Ανδρουλάκης για εισβολή στην Ουκρανία: Απολύτως καταδικαστέα η ρωσική εισβολή, πρέπει να διασφαλίσουμε την ειρήνη

Ανδρουλάκης για εισβολή στην Ουκρανία: Απολύτως καταδικαστέα η ρωσική εισβολή, πρέπει να διασφαλίσουμε την ειρήνη

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει, μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις «να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής του κόμματος

androulakis_nikos
Με το βλέμμα στραμμένο στην αποψινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής βρίσκεται η ηγεσία και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, αναμένοντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες συγκεκριμένες αποφάσεις, μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις δραματικές εξελίξεις που ακολουθούν.

Ο αρχηγός και ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης είναι από νωρίς σήμερα το πρωί σε ανοιχτή γραμμή με συνάδελφούς του από την σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια στις Βρυξέλλες, ενώ είχε διαδοχικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος για το ίδιο μείζον ζήτημα.

«Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει, μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις «να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις».

Για τον κ. Ανδρουλάκη αυτήν την στιγμή αναδεικνύεται «περισσότερο από ποτέ η ανάγκη Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής» με στόχο την διασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας των Ευρωπαϊκών λαών. Όσον αφορά στους Έλληνες της Μαριούπολης αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι « η σκέψη τους είναι σε εκείνους» κι ότι θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να υπάρξει έμπρακτη στήριξη από την ευρωπαϊκή κοινότητα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης