Βουλή: Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων ενόψει της «Ομικρον» ζήτησε η Χαρά Κεφαλίδου

Βουλή: Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων ενόψει της «Ομικρον» ζήτησε η Χαρά Κεφαλίδου

«Αξιοποιήστε την τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης διδασκαλία», λέει η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

xarakefalidou
Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ενόψει της επικράτησης της μετάλλαξης «Ομικρον» ζήτησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Τι έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση: Αξιοποιήστε την τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης διδασκαλία. Ήρθε το "καμπανάκι" του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δ. Σαρηγιάννη για υβριδική λειτουργία, τηλεργασία και τηλεκπαίδευση μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία τα παιδιά θα λειτουργήσουν ως Δούρειοι Ίπποι. Το μοναδικό αμυντικό όπλο κατά της νέας παραλλαγής δεν είναι περισσότερες ΜΕΘ αλλά η έγκαιρη εφαρμογή τρόπων μείωσης της υπερμεταδοτικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής για να προσθέσει «Αυτό ισχύει και για τα ΑΕΙ. Τι ακούσαμε από το Υπ. Παιδείας; Την πρόσφατη υπουργική διαταγή για αποκλειστικά δια ζώσης μαθήματα, τσαλαπατώντας πέραν των άλλων το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».

«Στον προϋπολογισμό για άλλη μια φορά αποτυπώνεται η απαξίωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση. Προβλέπονται μόνο 100 εκ. τη στιγμή που Α’ Βαθμια και Β’ Βαθμια λαμβάνουν 4 δισ. 149 εκατ. και τα ΑΕΙ 1 δισ. 400 εκατ. ευρώ» σημείωσε η ίδια για να προσθέσει «Αυτή η κυβερνητική επιλογή αποτυπώνει την σημασία που δίνεται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση που διαφημίστηκε από το Υπ. Παιδείας ως εναλλακτική προοπτική, αντιστάθμισμα στην οριζόντια μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ και σημαντική μεταρρύθμιση».

Ειδήσεις σήμερα:

Mοριακό τεστ ειδικά για τη μετάλλαξη «Όμικρον» ανέπτυξαν ερευνητές

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Κάρμελ», η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε ένα 24ωρο έως και οκτώ βαθμούς!

Νέα πλατφόρμα εμβολιασμού από ιδιώτες γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης