Τέμπη: Παραδώσαμε νέα στοιχεία στις ανακριτικές αρχές για τις συνθήκες της έκρηξης, λέει συγγενής θύματος

Τέμπη: Παραδώσαμε νέα στοιχεία στις ανακριτικές αρχές για τις συνθήκες της έκρηξης, λέει συγγενής θύματος

Tα στοιχεια που έχουν συγκεντρωθεί «δείχνουν τα αίτια της φωτιάς και όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε», όπως είπε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

tempi_syntrimmia__4_
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της νεκρής Βασιλικής Χλωρού στην τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών παρουσιάστηκε σήμερα στο γραφείο του Εφέτη Ανακριτή για να παραδώσει στοιχεία που αφορούν τις συνθήκες της έρκηξης την στιγμή της σύγκρουσης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε αυτή. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες στον χώρο του εγκλήματος. Καταδεικνύει επίσης με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν και τις συνθήκες που αφορούν τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμο να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της»

Συμπλήρωσε ότι τα στοιχεια που έχουν συγκεντρωθεί «δείχνουν τα αίτια της φωτιάς και όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε».

Σε ερώτηση για το αν ετοιμάζονται νέες συμπληρωματικές μηνύσεις, απάντησε ότι «ετοιμάζονται αυτή τη περίοδο. Τον Σεπτέμβριο είχαμε καταθέσει συμπληρωματική μήνυση για τους θεσμούς. Οι δικαστικές αρχές τις πρώτες ημέρες δεν ακολούθησαν τους κώδικες ποινικής δικονομίας, οι επικεφαλείς του πυροσβεστικούς σώματος και οι πραγματογνώμονες και οι ιατροδικαστές που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Συγγενής θύματος των Τεμπών κατέθεσε νέα στοιχεία για το θέμα της έκρηξης

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου ζητούσε να βοηθήσω να μην χωρίσει με τον Μάνο» κατέθεσε ο πατέρας του Δασκαλάκη

Φούρνοι: Σπουδαία ευρήματα στον βυθό της θάλασσας - Όσα ανέσυραν δύτες από ναυάγιο, δείτε φωτογραφίες

Θόδωρος Κατσαδράμης: Πέθανε ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης