«Führerprinzip» ο Μιχαλολιάκος, «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

«Führerprinzip» ο Μιχαλολιάκος, «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

Τι αναφέρει στο 9σέλιδο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Υπαρχηγός της ΧΑ ο Χ.Παππάς - Από το 1987 η παράνομη δράση της οργάνωσης - Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» από συνομιλίες, στις οποίες βουλευτές της ΧΑ συνομιλούν για συγκεκριμένα περιστατικά βίας - Έρευνα και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

H Μαρία Κορινθίου ντύνεται νυφούλα!
«Führerprinzip» ο Μιχαλολιάκος, «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή
Για την εμπλοκή τους σε «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο φάκελος με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή θεωρείται πλήρης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποδίδει στο 9σέλιδο πόρισμά του ηγετικό ρόλο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο, και σε βουλευτές του κόμματος βοηθητικούς ρόλους. Ως υπαρχηγός της οργάνωσης αναφέρεται ο ασύλληπτος -μέχρι αυτή την ώρα- βουλευτής Επικρατείας της Χρήστος Παππάς ενώ η δράση της οργάνωσης χρονολογείται από το 1987.
Κλείσιμο

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρεται στο πόρισμα ως «Führerprinzip», προκειμένου να αναδειχθεί ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι εννέα σελίδες περιγράφουν πώς λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή με βάση τη ναζιστική ιδεολογία.

Καταλυτικό ρόλο στην έρευνα έχουν παίξει οι συνομιλίες μεταξύ μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που έχουν καταγραφεί, όπως προέκυψε, από νόμιμες συνακροάσεις

Στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη περιγράφεται η δομή, λειτουργία και ιεραρχία «εγκληματικής οργάνωσης».

Η μόνη πράξη που αποδίδει το πόρισμα σε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ενδεικτικά, αναφέρονται περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονίας, από μέλη της ΧΑ.

Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» (ή στοιχειοθετείται) από συνομιλίες, στις οποίες ακούγονται βουλευτές της ΧΑ να συνομιλούν μεταξύ τους για συγκεκριμένα περιστατικά βίας.

Αυτές οι συνομιλίες έφτασαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χειρίζεται την υπόθεση, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν, προέκυψαν από δέκα συγκεκριμένες δικογραφίες, που αφορούν ανθρωποκτονίες και βαριά περιστατικά, οι οποίες θεμελιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Από τους δέκα αυτούς φακέλους, οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι αυτές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και ενός Πακιστανού στα Πετράλωνα.

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Έχουν γίνει περισσότερες από 300 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς υπάρχουν στοιχεία που τους συνδέουν με ανθρώπους της νύχτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών.

«Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, η οποία άνοιξε το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη.
 
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο οι κατηγορούμενοι -πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
 
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή.
 
Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης