Μητσοτάκης: Να είναι πιο τολμηρές οι τράπεζες στη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων

Μητσοτάκης: Να είναι πιο τολμηρές οι τράπεζες στη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων

Οι πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται «ότι το στεγαστικό δάνειο είναι απαγορευμένος καρπός», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

mitsotakis-trapezes
«Δεν είναι ενθαρρυντικά τα νούμερα των νέων στεγαστικών δανείων τα οποία δίνονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις τράπεζες και παρατήρησε ότι «φαίνονται ακόμα διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτων».

Οι τράπεζες «πρέπει, ειδικά τώρα που έχουν επανέλθει σε κανονικότητα, να είναι πιο τολμηρές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται «ότι το στεγαστικό δάνειο είναι απαγορευμένος καρπός».

Ολόκληρη η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ακόλουθη:

«Τέλος, θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά στις τράπεζες, οι οποίες σήμερα ακόμα φαίνονται διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτων. Δεν είναι ενθαρρυντικά τα νούμερα των νέων στεγαστικών δανείων τα οποία δίνονται. Και πρέπει, ειδικά τώρα που έχουν επανέλθει σε κανονικότητα, να είναι πιο τολμηρές. Και βέβαια έχουμε δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης στέγης και από μη τραπεζικά ιδρύματα, για να ανοίξει και λίγο αυτή η αγορά και να μην αισθάνεται κάποιος ότι το στεγαστικό δάνειο είναι απαγορευμένος καρπός. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Και νομίζω ότι μπορούμε να δουλέψουμε με καλή πίστη σε αυτή την κατεύθυνση.»

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται νέοι κανόνες για Airbnb και Golden Visa - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Χοντροκομμένη η δολοφονία Γιαλιά, ρίσκαραν πολύ οι δράστες, λέει ο Κούγιας

Καταγράφοντας τη ζωή των Ρομά: Γάμοι εφήβων, παραβατικότητα και social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης