LIVE

Κορωνοϊός

«Ζήτω η Ελλάς»: Ετσι έκλεισε την ομιλία του για τη Δημοκρατία ο Ομπάμα

«Ζήτω η Ελλάς»: Ετσι έκλεισε την ομιλία του για τη Δημοκρατία ο Ομπάμα

Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και έχει δρόμο να κάνει - Κρίσιμη η ελάφρυνση του χρέους - Κάλεσε τους νέους να μείνουν στη χώρα - Μίλησε και για τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με μια ομιλία τύπου Ζολώτα, διανθισμένη δηλαδή με αρκετές ελληνικές λέξεις όπως αυτή που εκφωνήθηκε το 1957 στην Ουάσινγκτον, ξεκίνησε ο Μπαράκ Ομπάμα την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου.

Αφού αποθεώθηκε με το που ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους παριστάμενους είπε «γειά σας» και «καλησπέρα» ευχαριστώντας την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα και τον λαό της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή.


Επανέλαβε ότι ήθελε πολύ το τελευταίο του ταξίδι να είναι στην Ελλάδα κάνοντας αναφορά στη λέξη «φουστανέλα» και τους ετήσιους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η επόμενη ελληνική αναφορά του κ. Ομπάμα ήταν ο... Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον οποίο είπε ότι βελτιώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της αποφασιστικότητας.Πριν από 25 αιώνες στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και το κράτος

«Διαθέτουμε ελεύθερη βούληση και αυτό το οφείλουμε στην Ελλάδα» συνέχισε τις αναφορές στην πατρίδα μας ο Ομπάμα τονίζοντας ότι «εδώ ακριβώς πριν από 25 αιώνες στους βραχώδεις λόφους γεννήθηκε η λέξη δημοκρατία και το κράτος» με τις δύο αυτές λέξεις να τις εκφωνεί στα ελληνικά.

«Η Ελλάδα μας έδωσε την αντίληψη ότι είμαστε υπηρέτες της κοινωνίας, ότι έχουμε υποχρεώσεις και δικαιώματα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ακόμα και τότε οι πρώτες μορφές δημοκρατίας δεν ήταν τέλειες. Οπως και στις ΗΠΑ. Τα δικαιώματα των αρχαίων Αθηναίων δεν αφορούσαν γυναίκες και σκλάβους. Αλλα ο Περικλής έλεγε ότι το πολίτευμα αφορούσε τους πολλούς και όχι τους λίγους. Οι Αθηναίοι ήξεραν ότι χρειάζονται νόμοι» συνέχισε τις αναφορές του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Στην ιστορία κάποιοι πίστεψαν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη δημοκρατία. Και ότι ο ηγέτης είναι υπεύθυνος για την τάξη μέσω της βίας και της σιδηράς χειρός» πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

«Κάποιοι πίστεψαν ότι «ισχύς μου ο νόμος», κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι είναι ανώτεροι λόγω φυλής, καταγωγής κτλ απόψεις που ευνόησαν τον πόλεμο. Μέσα στον χρόνο όμως η φλόγα που είχε ανάψει στην Αθήνα, δεν έσβησε ποτέ. Ετράφη από Διαφωτισμό, αναζωπυρώθηκε από πατέρες Αμερικανικού Εθνούς. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αυτοί που απειλούν τα ιδανικά αυτά. Τα λένε δυτικά ιδεώδη» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στην έννοια της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η πορεία της Αμερικής ήταν να στηρίζει όσους θέλουν τη Δημοκρατία. «Στηρίζουμε τις δημοκρατίες γιατί η ιστορία δείχνει ότι οι δημοκρατίες είναι πιο δίκαιες, σταθερες και επιτυχημένες». «Οταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, τότε ανακαλύπτουν πράγματα π.χ. το Διαδίκτυο, την τεχνολογία, απελευθερώνουμε τις δυνατότητές μας. Υλοποιούμε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, βελτιώνουμε την οικονομία μας. Οι κοινωνίες που βασίζονται στην επιβολή, πρέπει να μάθουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος, μη βίαιος» είπε κ. Ομπάμα.

Παραμένει η δέσμευσή μας με το ΝΑΤΟ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ, όπως είχε κάνει και στη συνέντευξή τύπου πριν την έναρξη του ταξιδιού του σε μια επιχείρηση να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για αλλαγές μετά την εκλογή Τραμπ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι φίλη μας, είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». «Εμείς επενδύουμε στο ΝΑΤΟ και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε περισσότερο από ποτέ. Επτά δεκαετίες είμαστε προσηλωμένοι στο ΝΑΤΟ και αυτό θα συνεχιστεί υπερασπιζόμενοι κάθε σύμμαχό μας. Η δημοκρατία μας κάνει πιο δυνατούς από φονταμενταλιστές και τρομοκράτες από όσους δεν ανέχονται τη διαφορετική άποψη».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από το Ισλαμικό Κράτος». Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη το φορτίο του προσφυγικού

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι «εμείς είμαστε ανοιχτοί καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες» προσθέτοντας ότι «στην Ελλάδα είδαμε αυτή τη συμπαράσταση πιο εκδηλη από παντού». «Ο λαός έδειξε γενναιοδωρία και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε μόνοι σας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει μόνη το φορτίο».

Πρέπει να δούμε το θέμα του κλίματος

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη πιο σημαντική συμφωνία για το κλίμα που υπεγράφη με τη βοήθεια της διπλωματίας. «Υπάρχει σχέση δημοκρατίας και επιστήμης. Παρατηρούμε τι γίνεται γύρω μας. Ο πλανήτης μικραίνει και πρέπει να δούμε το θέμα του κλίματος» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η δημοκρατία είναι ατελής όπως όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα. Οι πολιτικοί πολλές φορές δεν είναι καθόλου δημοφιλείς. Δημοκρατία σημαίνει ότι δεν θα έχεις ποτέ το 100%. Χρειάζονται συμβιβασμοί. Σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία σαν τις ΗΠΑ η δημοκρατία είναι πολύπλοκη. Πιστέψτε με το ξέρω από πρώτο χέρι. Ομως είναι καλύτερη από κάθε εναλλακτική λύση. Μας βοηθάει να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας» συνέχισε τις αναφορές τους στα αγαθά και τη δημοκρατία.

«Ανά τους αιώνες στις ΗΠΑ συνειδητοποιήσαμε ότι γεννηθήκαμε όλοι ίσοι. Δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό από την αρχή. Όλοι στην Αμερική έχουν το δικαώμα να παντρεύονται όποιο πρόσωπο θέλουν. Καλωσορίζουμε τους πάντες. Τους μετανάστες που θέλουν να δώσουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους. Εδώ που γεννήθηκε η δημοκρατία μιλάμε για την πίστη σε αυτές τις αξίες. Η εξουσία πρέπει να πηγάζει από τον λαό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του τύπου, στη διάκριση των λειτουργιών. Οι πολίτες πρέπει να είναι σε θέση να εκλέγουν τους ηγέτες τους» πρόσθεσε.

Διαφέρω με τον Τραμπ αλλά η δημοκρατία είναι πάνω από πρόσωπα
Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα διασφαλίσει την ομαλότερη μετάβαση. Τόνισε, δε, ότι «δεν θα μπορούσα να έχω περισσότερες διαφορές με τον Τραμπ αλλά η δημοκρατία είναι πάνω από πρόσωπα».

«Ο παλιός καλωσορίζει τον νεοεκλεγέντα όπως έκανα πριν μέρες. Η κυβέρνησή μου θα διασφαλίσει την ομαλότερη μετάβαση. Ετσι είναι η δημοκρατία. Ακολουθεί μια πολύπλοκη διαδρομή όμως όσο διατηρούμε την πίστη μας στη δημοκρατία και τους ανθρώπους, το μέλλον μας δεν είναι επικίνδυνο. Γιατί η διακυβέρνησή μας θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε και στην πρόκληση του παράδοξου της σύγχρονης 
παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. «Οι δυνάμεις που έφεραν την πρόοδο και τον πλούτο προκάλεσαν βαθύ σχίσμα. Βγήκαμε από φτώχεια, νικήσαμε ασθένειες. Αν διαλέγαμε θα θέλαμε να γεννηθούμε τώρα γιατί ο κόσμος είναι καλύτερος από ποτέ. Αυτά είναι απόρροια της ενοποιημένης οικονομίας. Ομως σε πολλές χώρες, σε πολλές κοινωνίες, ήρθαν σημαντικές ανατροπές. Λιγότεροι εργάτες, έφυγαν εργοστάσια, χάθηκαν δικαιώματα, τα συνδικάτα έγιναν ανίσχυρα».Μόνος δρόμος οι δουλειές, η παιδεία

Προσπαθώντας να απαντήσει στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το παράδοξο ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι αν και «ο κόσμος ξέρει πως η οικονομία γίνεται ο θάνατός σου, η ζωή μου», ο δρόμος που μπορούμε να πάμε είναι αυτός που δείχνει προς τα εμπρός. «Δεν μπορούμε να διαρρήξουμε τους δεσμούς που έφεραν τον πλούτο και την πρόοδο. Μόνη μας ελπίδα οι ανοιχτές αγορές, τα δικαιώματα του ανθρώπου, η δημοκρατία. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος για πιο ανοιχτές κοινωνίες. Το θέμα είναι αν έχουμε την πολιτική βούληση. Χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις. Εμφαση στην παιδεία, στους νέους ανθρώπους και τη γνώση, κατάρτιση. Να κάνουμε πιο εύκολη την επιχειρηματικότητα. Να ενισχύσουμε το κοινωνικό μας σύμφωνο, ένα δίχτυ ασφαλείας στην υγεία και τη σύνταξη. Να εκσυγχρονίσουμε υποδομές για να δώσουμε δουλειές. Δουλειές στους επιστήμονες, στην έρευνα, στο εμπόριο» συνέχισε.

Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις - Κρίσιμη η ελάφρυνση του χρέους
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και αφού παρατήρησε ότι δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη όταν ξεκίνησε η κρίση, επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις» σημειώνοντας ότι στη χώρα σημειώνεται μια αλλαγή. «Είμαι περήφανος για όσα έκανε η κυβέρνησή σας» πρόσθεσε.

«Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστα μας αλλά θελω να συγχαρω τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για τις προσπάθειες. Η Ελλαδα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις και να αντιμετωπίσει ανισορροπίες που έφεραν κρίση» συνέχισε και πρόσθεσε με έμφαση: Εγώ θα συνεσίχω να παροτρύνω τους πιστωτές να κάνουν ό,τι πρέπει για την ανάπτυξη. 

Χαρακτήρισε, δε, κρίσιμο το να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους όπως λέει το ΔΝΤ τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ελπίδα για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις. Κάλεσε δε τους νέους να μείνουν στην Ελλάδα. «Εδώ έχετε πολλά να κάνετε για να πετυχει η χώρα. Όσο δύσκολα και αν ήταν, η Ελλάδα θα δει καλύτερες μέρες».  

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε όπως κάνατε και στο παρελθόν» κατέληξε την αναφορά του στην ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης ο κ. Ομπάμα

Οι κυβερνήσεις είναι για τους πολίτες και όχι το αντίθετο

Κλείνοντας τον κύκλο αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως δεύτερη πρόκληση την προστασία των δικαιωμάτων και τη διατήρηση του συνεκτικού ιστού σημειώνοντας ότι «τα πράγματα περιπλέκονται όταν σε μία χώρα οι ανθρωποι είναι διαφορετικών προελεύσεων».

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος χρειάζεται μία δημοκρατική ευημερούσα ΕΕ. Ομως τα όργανα πρέπει να δουν πώς θα καταφέρει να νιώσει ο κόσμος ότι έχει φωνή. Οτι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν τη απουσία τους. Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις είναι για τους πολίτες όχι το αντίθετο. Κάναμε βήματα για να πατάξουμε τη διαφθορά».

«Πάντοτε οι πολίτες αποφασίζουν για τα ιδανικά που πρέπει να παλέψουμε, πάντα αυτά θα εκπορεύονται από τον "δήμος" (σ.σ. τη λέξη αυτή την είπε ξανά στα ελληνικά)» είπε ο κ. Ομπάμα ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με τη φράση - στα ελληνικά - «Ζήτω η Ελλάς».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (125)

john

Τι έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας απ το βοήθα Αμερικάνε φονιά των λαών από ένα λαό που τον κάνουμε ότι θέλουμε .

XD

Ο Ομπάμα φαίνεται ότι είναι κάτοχος της ημετέρας ημών παιδείας, παιδείας με την έννοια της Ελληνικής αντίληψης της δημοκρατίας, και με την λογική αυτή είναι περισσότερο πατριώτης από αυτούς που κυβερνάνε σήμερα..

καταργώντας τον Επιτάφιο του Περικλέους

Πολεμάμε κατά των πιθανοτήτων και νικάμε θα συμπληρώσει ο Ομπάμα λίγο αργότερα, σε συνέχεια των χτεσινοβραδινών αναφορών του στον Επιτάφιο του Περικλή - με την υπογραφή του Θουκυδίδη. Αλλά δεν ήταν μόνο ο ιστορικός που πρωταγωνίστησε στις αναφορές του που περιλάμβαναν όλο το φάσμα της Αρχαίας και Σύγχρονης Ελλάδας-από τον Ευριπίδη έως τον Πλάτωνα και τον Περικλή, τον αρχαίο δήμο και το φιλότιμο. Ειδικά η επίκληση του φιλότιμου ως ακραιφνώς πολιτικής έννοιας ενθουσίασε το κοινό που χειροκρότησε θερμά, όπως κι όταν είπε πως οι ΗΠΑ ευγνωμονούν θερμά τους Έλληνες για τη φιλία τους. . Ο κ. Φίλης, δηλαδή ο κ. Λιάκος, δηλαδή ο κ.Τσίπρας, δηλαδή η κυρία Ρεπούση, δοκίμασε τις δυνάμεις του καταργώντας τον Επιτάφιο του Περικλέους από την ύλη της Γ Λυκείου.Η σειρά αυτή των ενεργειών Φίλη είναι απειλητική, διότι εκθεμελιώνει με σύστημα τα κλασικά γράμματα και τις ανθρωπιστικές σπουδές από την εκπαίδευση Ο Επιτάφιος είναι το Σύμβολον της Πίστεως της Δημοκρατίας, είναι η δήλωση του λαού ότι μπορεί να χτίζει και είναι αυτός που χτίζει τους Παρθενώνες. Ο Επιτάφιος είναι η Διακήρυξη εκείνη που συνδέει τη Λογική και την Ηθική με τη Δημοκρατία. Η κατάργησή του είναι σαν να καταργούσαν οι Αμερικανοί τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ή οι κομμουνιστές το Κομμουνιστικό Μανιφέστο Κι όμως ο Φίλης, δηλαδή οΤσίπρας, δηλαδή ο Σόρος, κατήργησε τον Επιτάφιο και δεν άνοιξε μύτη. Σ αυτήν την καταραμένη, κουρασμένη, καταπονημένη, ξεσχισμένη πρώην επικράτεια, δεν άνοιξε μύτη! Η αποδόμηση της αυτογνωσίας των Ελλήνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν ραγιάδες και να κάθονται σούζα. Σούζα μπροστά στα μνημόνια, μπροστά στο παράλογο και το ανήθικο. Και ο χρόνος που απαιτείται για αυτή τη βρωμοδουλειά, κρίσιμος και σύντομος. Αρκεί να περάσουντρεις-τέσσερις σειρές μαθητών από το Λύκειο και να βγουν άμουσοι της Ιστορίας Είναι φανερό (και από τη σιωπή των ιστορικών, παρά τη οργή των φιλολόγων) ότι χρόνια τώρα, ύπουλα και απαλά ο κ. Λιάκος και οι συν αυτώ διαμόρφωσαν το κοπάδι που στην εκπαίδευση των παιδιών αναπαράγει τον εαυτό του. Υπουλα και απαλά, άξεστοι πλέον και αγροίκοι, απλοί δορυφόροι των ηγεμόνων τους, έντρομοι με την ίδια τους την αγραμματοσύνη, υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα εκείνοι που αποστερούν απ τα παιδιά των φτωχών τα τελευταία τους άρματα - τα γράμματα. ο κ. Λιάκος και οι συν αυτώ, ακολούθησαν και υπηρέτησαν Σημίτη, Γιωργάκη , Σαμαρά και τώρα Τσίπρα Απαλά και ύπουλα.

@καταργώντας τον Επιτάφιο του Περικλέους

Εσύ έγραψες το παρακάτω μήνυμα; Ενώ αυτό είναι καλό, το παρακάτω είναι για γέλια! ΔΕΝ γίνεται να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ και ταυτόχρονα χριστιανός, δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι σε σύγκρουση τουλάχιστον από την εποχή της σύγκρουσης των Μακκαβαίων με τους Έλληνες! Ο χριστιανισμός είναι απλώς μια αίρεση του Ιουδαισμού.

το ευκολόπιοτο ψέμα έχει κοντά ποδάρια..

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θεωρούσαν και θεωρούν τον Saul Alinsky μέντορά τους. Ο Alinsky, αριστερός γκουρού και δάσκαλος -οργανωτής ριζοσπαστικών κοινοτήτων ,(κάτι σαν πολιτικός στρατολόγος, που διδάσκει εσένα τον πιστό μαθητή του πώς να χειρίζεσαι τους συνομιλητές σου αλλά και να χειραγωγείς τις συζητήσεις), αφιέρωσε το βιβλίο του Κανόνες για Ριζοσπάστες στον Σατανά. Ο Alinsky , μέντορας του Ομπάμα και της Κλίντον , θαύμαζε τόσο πολύ το Σατανά -Εωσφόρο που θα προτιμούσε να πάει στην κόλαση από τον ουρανό ..Ο Alinsky μιλούσε συνεχώς για το θαυμασμό του στο πρόσωπο του Εωσφόρου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά έλεγε υπήρξε ο πρώτος ριζοσπάστης που επαναστάτησε εναντίον του κατεστημένου ( του Δυνάστη Θεού) και το έκανε τόσο αποτελεσματικά, ώστε δημιούργησε το δικό του βασίλειο στη γή συμπαρασύροντας και το 1/3 των αγγελικών δυνάμεων ατην ιστορική "άνοδο"του . Τα πράγματα με τον "εκλεκτό" Τράμπ που εξελέγει με την ψήφο ΟΛΩΝ των χριστιανικών αμερικανικών εκκλησιών θα αλλάξουν δραματικά και τα κρυπτά -αισχρά έργα εωσφορικών πολιτικών σαν τον Ομπάμα και την συνεχίστρια της "πολιτικής" του, όπως ο ίδιος την αποκάλεσε δηλ. την Χ. Κλίντον, θα έρθουν στο φώς και θα γίνουν γνωστά ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! Ο Αρχιεπίσκοπος δεν προσεκλήθει στην ομιλία του Ομπάμα σαν εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας επιδεικτικά σαν δώρο πρός την εωσφορική ομάδα της σέχτας που κατεύθυνε και προωθεί σε καίριες κυβερνητικές θέσεις άτομα σαν την εκλεκτή τους εωσφορίστρια Κλίντον και βέβαια τον γλυκομίλητο αποχωρούντα "αρχαιοελληνοπρεπή πολιτικό" και εωσφορικό ηγετικό μέλος της σκοτεινής σέχτας του Alinsky, Μπαράκ Ομπάμα..

Και όμως

ο Έλληνας που περπάτησε μαζί με τον ΜΛΚ και στο πρόσωπό του περπάτησαν όλοι οι Έλληνες κατά τον Ομπάμα, ήταν ο Αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος....

Απλη λογικη

Αφου η Αμερικη λεει ΝΑΙ στο κουρεμα,και η Γερμανια λεει ΟΧΙ καταδικαζοντας μας σε εναν αγωνα με τη φτωχια χωρις ελπιδα, μηπως πρεπει να παμε στο Δολλαριο,να βρουμε την υγεια μας?

xaxaxaxxaxa

IQ τρομπέτα και βάλε....χαχαχαχχαχα

panos

Και νομίζεις ρε φιλε θα σε δεχτει η Αμερική στο δολάριο. Σιγα να μην νομιζεις ότι θα σε παρακαλανε και από πανω να μπεις στο δολάριο!! Ξυπνηστε, ειμαστε στο μνημόνιο γιατι μας δανείζουν με 1% οπότε βαζουν κάποιους ορους στο δάνειο. Εάν δεν σας αρεσει βγες από μνημονιο και αντι να πληρωνεις 2δισ τοκους πληρωσε 16 δις σε τοκους!! με το 8-9% επιτοκιο ισως και παραπάνω. Όταν το κράτος που όχι μονο δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά τον δυναστεύει, δεν μπαίνει μεσα κάθε χρονο τοτε θα ληξουν και τα μνημόνια.

Ομπάμα απλά καλλιεργημένος

Μπροστά του ο κ Τσιπρας ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ εξολοκλήρου. Είναι ο άρχοντας και ο τιποτένιος. Ο Μπαράκ υποστήριξε την Παυριδα του, ο Αλέξης την έφτυσε με μίσος και δόλο.

Ομπαμα

Πλιζ μην φευγεις! Παρε τον Τσιπρα στην Αμερικη και ελα εσυ! Εσυ να εισαι ο Πρωθυπουργος και οχι ο Αχρηστος ο Τσιπρας! Ξανασκεψου το!

Ομπαμα

Κανε ενα μαθημα Δημοκρατιας στους Αριστερους Φασιστες κολοΣυριζαιους γιατι δεν ξερουν οι Αχρηστοι οι Ανικανοι οι Απλυτοι τι σημαινει αυτη η λεξη! Που θελανε να φιμωσουν καναλιααααααααα!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αφου οι προγονοι μας Ελληνες ανακαλυψαν και δημιουργησαν αυτο το υπεροχο και αξεπεραστο πνευματικο προιον,τη Δημοκρρατια, οπως ολοι πια οι γνωριζοντες παραδεχονται,γιατι εμεις οι νομιμοι κληρονομοι εκεινων των οχι και τοσο μακρινων προγονων( 20 παππουδες πριν απο το σημερινο μας παππου περιπου),δεν αξιωνουμε πνευματικα δικαιωματα,οχι βεβαια οικονομικα, αλλα για το πως θα εφαρμοζεται η Δημοκρατια απο τον οποιοδηποτε Λαο του κοσμου, χωρις να παραποιειται και να ευτελιζεται Διοτι ακομα και στις ΗΠΑ με τα υπερβολικα δικαιωματα που τεινουν να εχουν ισχνες μειοψηφιες,με την υπερβολικη αυξηση των ΜΚΟ,με τις απειλες πολεμου κ.α.,η Δημοκρατια φαλκιδευεται.

Ανανίας

Εξαιρετικός ρήτορας. Μιλούσε 50 λεπτά από καρδιάς, χωρίς σημειώσεις και άφησε την πιο μεστή και συγκινητική ομιλία που ακούστηκε από πολιτικό σε αυτή τη χώρα από τη μεταπολίτευση τουλάχιστον και εντεύθεν. Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κάποιος. Είναι πραγματικά ένα μέτρο σύγκρισης για ό,τι υπάρχει εδώ στην Ελλάδα στην τάξη των πολιτικών. Κάνεις ασυναίσθητα τη σύγκριση με αυτόν τον άνθρωπο και ντρέπεσαι πραγματικά με τύπους σαν τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη ή όποιον άλλον. Πρέπει να παίρνουν μαθήματα οι δικοί μας εδώ, και γενικότερα, για το πώς ένας πολιτικός εκφράζεται, τοποθετείται, πώς φαίνεται ότι έχει ποιότητα και καλλιέργεια. Χωρίς χαζοαστεία, εξυπνάδες, κοτσάνες, και πολλά άλλα που δυστυχώς οι δικοί μας εδώ και πόσα χρόνια αναμασούν. Ήταν η ομιλία του ένα ιστορικό στην έννοια της δημοκρατίας, όπως την αντιλαμβάνεται ένας σύγχρονος Αμερικάνος πολιτικός και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Μπορούμε να διαφωνούμε μέρες για την αμερικανική πολιτική και ό,τι έχει κάνει και αυτός στον πλανήτη, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως δεδομένων των συνθηκών, πολλοί θα ζήλευαν αυτό το ρητορικό του οίστρο, την καλλιέργεια και τον αέρα του.

@@@

Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα. Μίλησες για Αισχύλο, Σοφόκλη και Αρχαία Ελλάδα. Αν τολμήσει κάποιος Έλληνας να πει κάτι αντίστοιχο θα χαρακτηριστεί τουλάχιστον γραφικός και μην ξεχνάς ότι η Αρχαία Ελληνική Παιδεία και γλωσσά στην Ελλάδα είναι απαγορευμένες δια ροπάλου. Είπες Ζητώ η Ελλάς! Αν τολμήσει κάποιος Έλληνας σήμερα να πει κάτι τέτοιο θα χαρακτηριστεί αμέσως Φασίστας και Ναζιστής. Αύριο οι σύντροφοι του Σύριζα που σήμερα σου έγλυφαν τα παπούτσια και τιμούσαν τον καπιταλισμό αύριο θα πάνε να γιορτάσουν την νίκη της γενιάς του πολυτεχνείου της ρεμούλας του δημόσιου χρήματος! Χαίρομαι Πρόεδρε Ομπάμα που έμεινες μόνο ενάμιση εικοσιτετράωρο σε αυτόν τον τόπο που είναι πλέον ένας οίκος ανοχής.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης