Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Κουτσούμπας κατέθεσε στην Αδειλίνη το πόρισμα του ΚΚΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Κουτσούμπας κατέθεσε στην Αδειλίνη το πόρισμα του ΚΚΕ

Ο Κουτσουμπας, προχώρησε στην κίνηση αυτή, γιατί - όπως λέει - στο πόρισμα, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων

koutsoumpas
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, που νωρίς το πρωί είχε κατατεθεί και στη Βουλή, μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κουτσουμπας, προχώρησε στην κίνηση αυτή γιατί στο πόρισμα, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων τόσο για τα αίτια της σύγκρουσης, όσο και για την έκρηξη που ακολούθησε, καθώς και για την επιχείρηση συγκάλυψης, που αποτελούν πλέον ενιαία δικογραφία για την ποινική Δικαιοσύνη.

Ποινικές ευθύνες σε επίπεδο υπουργών την περίοδο 2009-2023

Ποινικές ευθύνες σε επίπεδο υπουργών από την περίοδο 2009-2023 καταλογίζει στο πόρισμα του το ΚΚΕ που κατατίθεται στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «πρόκειται για τις ποινικές ευθύνες που προέκυψαν κατά τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς η Επιτροπή να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη στο έργο της που είναι αμιγώς επιφορτισμένη με το καθήκον της αποκάλυψης και ανάδειξης του συνόλου των ποινικών ευθυνών».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΚΕ, οι ποινικές ευθύνες των υπουργών αφορά το κακουργηματικό αδικημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων και η βαριά σωματική βλάβη δεκάδων ακόμα ατόμων. Στο κάδρο των ευθυνών βάζουν τους υπουργούς: Δ. Ρέππα (2009-2011), Γ. Ραγκούση (2011), Μ. Βορίδη (2011-2012), Κ. Χατζηδάκη (2007-2009 και 2012-2013), Μ. Χρυσοχοϊδη (2013-2015), Χ. Σπίρτζη (2015-2019), Κ. Καραμανλή (2019-2023).

Κλείσιμο
Όπως τονίζεται στο ίδιο πόρισμα, το «αποτέλεσμα όλων αυτών των παραλείψεων – πολιτικών επιλογών στον αριθμό των εργαζομένων, τα ωράρια και την εκπαίδευσή τους, στους ρυθμούς εγκατάστασης των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και την υλοποίηση σχετικών συμβάσεων, στη συντήρηση στις υποδομές, δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, τα κενά και οι ελλείψεις που αυξάνουν την πιθανότητα και τις συνέπειες του “ανθρώπινου λάθους”».


Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του - «Το παιδί το δασκάλεψαν» υποστήριξε

«Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε Ελλάδα διακοπές» - Ξετρελαμένοι οι Eurofans με τα πλάνα του βιντεοκλίπ της Μαρίνας Σάττι

Βίντεο: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο στον Πειραιά μετά τη βομβιστική επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης