Ολάντ σε Τσίπρα: Αλέξη, απόψε πρέπει να υπάρξει λύση! (βίντεο)

Ολάντ σε Τσίπρα: Αλέξη, απόψε πρέπει να υπάρξει λύση! (βίντεο)

Αν όχι πολιτική απόφαση, στην Αθήνα αναμένουν τουλάχιστον μια πολιτική κατεύθυνση για την άρση του αδιεξόδου

Ολάντ σε Τσίπρα: Αλέξη, απόψε πρέπει να υπάρξει λύση! (βίντεο)
Αν όχι συγκεκριμένη πολιτική απόφαση -για την έκδοση της οποίας δεν τρέφουν ιδιαίτερες ελπίδες-, τουλάχιστον μία πολιτική κατεύθυνση για την άρση του αδιεξόδου το ελληνικό πρόβλημα την περιμένουν απόψε από τις Βρυξέλλες τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ενδεικτική των διαθέσεων που υπάρχουν σε οισμένες πλευρές του ευρωπαϊκού παζλ, είναι η φράση που φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον Έλληνα πρωθυπουργό, λίγο πριν αρχισει η σύνοδος: "Αλέξη, απόψε πρέπει να υπάρξει λύση" του επισήμανε, με τον κ. Τσίπρα να μην κάνει σχόλιο.

Κυβερνητικές πηγές κρατούσαν έτσι κι αλλιώς «μικρό καλάθι» για τα αποτελέσματα της αποψινής επταμερούς συνάντησης, η οποία θα γίνει, αφού ολοκληρωθούν όλες οι άλλες διαδικασίες της σημερινής ημέρας της Συνόδου.

Σημείωναν ότι από την εληνική πλευρά θα υπάρξει διαβεβαίωση και ίσως μία εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ από την άλλη, θα ζητηθεί να υπάρξει απρόσκοπτη χρημτοδότηση και ρεύστοτητα προς τη χώρα, από την ΕΚΤ.

Θα επαναληφθούν, δε, τα τρία αιτήματα για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, για επαναφορά της υποχρέωσης της ΕΚΤ να δέχεται ελληικά ομόλογα και για απόδοση στη χώρα μας του ποσού 1,9 δισ. ευρώ, που δικαιούται από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από τη διακράτηση ελληνικών τίτλων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης