Τσίπρας: Λέτε σαχλαμάρες - Φώφη: Συνυπήρχατε απλά με το κόμμα της δραχμής;

Τσίπρας: Λέτε σαχλαμάρες - Φώφη: Συνυπήρχατε απλά με το κόμμα της δραχμής;

«Ναι, είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για Plan B» είπε ο πρωθυπουργός - Δεν είχαμε σχέδιο Grexit, είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, εξήγησε - Η Κομισιόν είχε σχέδιο 1.000 σελίδων γι' αυτό, απάντησε στη Φ. Γεννηματά - Με εκφράσεις όπως «σαχλαμάρες» και «δεν είναι λαμόγιο» επιχείρησε να καλύψει τον τέως ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος και στα πουκάμισά ή τις διακοπές του

Πλήρη κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη για την υπόθεση με το «plan b» με παράλληλη σφοδρή αντεπίθεση κατά της αντιπολίτευσης έκανε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά παραδέχθηκε πως ο ίδιος έδωσε εντολή στον τέως υπουργό Οικονομικών να σχεδιάσει την αμυντική τακτική της χώρας στην περίπτωση που επικρατούσαν οι επιθυμίες των ακραίων κύκλων της  Ευρώπη και η χώρα οδηγούταν εκτός ευρώ.

Είπε πως την ώρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκαναν λόγο περι δικών τους σχεδίων που οδηγούν σε Grexit o ίδιος είχε υποχρέωση να ετοιμάσει την άμυνα της χώρας.

Αναφερόμενος δε προσωπικά για τον κ. Βαρουφάκη επισήμανε «ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη όπως έχουμε κάνει όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε  όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο. Να τον κατηγορείτε ότι κάνει διακοπές στην Αίγινα ή ότι δεν φορά καλόγουστα πουκάμισα. Δεν μπορείτε όμως να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο, ότι είχε σχέδιο να πάει τη χώρα στα βράχια».

Θεωρώντας ότι το πεδίο διαφάνειας είναι προνομιακό για τον ίδιο αλλά το τελευταίο διάστημα επιχειρείται από την αντιπολίτευση να το «ανακαταλάβει», πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας «Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον κ. Βαρουφάκη. Την ώρα που ήταν υπουργός δεν έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό όπως ο κ. Χαρδούβελης. Δεν έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ούτε είχε αφορολόγητα ποσά στην Ελβετία όπως στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά που σήμερα μαθαίνω ότι δίνει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη. Ενεργοποιείτε τα ένστικτα της κοινής γνώμης που λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Γεννηματά: Να δώσει εξηγήσεις στην Εξεταστική ο Βαρουφάκης

Η κυρία Γεννηματά επέμεινε λέγοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια και εκεί «θα διαπιστωθούν οι λόγοι που σήμερα τον καλύπτει ο πρωθυπουργός». Επιχειρώντας δε να αντικρούσει την επίθεση του πρωθυπουργού τον κάλεσε να μην υπονομεύει την κοινοβουλευτική στήριξη που του παρέχει η αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει την θετική ψήφο που του δίνουν 230 βουλευτές. Νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση με το «plan B» ως «μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» και πρόσθεσε «ο κ. Βαρουφάκης λειτούργησε κατ' εντολή σας και από τις ενέργειές του προκύπτουν και αδικήματα κατά του νομίσματος και της εθνικής κυριαρχίας. Η ομολογία του αναδεικνύει έναν παρακρατικό λαβύρινθο, και επικίνδυνες μεθοδεύσεις». Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «ποιες οι εντολές σας, ποια η ανάμειξή σας; Συνυπήρχατε απλά με το κόμμα της δραχμής; Ποια ήταν η ομάδα που λειτουργούσε εν κρυπτώ; Εσεις λέγατε ότι ο Βαρουφάκης είναι ένα φοβερό άσετ! Μήπως τελικά πατούσατε σε δύο βάρκες και την τελευταία στιγμή το μετανιώσατε; Πόσο μας κόστισαν όλα αυτά; Είναι σταθερή επιλογή η παραμονή χώρας στην ΕΕ;».

Τσίπρας: Επικίνδυνος ο ορυμαγδός διαστρεβλώσεων

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι πραγματοποιείται μια «πρωτοφανής προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…» ενώ υποστήριξε ότι «ο ορυμαγδός δηλώσεων και διαστρεβλώσεων θα ήταν  διασκεδαστικός αν δεν ήταν επικίνδυνος».

Υποστήριξε ότι γίνεται απόπειρες «ποινικοποίησης» της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιδράσει στην περίπτωση που οι ακραίες δυνάμεις της Ευρώπη επέβαλλαν την επιθυμία τους για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Σχέδια εξόδου από ευρώ δεν είχαμε και δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε. Θα έπρεπε να μας εγκαλείται αν δεν είχαμε και αν δεν είχαμε διανοηθεί να κάνουμε» εξήγησε για να προσθέσει «Αν θέλετε να ψάχνετε ενόχους ας απευθυνθείτε σε όσους επεξεργάστηκαν σχέδια Grexit και όχι σε εμάς».

Υπενθύμισε στην κυρία Γεννηματα την παραδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ περι σχεδίου grexit ήδη από το 2012 που συνεχώς επικαιροποιείται. «Ρωτήστε αυτούς! Τι περιλαμβάνει το δικό τους σχέδιο. Ρωτήστε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, να σας εξηγήσει τι αναφέρει το δικό τους σχέδιο Β που όπως λένε παραμένει στο τραπέζι. Σας θυμίζω δηλώσεις του κ. Ντάιζεμπλουμ μετά την συνεδρίαση στην Ρήγα που είπε ότι ορισμένοι υπουργοί εξέφρασαν αγωνία και ζήτησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για σχέδιο Β… Αν το δήλωναν ότι είχαν σχέδιο grexit εμείς δεν έπρεπε να ετοιμάσουμε τις άμυνες μας; Όχι μόνο έπρεπε αλλά είχαμε υποχρέωση να προετοιμαστούμ».

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή. Προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας. Θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι κωμικό να ανακαλύπτετε μέγα πολιτικό σκάνδαλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο όταν ήταν εμφανές ότι η στάση της άλλης πλευράς γινόταν όλο και πιο σκληρή» σημείωσε για να συνεχίσει απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε στο δικό σας κόμμα και στις πλοηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι σε αυτή την κυβέρνηση και τον κ. Βαρουφάκη. Να ψάξετε στα υποβρύχια, στην λίστα Λαγκαρντ, στην δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση και στο PSI».

Επεισόδιο Τσίπρα-Γρηγοράκου

Ανταπαντώντας η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι η αλήθεια για τον πρωθυπουργό είναι σχετική υπενθυμίζοντας  τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκάθαρσή του και όσα μέλη εδιώχθησαν, βρίσκονται σήμερα στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό επισήμανε «Προσπαθήστε να δημιουργήστε εθνικό μέτωπο. Αξιοποιήστε την συναίνεση. Με την στάση σας από 230 βουλευτές που σας στήριξαν πόσους θα αφήσετε; Μιλάτε για εκλογές χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί η χώρα. Είναι αστειότητες αυτές. ΝΑ αξιοποιήσετε την πλειοψηφία που σηκώνει τα βάρη τα δικά σας και τα λάθη τα δικά σας.

Ακολούθησε και πάλι ο κ. Τσίπρας που στην αρχή της δευτερολογίας του είχε και ένα μικρό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο.

«Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ τα οποία καταστρώναμε σε κάποια μυστικά μπουντρούμια. Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε. Καθ όλη τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, εσείς και η αντιπολίτευση και τα μίντια λέγατε ότι το ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Αν ήμασταν συνωμότες τότε με το 63% του λαού γιατί να μην υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας;» είπε ο πρωθυπουργός για να ακουστεί από τα έδρανα ο κ. Γρηγοράκος: «γιατί δεν μπορούσατε!».

Ο κ. Τσίπρας του ανταπάντησε «λέτε και σαχλαμάρες! Να σοβαρευτούμε».

Πρόσθεσε: «Είπατε ότι τελειώσατε με τα σκάνδαλα στo ΠΑΣΟΚ επειδή στείλατε σε ειδικό δικαστήριο τον κ. Παπακωνσταντίνου. Όμως τι παραπάνω έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου  από τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ; Ετσι καθαρίζετε εσείς τους συντρόφους σας;».

Ξεκαθάρισε τέλος ότι ο ίδιος δεν θα αποδεχθεί την «ιδιοκτησία» του νέου προγράμματος δανειοδότησης της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα το εφαρμόσει.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσέλθει σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, αν και μέχρι σήμερα είχε επιλέξει την τακτική της σιωπής για να αντιμετωπίσει το «βαρίδι» Βαρουφάκη. Το πρωί, μάλιστα, ο τέως ΥΠΟΙΚ εθεάθη, φορώντας ένα ροζ πουκάμισο, στο κυλικείο της Βουλής να πίνει καφέ με υπουργό της κυβέρνησης. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί με την ανάγνωση της ερώτησης από την Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, έρευνα για το Plan B Βαρουφάκη έχει ανοίξει και από την τακτική δικαιοσύνη καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος έχει ήδη διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις δυο μηνυτήριες αναφορές αλλά και στα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων.

Στην ερώτησή της η κυρία Γεννηματά ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει:

α) Ποια ήταν (και τι περιελάμβανε) η εντολή που έδωσε στον κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία Plan B και με ποιό στόχο;
 
β) Ποια ήταν ακριβής σύνθεση, ποιες οι ενδιάμεσες αναφορές και ποια η τελική έκθεση της «ολιγομελούς ομάδας» που το επεξεργαζόταν;
 
γ) Αν και σε ποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις-προτάσεις κατέληξε η εν λόγω Επιτροπή και πότε και πως του γνωστοποιήθηκαν;
 
δ) Ποια ήταν η δική του αντίδραση σε αυτές;
 
ε) Αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίηση του Plan B και ποιες;
 
στ) Παραμένει κατά την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτος στόχος για την χώρα η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ και στην Ενωμένη Ευρώπη;».

ΣΧΟΛΙΑ (164)

Πάνος Μ.

Πολιτικός που απαντάει με φράσεις όπως "μη λέτε σαχλαμάρες " δεν είναι πολιτικος ,αυτός είναι επικίνδυνος για τη χώρα .

ΠΕΤΡΟΣ Τ.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΑΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.

Παναγιώτης

"Την ώρα που ήταν υπουργός δεν έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό".. Είναι γνωστό ότι αυτός δε χρειάζεται να τα βγάλει γιατί τα έχει ήδη έξω. Φαντάζομαι τα λέει κι όποιος ανενημέρωτος τσιμπήσει...

Φώφη πες μας επιτέλους

Σε ποια τράπεζα ακριβώς δούλεψες και πόσο ακριβώς διάστημα; Σε τι ηλικία και γιατί πήρες σύνταξη; Δεν ντρέπεσαι; Πόση σύνταξη πληρώνεσαι; Πόσα παιδάκια των 300 ευρώ εργάζονται για να πληρωθεί η κλεμμένη σου σύνταξη; Εισαγγελέας δεν υπάρχει για την αρχηγό της πασοκαρίας;

Δυστυχώς

Δυστυχώς ήταν φωτογραφική διάταξη που πέρασε από την Βουλή, οπότε έγινε νομότυπα. Έπρεπε όμως να υπάρχει από τότε, ασταμάτητα, σκληρή πολιτική κριτική (και από τα ΜΜΕ). Είναι όμως απαράδεκτο που αυτοί οι τύποι που χρησιμοποιούσαν έτσι τη Βουλή συνεχίζουν να επιπλέουν (η Φώφη, ο ΣΥΡΙΖΑ - το συνεχίζει τώρα, κλπ). Η Φωτεινή Πιπιλή είχε αναδείξει τότε αυτήν - και άλλες περιπτώσεις - που βουλευτές και συγγενείς τους (διακομματικά) έκαναν τέτοια (τελείως διαπλεκόμενα) πράγματα. Αυτές οι φωτογραφικές διατάξεις είναι η αποθέωση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το αποτέλεσμα όμως είναι τώρα ότι η Φώφη είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η Φώφη είναι εκτός βουλής (δεν εξελέγη). Και τα ΜΜΕ σιωπούν. Αυτή η χώρα μάλλον δεν σώζεται με τίποτα, αναδεικνύει αυτούς που την υποσκάπτουν και την χρεοκόπησαν (γι αυτό π.χ. τώρα δεν υπάρχει αντιπολίτευση απέναντι στην πολύ καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), και αποβάλλει όσους θα μπορούσαν να κάνουν πράγματα να την αλλάξουν.

Δυστυχώς

Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά καταστροφική (ότι χειρότερο κυβέρνησε την Ελλάδα από το 1821), αλλά και η αντιπολίτευση (π.χ. ΠΑΣΟΚ) είναι μια μετριότητα και σαχλαμάρα. Αντί π.χ. να ασχοληθεί το ΠΑΣΟΚ με την φοβερή οικονομική καταστροφή που έφεραν ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη (αξίας δεκάδων δις!) - π.χ. δημοψήφισμα , καταστροφή τραπεζών, ύφεση, πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας - και να ζητάει ασταμάτητα (π.χ. καταγγελίες σε εισαγγελείς) αυτήν την τρομακτική καταστροφή να την πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ από την τσέπη τους (δεν πρέπει να φορτωθούν στο δημόσιο χρέος και στους φορολογούμενους), ασχολούνται με τα τελείως δευτερόντα (θεατρίνιστική ομάδα Βαρουφάκη και Γκαλμπρέιθ και σαχλαμάρες Βαρουφάκη με τα ΑΦΜ στα λαπτοπ του φίλου του). Τους ρίχνει ο Βαρουφάκης στάχτη στα μάτια (ως σουπιά που βγάζει μελάνι) και οι αφελείς του ΠΑΣΟΚ τα χάφτουν σαν χάνοι.

aris

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ !!!! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΨΕΜΑ !!!

Πίνδαρος

Αυτά συμβαίνουν όταν το μηδενικό γίνεται πρωθυπουργός.

ΠΡΟΣ ΠΙΝΔΑΡΟ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ

no name

Γεια σου ρε ''ποιητή'' με την εξυπναδούρα σου πρωινιάτικα........

Eleos

Σωστά αλλά ποιος το αντιλαμβανεται....

Ποιός μιλάει!!!!!

Μιλάει το ΠΑΣΟΚ του χρηματιστηρίου, των μιζών για τα εξοπλιστικά, των βαλιτσών, των υποβρυχίων που γέρνουν, του βασικού μετόχου, του νόμου περί ευθύνης υπουργών, της διαπλοκής με τους επιχειρηματίες, των Ολυμπιακών Αγώνων, του ΔΝΤ, του Μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, του Σημίτη, του Παπακωνσταντίνου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Γιάννου, του Άκη, του Βενιζέλου, του Λαλιώτη, του Πάγκαλου....φτάνει ...μου ήρθε αναγούλα ......

ΚΩΣΤΑΣ

..NΑΙ φιλε αλλα μεχρι το 2009 περνουσες μια χαρα δεν ειχες προβλημα .Στη χωρα χρεοκοπησε το δημοσιο και την πληρωνει ο ιδιωτικος τομεας 5 χρονια τωρα.Και τι θα κανει Ο ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΤΟΥ.ΕΙΔΑΜΕ 6 ΜΗΝΕς ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΠΟΤΕ ΕΙΤΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013 ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΗς ΧΡΕΟΚΟΠΙΑς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ Β ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ-ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ .ΑΧΡΗΣΤΟΙ-ΑΠΕΙΡΟΙ-ΛΑΙΚΙΣΤΕς-ΔΗΝΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΡΕΛΛΟΥΣ(ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ)

ΕΝΩ ΤΩΡΑ

ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ 1.680.000ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ,800.000ΛΙΡΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ,1.850.000 ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ,ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΙΡΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ,ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ,ΤΟΥ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ,ΤΩΝ 30 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ,ΠΩΣ ΖΟΥΣΕ ΩΣ ΤΩΡΑ?

ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΤΥΧΙΟ

συνταξιούχος

Ρε σούργελα, τι θέλετε.Να μην έχει εναλλακτική πρόταση , να μην έχει εναλλακτική λύση. Ότι και να έκανε εσείς θα τον κράζατε. Το παλιό κόλπο που τώρα δεν πιάνει εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους που τώρα πήραν πάλι αέρα και φωνάζουν έμπαινε Φωφάρα λες και βρίσκονται στο γήπεδο. Αλλά μήπως δεν είναι σε γήπεδο, εκεί ανήκουν. Σε πολλά μπορείς να τον κατηγορήσεις τον Τσίπρα, απειρία, κόμμα απόκομμα, αλλά τουλάχιστον αυτός πήγε πραγματικά για διαπραγμάτευση , τα έπαιξε όλα και έχασε. Αλλά στο τέλος όταν πια έφτασε στον γκρεμό δεν μας έσπρωξε γιατί φαίνεται πως είναι περισσότερο πατριώτης από τον ΓΑΠ, ΜΠΕΝ, ΣΑΜ, κλπ. Τα έβαλε με το ίδιο του το κόμμα , ενώ άλλοι με το που κουνούσε το δάκτυλο ο Ντινόπουλος, ο Τατούλης, ο Γιακουμάτος, και μερικοί άλλοι στο ΠΑΣΟΚ που τώρα δεν θυμάμαι τα ονόματα , έκαναν πίσω, και ξεπουλούσαν τον Ελληνικό λαό. Τώρα φωνάζουν για την φορολόγηση των αγροτών και κάνουν πάλι πίσω. Πόσοι νομίζεται πως είναι οι αγρότες. Ξεχάστε πως πριν από χρόνια υπήρχαν αγρότες με μια κατσίκα και ένα χωράφι 5 στρέμματα. Τώρα οι αγρότες είναι επαγγελματίες που καλλιεργούν χιλιάδες στρέμματα, που τα έσοδά τους θα τα ζήλευαν η πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών. Και όμως τσιμπάνε και κάνουν πίσω. Στην επαρχία υπάρχουν συνταξιούχοι γέροντες αγρότες που δεν έχουν να χάσουν τίποτε, αλλά φοβούνται μην φορολογηθούν με 23%, έτσι τους λένε τα λαμόγια οι πολιτικοί για να μην χάσουν τους ψήφους και οι αγρότες επιχειρηματίες, που μόνο ο εξοπλισμός σε τρακτέρ, και άλλα μηχανήματα πολλές φορές αγγίζουν το κόστος των 500000 ευρώ και καμιά φορά και παραπάνω. Ποιος άλλος τζιράρει με τέτοια ποσά. Ποιος άλλος έχει εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ , και δεν θέλει να φορολογηθεί, ενώ φορολογείται ο συνταξιούχος των 700 ευρώ. τ Φθινόπωρο σε επαρχιακή πόλη , που φημίζεται για την μεγάλη ανεργία, αγροτική περιοχή, από φίλο μου διευθυντή τράπεζας άκουσα να λέει πως ο μέσος όρος καταθέσεων των κατοίκων αυτών είναι πάνω από 100000 ευρώ. Εσείς στην Αθήνα Θεσσαλονίκη κορόιδα φάτε φόρους ενφια, ζέστη, είσαστε ανημέρωτοι.Πολλοί από μας πηγαίνουμε στα χωριά μας, στις επαρχιακές πόλεις καταγωγής, κοιτάξτε λίγο και θα καταλάβετε πως εκεί ακόμη δεν έφτασε η κρίση, τσιπουράδικα σε κάθε γωνιά, τα καφενεία γεμάτα από το πρωί , φοροδιαφυγή στο 90%, και εμείς οι Αθηναίοι λεφτάδες έτσι μας λένε , με την μεγάλη σύνταξη γιατί δουλέψαμε 40 χρόνια, γιατί πληρώσαμε φόρους εισφορές, δεν μπορούμε να τους συναγωνιστούμε στις εξόδους , δεν μας φτάνει η σύνταξη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos-perif_hpeirou

Σε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1ης Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα»

1
ypurgiko_mai

Στο 63,1% οι θετικές γνώμες για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Το 61,4% κρίνει θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης - Χρυσοχοϊδης, Κικίλιας, Κεραμέως οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί

35
mitsotakis_ipiros

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο -  «Θέλω να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη» τόνισε στους κατοίκους της περιοχής - Οι κυβερνητικοί στόχοι για την Ήπειρο

syriza_sima

«Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει» λένε από την Κουμουνδούρου