Αναβάλλεται για την Κυριακή λόγω καιρού η εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της Unesco

Αναβάλλεται για την Κυριακή λόγω καιρού η εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της Unesco

Συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της Unesco - Επιστρέφει στην Αθήνα ο Μητσοτάκης

mitsotakis_zagori
Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, αναβάλλεται για την Κυριακή (26/5), η εκδήλωση στη Βίτσα για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν ο διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Λαζάρ Ασόμο, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, με την παρουσία του προέδρου της Βουλής, της υπουργού Πολιτισμού και του περιφερειάρχη, συναντήθηκε στη Βίτσα με τον διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Λαζάρ Ελούντου Ασόμο και τα στελέχη του Οργανισμού που βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μιλώντας στα στελέχη της UNESCO, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε! Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας.

Η συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι' αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου».

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει αργότερα το Σάββατο στην Αθήνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Η δολοφονία της Καρολάιν, ο μακελάρης της Θάσου, η παραγγελιά του Κοεμτζή: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023


Ο Πετράκος «ξαναχτυπά» για την αφρικανική σκόνη: Εταιρείες που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ ψεκάζουν με αεροσκάφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης