ΣΥΡΙΖΑ: Μπαίνει σε τροχιά… θητείας - Αλλαγή ατζέντας μετά τα «αστακοκάραβα», παρουσιάζεται στη Θήβα ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαίνει σε τροχιά… θητείας - Αλλαγή ατζέντας μετά τα «αστακοκάραβα», παρουσιάζεται στη Θήβα ο Κασσελάκης

Ο Κασσελάκης θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στην Τεχνόπολη το προσωπικό «στίγμα του» για την οικονομία με προτάσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ιδίως για τη φορολογία

kasselakis-syriza
Τη φυγή προς τα μπρος με κινήσεις εξωστρέφειας φαίνεται να επιδιώκει η Κουμουνδούρου, καθώς η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για τα «αστακοκάραβα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Απαντώντας χθες στην αποστροφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πως «το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανταπάντησε πως «όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματά μου νόμιμα, στην Αμερική», με την Κουμουνδούρου να μεταδίδει χθες πως ο κ. Κασσελάκης θα καταθέσει Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης στον «προβλεπόμενο χρόνο», χωρίς αυτός προσώρας να προσδιορίζεται περαιτέρω.

Στον απόηχο, πάντως, των «αστακοκάραβων» και με αφετηρία την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα το προσωπικό «στίγμα του» -όπως υπογράμμισε με έμφαση η Κουμουνδούρου με την κτητική αντωνυμία- για την οικονομία, όπου θα συμπεριληφθούν και προτάσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ιδίως για τη φορολογία. Ακολούθως, αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, με επίκεντρο την προετοιμασία του κόμματος για το επόμενο διάστημα, αυτό της απουσίας του κ. Κασσελάκη, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, στη Θήβα τελικά, για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, επιστρέφοντας στα καθήκοντά του μεταξύ 30 Μαρτίου και 5 Απριλίου.

Οι «αντ’ αυτού»

Στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα κληθούν να σηκώσουν το σχετικό βάρος της αναπλήρωσης του Προέδρου, όταν οι επιδόσεις των νέων στελεχών, αυτών δηλαδή ανέλαβαν καθήκοντα στον πρόσφατο ανασχηματισμό του κόμματος, ήταν μάλλον απογοητευτικές, όπως διαφάνηκε από τα αποτελέσματα στις τοπικές και νομαρχιακές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Απόντος του Στέφανου Κασσελάκη, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για οργανωτικούς σκοπούς, ενώ στις Καλένδες μετατίθενται οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής αντίστοιχα, καθώς τα καθοδηγητικά όργανα δεν προβλέπεται να συγκληθούν μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας του κ. Κασσελάκη, πυροδοτώντας αισθήματα δυσφορίας σε στελέχη που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα συνομιλητών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πριν παρουσιαστεί στη Θήβα, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει την μεθαύριο, Πέμπτη σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Ευρωεκλογές, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ αρχές Απριλίου θα διεξαχθούν και οι προκριματικές, εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο. Στις 17 Μαρτίου εκπνέει, άλλωστε, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να γίνει στην συνέχεια ο έλεγχος των βιογραφικών που έχουν υποβληθεί και η κατάρτιση μιας πιο στενής λίστας υποψηφίων. Οι προκριματικές εκλογές αναμένεται να λάβουν χώρα ηλεκτρονικά, μέσω δηλαδή της πλατφόρμας iSyriza, ενώ θα διεξαχθούν ανά περιφέρεια, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή υποψηφίων από όλες τις περιοχές της χώρας.

Τέσσερα Περιφερειακά Συνέδρια

Σε επίπεδο προεκλογικής μάχης για τις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πραγματοποιήσει τέσσερα Περιφερειακά Συνέδρια, δύο τον Απρίλιο και δύο τον Μάιο, σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη αντίστοιχα, καθώς επρόκειτο για την μόνη εξωστρεφή δραστηριότητα της Κουμουνδούρου τους τελευταίους μήνες.

Σημειωτέον ότι τα περιφερειακά συνέδρια στην Κοζάνη και στη Λάρισα καθόρισαν σε έναν βαθμό τον πρόσφατο ανασχηματισμό, καθώς αξιολογήθηκαν ως τα μόνα από τον προσυνεδριακό σχεδιασμό που διοργανώθηκαν με επιτυχία, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες καμπάνιες, που δεν έχουν καν ξεκινήσει. Μάλιστα, το θετικό αποτέλεσμά τους αναγνωρίστηκε τόσο στην επιστολή του Στέφανου Κασσελακη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και στην απάντηση που του επιφύλαξαν τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, αλλά και στο πολιτικό κείμενο του 4ου Συνεδρίου.

Επιστέγασμα όλων αυτών υπήρξε η αξιοποίηση ως Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Θάνου Μωραΐτη ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής διοργάνωσης των αναπτυξιακών συνεδρίων. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δεν φαίνεται να αφήνει αδιάφορους στην Αιτωλοακαρνανία, τόσο τον τοπικό βουλευτή, Μίλτο Ζαμπάρα, όσο και τον επιλαχόντα, Γρηγόρη Θεοδωράκη, αν και ουδείς εκ των δύο έχει εκφραστεί δημόσια για το θέμα. Παρότι, ωστόσο, ο κ. Μωραϊτης βρέθηκε πίσω τους στη λίστα των εθνικών εκλογών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκρινε με βάση την απόδοση του, προάγοντάς τον σε Διευθυντή της ΚΟ.

Άλλωστε, η Κουμουνδούρου προανήγγειλε χθες, μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά, τη συνέχιση των περιφερειακών συνεδρίων τους μήνες που ακολουθούν, με την ευθύνη τους να περνά σε νέο επικεφαλής. Αυτός θα είναι, κατά πληροφορίες, ο Γραμματέας Οργανωτικού, Γιάννης Βουλγαράκης, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αντικαθιστώντας τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Άγγελο Τόλκα, που είχε την ευθύνη έως σήμερα.

Κλείσιμο
Επιπλέον, για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται ακόμη η έναρξη της καμπάνιας για την ακρίβεια, αλλά και μια θεματική εκδήλωση για τη θεματική κρίση. Προσεχώς, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και οι πολιτικές θέσεις του κόμματος ανά πεδίο στην κεντρική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ η Κουμουνδούρου συντηρεί μάλλον «παγωμένο» το ζήτημα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην Διευθυντή του κόμματος, Θύμιου Γεωργόπουλου, μετά τις αιτιάσεις του για το δάνειο εταιρίας του κ. Κασσελάκη προς τη διαχειρίστρια εταιρία των κομματικών ΜΜΕ. Θα προηγηθεί, κατά πληροφορίες, η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (του Πειθαρχικού), αλλά και των κομματικών οργάνων, προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε χθες την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας, Ζωρζέτα Λάλη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο παραίτησής της από τη θέση της επιλαχούσας, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να λαμβάνει αρνητική απάντηση. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, το ζήτημα της πιθανής εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή άνοιξε με αφορμή τις δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου αναφορικά με τη διττή του ιδιότητα, αυτή δηλαδή του ακαδημαϊκού και του Βουλευτή Επικρατείας και όχι με πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ουδείς γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του κ. Ηλιόπουλου αναφορικά με την παρουσία του στην ελληνική Βουλή, αλλά και το ενδεχόμενο παραίτησής του, όπως επισήμαναν χθες κομματικές πηγές.


Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με την πειραγμένη φωτογραφία της Κέιτ - Το πρόσωπο που ίσως «γυρίσει την παρτίδα»

Ο Μητσοτάκης βάζει στο στόχαστρο τα «κομματίδια» δεξιά της ΝΔ - Συσπείρωση δυνάμεων με οδηγό τον πυρσό

Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης