την κοινωνία απέναντι».

Αιτιολογώντας, τέλος, την αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μέτρα και αντίμετρα, κατάληξε:  «Ψηφίστε, λοιπόν, μόνοι σας τα μέτρα που φέρνετε. Μόνοι σας, βυθισμένοι στην αυταρέσκεια, στον κυνισμό και στην αλαζονεία της εξουσίας. Μόνοι σας μπορείτε να ξεπλυθείτε στην φαντασιακή κολυμπήθρα των αντιμέτρων. Το τέταρτο Μνημόνιο είναι όλο δικό σας. Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου. Αποκλειστικά και μόνο δική σας ευθύνη».

ΣΧΟΛΙΑ (70)

Eiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn στα 4 oύλoι

Πέρα από την συνεχιζόμενη πολιτική απάτη των Σύριζα - Ανέλ, με τα μουσαντένια αντίμετρα, τον κοσμάκη κοροϊδεύει αβέρτα και η ψευτοδεξιά. Έτσι, μετά από το παραμύθι του Βρούτση περί αλλαγής του μνημονίου, ο πονnρoύλης Koύλης συναvτήθηκε με εκπροσώπους των ενστόλων και δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός (όταν και αν) θα τους επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών (αλλά, "με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων", δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα) και θα καταθέσει νέο μισθολόγιο, που "θα διασφαλizει αξιοπρεπείς αποδoxές" χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, άλλωστε, η υπόσχεση μετράει κι όχι οι λεπτομέρειες! Τώρα, πως θα τα κάνει όλα αυτά ο Κούλης ΝΔούλης (αλλά και τα υπόλοιπα που έχει τάξει σε άλλους, για μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της φορολογίας στο κρασί, κ.α.) εφόσον έχει δεσμευτεί δημοσίως και όχι μόνο μία φορά- πως θα εφαρμόσει πλήρως το Μνημόνιο 4 των Σύριζα - Ανέλ, γιατί "το κράτος έχει συνέχεια"; Είναι προφανές, λοιπόν, ότι δίνοντας τέτοιες υποσχέσεις, κοροϊδεύει ενσυνείδητα, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε κορόιδα!

στις εκλογες

ρε γελοιε γαιδαρε τσιπρα που γελας σαν βλακας ο κοσμος και ολοι οι αγανακτισμενοι που νιωθουμε για εσενα αγανακτηση θα σε μαυρισουμε σαν τον αραπη και τα ποσοστα σου να μηδενιστουν αλητη που μας εφερες την οικονομικη καταστροφη. συνταξιουχος.

@@

Συμμαζέψου ρε βλάκα και μάθε να ξεχωρίζεις ποιος σε κατεπστρεψε.

Έλληνες κορόιδα

Ψηφίσατε τον εξ από δο, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόλαση. Πουλημένος στο κεφάλαιο είναι κορόιδα, μόνο αριστερος δεν είναι.

ΝΙΚΟΣ

Λες και τα μέτρα τα πήρε ο Μητσοτάκης και είναι σε αδιέξοδο. Τι να πει ο Κούλης τώρα στον απατεώνα που για να κλείσει την αξιολόγηση, έφερε 5 δις μέτρα, αλλά όταν τα εφαρμόσει θα πανηγυρίζει ο φτωχός που θα τρώει στα σισίτια. Ας πάει ο αρχιανίκανος ο Τσίπρας τώρα να πιει καφέ στο Σύνταγμα να τον αποθεώσει ο κόσμος.

Ο Κούλης πρωθυπουργός...

Δεν είναι ωρα τωρα για ανεκδοτα..

Τι είπε το άτομο...(Κούλης..)

Ο πατέρας μου Ζεί και Αναπνέει για να με δεί Πρωθυπουργό...από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς την ανοησία που δέρνει αυτόν τον περίγελο και τους υπολοιπους γελοίους που τον στηρίζουν...Ε ναί ξέχασα μωρε...τα στρουμφάκια έχουν χρώμα μπλέ..

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Πρεπει να ειναι η μονη κυβέρνησης στην ιστορία των κυβερνησεων του κοσμου που συνεχως βάλλει κατα της ΕΠΟΜΕΝΗΣ κυβέρνησης!! Δεν εχει ξαναγίνει κατι τέτοιο ποτέ. Δεν φταίει αυτος για τιποτα,, δεν φταίνε οι προηγούμενοι,, φταίνε οι επόμενοι! Τετοια μυαλα-στόκοι δεν υπήρξαν ποτε πριν. Η δε καραμελιτσα των περιβόητων αντιμετρων,, θεούλη μου!.. Για ΝΑ εφαρμοστούν, ΑΝ ποτέ εφαρμοστούν, θα πρεπει να υπάρξει τέτοιο στράγγισμα στην αγορα που δεν θα εχει κανενα νόημα πλέον η εφαρμογή τους!!

.

Οι επομενοι ειναι οι προηγουμενοι, φιλε μου.

ρε

Κουλη μη τον προκαλείς , θα χάσεις δεν το έχεις το αρχηγιλίκι

........

Τον Κούλη για αστυνομικό με πηλήκιο και γαλόνια καλό τον κόβω.. Από εκεί και πέρα το "παιδί δεν τραβάει", μην το ψάχνετε. Δεν τον βλέπετε πόσο αγχώνεται και τι υπερπροσπάθεια κάνει για να μιλήσει; Έχει και μεγάλη πλάκα όταν υψώνει τον τόνο της προσποιητής φωνής του , όπως του έκαναν φροντιστήριο οι σύμβουλοί του..Αλλά το παιδί δεν κάνει....όλος ο κόσμος το βλέπει. Γι αυτό και ο Καραμανλής αποχώρησε από την αίθουσα τσιμπώντας τον χοντροΒαγγέλη στο μάγουλο σαν να του έλεγε: εγώ φεύγω, εσύ κάθεσαι και ακούς τις μακακίες του Κούλη;.......

Θωμάς

Με κούλη αρχίζεις το σχόλιό σου και κούλη τελειώνεις.Για τα επόμενα είκοσι χρόνια έτσι θα ξεκινά η μέρα σου και έτσι θα κοιμάσαι.Κουράγιο!

##

Θωμά, καλά κρασιά!

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΝΕΟΝΑΖΙ και οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΥΚΛΕΣ παρέδωσαν επιτέλους το ... πνεύμα τους σήμερα!..__________Τετέλεσται! Γι αυτούς!..______Δεν γίνεται τίποτα!.. _______Πάει, ΔΕΝ πέφτει με ΤΙΠΟΤΑ αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση!..___'Αλλοι εξ αυτών ΒΡΙΖΟΥΝ! _________ Άλλοι καταριούνται!__________Άλλοι παραληρηματικά συνεχώς ΣΑΧΛΙΖΟΥΝ!.._____________ΠΟΝΟΣ Μέγας, λέω!..__________Θρήνος!___________Αλαλαγμοί! ________Κοπετός!_____Και ΟΔΥΡΜΟΣ πολύς!..____________Η Ραχήλ, σαν να κλαίει τα ... τέκνα αυτής!..

@ Αγύριγο κεφάλι

Αλλαξε τον προμηθευτή του σανό σου... Σου δίνει ληγμένο & σαπιο....και δεν ξέρεις τι γράφεις Εκτός και αν τους παίρνεις και γράφεις τόσα

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΝΕΟΝΑΖΙ και οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΥΚΛΕΣ παρέδωσαν επιτέλους το ... πνεύμα τους σήμερα!..__________Τετέλεσται! Γι αυτούς!.._____________Πάει, ΔΕΝ πέφτει με ΤΙΠΟΤΑ αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση!..________________ΠΟΝΟΣ Μέγας!..____Θρήνος!_______Και ΟΔΥΡΜΟΣ πολύς!..

θρηνος?

γιατι? που επεσε η αριστερα στα 4 να ψηφιζει δυο-δυο τα μνημονια και με τα 2 χερια για να παρει δανεικα απο την ΔΕΞΙΑ ευρωπη εφαρμοζοντας ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ? ή που θα σκισει τον ιδιωτικο τομεα στους φορους οταν ολα τα σωματεια κ τα επιμελητηρια (πχ ΤΕΕ) κυριαρχουνται απο την αριστερα και παραδοξως (σαδομαζοχιστικα θα λεγε κανεις) επιμενουν να στηριζουν την αριστερα!!!! Μηπως να θρηνησουμε τους καημενους συνταξιουχους των 50 ετων που ψηφισαν τσιπρα για να παρουν 13η συνταξη ??? και τι να πει κανεις για την "τιμημενη" αγροτια!!!!! Ολοι (με κανα δυο βορειοελλαδιτικες εξαιρεσεις) οι αγροτικοι νομοι βγαλανε τσιπρα, και χει δυο χρονια τωρα, που τους φυστικωνει αβερτα και σημερα καμαρωνουν στα κεφενεια που θα ριξει το φπα στα γεωργικα εφοδια στο 13% απο 24% ΕΝΩ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 24% ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!! Για αυτους να θρηνησω???? Θα λυπομουν ως πολιτης ΜΟΝΟ αν ο τσιπρας ειχε ακουσει τον "πανσοφο" αυτο τον λαο της αΧριστερας (της μεγιστης υποκρισιας, που οταν ειναι για ξενα λεφτα ειναι σοσιαληστης κ οταν ειναι για την τσεπη του μεταμορφωνεται σε ΚΑΡΑΔΕΞΙΟ του κερατα) δυο χρονια πριν και μας εβγαζε απο την ευρωπη κ θα μασταν τωρα Συρια. Ευτυχως για το εθνος (δεν σε αφορα αυτο βεβαια) που ο τσιπρας ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ -σαν κι εσενα- πανηγυριζετε και καμαρωνετε για τα δυο σας μνημονια. Οχι θρηνος το λοιπον αλλα αγαλιαση (για την κοινωνικη ειρηνη που προσφερει η βολεμενη αριστερα με τα λεφτα της ΔΕΞΙΑΣ Ευρωπης) και γελωτα για τα χαίρια των εγγονων των "ηρωικων" ανταρτοσυμμοριτων που ρεζιλεψαν την αΧριστερα οπως κ της αξιζε. ΣΤΑ 4 ΛΕΜΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

217