Ευρωεκλογές: Με μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις οδεύει η ΝΔ προς τις κάλπες - Άγνωστος Χ η συμμετοχή

Ευρωεκλογές: Με μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις οδεύει η ΝΔ προς τις κάλπες - Άγνωστος Χ η συμμετοχή

Συστηματοποιεί τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός με επόμενους σταθμούς την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα

mitsotakis_xr
Το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων που περιέρχεται σε γνώση της κυβέρνησης έρχεται να επιβεβαιώσει τις βασικές τάσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Η ΝΔ είναι σε τροχιά επανάληψης του ποσοστού που κατέγραψε στις ευρωεκλογές του 2019, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με απόλυτο τρόπο πού θα κάτσει η μπίλια, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται καθαρά δεύτερος και το ΠΑΣΟΚ παραμένει στάσιμο στην τρίτη θέση. Από εκεί και πέρα, στην ουρά και κάτω από το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, επικρατεί το «ο θάνατος μου η ζωή σου».

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου (αναγωγή επί των εγκύρων) της έρευνας της MRB για το OPEN, τα ποσοστά των κομμάτων μετρήθηκαν ως εξής ΝΔ: 32,3% ΣΥΡΙΖΑ: 16% ΠΑΣΟΚ: 14% ΚΚΕ: 8% Ελληνική Λύση: 9,9% Κόμμα Νίκη: 2,9% Πλεύση Ελευθερίας: 3,4% Νέα Αριστερά: 3,8% Φωνή Λογικής: 2,8% Δημοκράτες: 2,4% ΜέΡΑ25: 2,2%. Η ΝΔ εμφανίζεται με εύρος ποσοστού από το 30 ως το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 14 ως το 18% και το ΠΑΣΟΚ από το 12 ως το 16%.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1adux5r356p)



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr και άλλες έρευνες που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες καταγράφουν τη ΝΔ περίπου σε αυτό το ποσοστό. Τα δημοσκοπικά αυτά ευρήματα συντείνουν με τα νούμερα που παίρνει στα χέρια του το κυβερνητικό επιτελείο, με τον κ. Μητσοτάκη να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του και να συστηματοποιεί τις περιοδείες του. Σήμερα το πρωί παραχωρεί συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και το απόγευμα θα βρίσκεται στην Πιερία, αύριο στην Ημαθία και την Πέλλα, ενώ το Σάββατο, αφού εμφανιστεί στην ΕΡΤ, θα κάνει βόλτα σε κεντρικό καφέ των Βριλησσίων.

Πάντως, όπως επισημαίνουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, στη ΝΔ δεν επαναπαύονται από τα θετικά δημοσκοπικά ευρήματα, με δεδομένο και το πού έχει θέσει τον πήχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτός γιατί ο «άγνωστος Χ» των ευρωεκλογών είναι η συμμετοχή, η οποία προδιαγράφεται από όλους ότι θα είναι χαμηλή. Θεωρητικά, σε περιβάλλον χαμηλής συμμετοχής ισχύει ότι κερδισμένα είναι τα κόμματα με σταθερή εκλογική βάση και ικανότητες κινητοποίησης των ψηφοφόρων. Ο κανόνας αυτός ισχύει μέχρι να διαψευστεί εν τοις πράγμασι. Γι’ αυτό στη ΝΔ επιμένουν σε μια καμπάνια πλήρους κάλυψης της επικράτειας, με τα κομματικά κλιμάκια να έχουν πιάσει ήδη δουλειά σε μια σειρά νομών, προκειμένου να καλυφθούν άπαντες.



Ειδήσεις σήμερα:

Σλοβακία - Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Τα πρώτα λόγια του δράστη - «Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»

Ίλιον: Βίντεο από τη στιγμή που η μητέρα αρπάζει τα παιδιά της από δομή - Είναι εκτός Αθήνας, λέει η γιαγιά τους

Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Εγκλωβισμένοι στο πλοίο παραμένουν οι 21 ναυτικοί του Dali
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης