Προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας, λέει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τους μετανάστες στον Έβρο

Προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας, λέει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τους μετανάστες στον Έβρο

«Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε και έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ας μιλάνε μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση

nisida_evros
Μία νέα ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχετικά με την παρουσία των 40 μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση στα πάντα, κατέχεται από ακραίο αντικυβερνητικό μένος και επιδίδεται σε προπαγάνδα σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας με ψέματα. Μιλούν για "απάθεια" και "απροθυμία", υιοθετούν άκριτα κατηγορίες για "άρνηση κινητοποίησης", εφευρίσκουν ακόμη και δήθεν αντιφάσεις, δεν διστάζουν να περιγράφουν την Ελλάδα ως "χώρα-φύλακα" της "Ευρώπης-φρούριο"! Αυτή είναι η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Αυτή είναι η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελληνική Αστυνομία. Το πλέον εξοργιστικό, όμως, είναι να εγκαλούνται οι αστυνομικοί μας, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές. Γυναίκες και άντρες της ΕΛΑΣ που κινδυνεύουν καθημερινά για να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με αδίστακτους δουλεμπόρους. Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους. Αυτές τις τακτικές υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ντροπή τους!», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το υστερόγραφο πως «και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε και έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ας μιλάνε μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στους 40 μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών».

Αναλυτικότερα:

«Το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, όπου σκοτώθηκε ένα παιδί και κινδύνευσαν ζωές, ανέδειξε την απάθεια και απροθυμία της Κυβέρνησης να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που εκτυλίχθηκε στα σύνορα της Ελλάδας. Μετά από πολλές πιέσεις και με καθυστέρηση τριών ημερών ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περιστατικό σε τουρκικό έδαφος.

Κλείσιμο
Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει μεν ότι "δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία" στην εν λόγω νησίδα, αλλά και ότι "προέβη σε δύο ενημερώσεις στις Αρχές της Τουρκίας" - άγνωστο για ποιο θέμα, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

Καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση της ΕΕ δεν υπήρξε. Απαιτούμε πλήρη, αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών».​

Πάντως νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδόσει ανακοίνωση  μέσω της οποίας επιμένει ότι από την πρώτη στιγμή έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, χωρίς να εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία, ενώ ενημέρωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, που επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας» αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει ότι «καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας. Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Τέλος παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Μηταράκης τοποθετήθηκε εκ νέου στο Twitter, επισημαίνοντας πως η τουρκική πλευρά έχει επανειλημμένως ειδοποιηθεί, προκειμένου να παρέμβει, καθώς, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η νησίδα στην οποία βρίσκεται η ομάδα μεταναστών αποτελεί τουρκικό έδαφος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παραπέμπει στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία, όπως λέει, έκανε αλλεπάλληλες έρευνες με κάθε τεχνικό μέσο στην περιοχή, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε ελληνικό έδαφος και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας. «Άμεσα η ΕΛΑΣ προέβη σε δύο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών» επισημαίνει.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μηταράκη στα αγγλικά και τα ελληνικά:


Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην παίκτης reality ο άνδρας που εισέβαλε στο Εφετείο - Έκρυβε ναρκωτικά και €1.5 εκατ.


Μεγάλη έκρηξη σε εμπορικό κέντρο του Γερεβάν της Αρμενίας - Αναφορές για θύματα


Βίντεο του TRT Haber από το εσωτερικό του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» - Προκλητικές αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης