Τουρκία: Βολές Νταβούτογλου κατά Ερντογάν για το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Τουρκία: Βολές Νταβούτογλου κατά Ερντογάν για το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου επισημαίνει πως ενώ η τουρκική κυβέρνηση επιδίδεται σε ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας, η χώρα μας ανατρέπει τις ισορροπίες στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35

ezgif_com-gif-maker
Βολές κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για το περιβόητο «θα ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ», από τον πρώην στενό του συνεργάτη -πρώην πρωθυπουργό και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στη διάρκεια συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Ιndependent, o ηγέτης του «Κόμματος του Μέλλοντος», έστρεψε τα πυρά του κατά του Ταγίπ Ερτογάν, λέγοντας πως με τραγούδια τύπου «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» δεν αντιμετωπίζεται η αλλαγή ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Ο κύριος Ερντογάν το τελευταίο διάστημα στην εσωτερική πολιτική με την οικονομία να έχει τελειώσει, καταβάλει προσπάθεια να το ξεπεράσει αυτό, με μία ρητορική πολύ υψηλών τόνων προς το εξωτερικό. Όταν κάθε τόσο και σε κάθε γειτονική χώρα, εκτοξεύετε απειλές του τύπου “μία νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά” κανείς δεν σας παίρνει σοβαρά» δήλωσε ο Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε το 1974 κατά την εισβολή στην Κύπρο -που χαρακτήρισε προκλητικά «ειρηνευτική επιχείρηση» «αλλά την επόμενη μέρα, πραγματικά οι ένοπλες δυνάμεις μας ήταν στην Κύπρο».
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, αποδίδει σε προεκλογικές σκοπιμότητες την ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως την ίδια ώρα η χώρα μας ενισχύεται ανατρέποντας την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. «Την ώρα που ο κύριος Ερντογάν με αυτή την έντονη ρητορική προσπαθεί να επηρεάσει το λαό για τις εκλογές η Τουρκία στο πεδίο χάνει σημαντικές θέσεις Ποια θέση χάνει ; Διαταράσσεται σοβαρά ή ισορροπία στον αέρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η ισορροπία στην αεράμυνα.

Η Ελλάδα παραλαμβάνει F-35. Και σε σύντομο διάστημα η Ελλάδα, θα ενδυναμώσει, θα ενισχύσει τις δυνάμεις της με τα F-35 και στα χέρια της Τουρκίας τότε δεν θα υπάρχουν F-35» δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν επίσης δια στόματος του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του δικτύου Fox Σελτσούκ Τεπελι, ο οποίος σχολίασε καυστικά το: «θα ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ» που φαίνεται πως γυρίζει μπούμερανγκ για τον Τούρκο πρόεδρο. «Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που τα ελληνικά F-35 θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το πάρουμε χαμπάρι. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα» δήλωσε, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος.

Ειδήσεις σήμερα:

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Ο Snik δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης