Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το φυσικό αέριο, θα είναι και το ρεύμα - «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή λύση»

Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το φυσικό αέριο, θα είναι και το ρεύμα - «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή λύση»

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει ότι  το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση - Η επιδότηση στο ρεύμα τριπλασιάζεται για τις μικρές επιχειρήσεις

skrekas
«Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά.  Οι τιμές στην ενέργεια θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο καιρό διαρκεί η ακρίβεια στην ενέργεια.

«Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε στην συνέχεια.

Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, είπε πως όσον αφορά στον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ,  δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230 ευρώ, άρα σχεδον τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε ότι με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μείωσει στο ράλι των τιμών ενέργειας: «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα»,  επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανεπιστήμια: Μειώνονται οι θέσεις εισακτέων στα κεντρικά και αυξάνονται στα περιφερειακά

Κουνήθηκε ξανά τα ξημερώματα η Θήβα με 4,3 Ρίχτερ και άλλες τέσσερις δονήσεις σε δυο ώρες

Γαλλικές εκλογές: Στις κάλπες σήμερα η χώρα - Θρίλερ για Μακρόν και Λε Πεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης