Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος» - Το καρφί στον Κεγκέρογλου

Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος» - Το καρφί στον Κεγκέρογλου

«Στις συκοφαντίες, όταν πλήττεται η αξιοπρέπεια μας πρέπει να απαντάμε.  Από το 2014 που εξελέγην ευρωβουλευτής, πάντα στήριζα το κόμμα μου οικονομικά, πάντοτε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κόμματος, τον κ . Σαλαγιάννη», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

nikos_androulakis
Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μέχρι τα «δύο φωνήεντα» της Φώφης Γεννηματά και φυσικά το όραμα του για το ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Action 24.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, δεν δίστασε να σχολιάσει ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας η συμμετοχή του κόμματος σε μία προοδευτική διακυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ άφησε υπονοούμενα για τα όσα καταλόγισε στους ευρωβουλευτές και την οικονομική τους συνδρομή, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Δεν μ αρέσει να εμπλέκομαι στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων αλλά όταν βλέπω βουλευτές να ανασύρουν ρητορεία από τον εμφύλιο, είναι απαράδεκτο. Τα τελευταία χρόνια αυτό το κάνουν βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Απαράδεκτο να δημιουργείται πόλωση», είπε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Η συμφωνία αυτή είναι μια καλή συμφωνία, αν ήμουν στη Βουλή θα την ψήφιζα. Το κόστος της αγοράς σε σχέση με πέρσι έχει πέσει. Κατά τη γνώμη μου όμως ήταν συγκυριακή και όχι στατηγική της κυβέρνησης. Να προχωρήσουμε όμως σε συμπαραγωγή όπλων, να μην είμαστε καταναλωτές. Δεύτερον, πρέπει να επιταχύνουμε τη δημιουργία ευρωστρατού. Και τρίτον, είναι στρατηγικό λάθος να θέλουμε απόλυτη ομοφωνία στα ευρωπαϊκά όργανα για να παρθούν αποφάσεις», επεσήμανε σχετικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.



Κλείσιμο
«Έχει καταρρεύσει το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Για να προχωρήσει, η κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλη στρατηγική, όχι δημοσκοπική. Ο Ντράγκι το τόλμησε πριν μήνες για την υποχρεωτικότητα, ο Μητσοτάκης είναι άτολμος. Στην παρέλαση δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Όπως είπε σωστά ο κ. Βενιζέλος, δεν γίνεται να υπάρχουν 300 θανάτους τη βδομάδα και να μην συμβαίνει τίποτα», τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και το σενάριο προοδευτικής διακυβέρνησης, υπογράμμισε πως «ο κ Τσίπρας μπορεί να μας λέει ουρά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μας λέει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δυο μήνες μπροστά μας για τη διαδικασία. Ο κ Τσίπρας ήταν 5 χρόνια Πρωθυπουργός και έλεγε άλλα πριν και άλλα έκανε γι αυτό και δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος.

Εμείς λέμε ότι θα έχουμε ένα κόμμα σύγχρονο, προοδευτικό με μεταρρυθμιστική ατζέντα. Το ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει να συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Εμείς θα δώσουμε αγώνα. Οι δυο μήνες που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμοι όχι μόνο για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και για το μέλλον της χώρας. Δεν θέλω το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα ΚΚΕ του κέντρου. Ο σημερινός δικομματισμός παράγει τοξικότητα, ο κόσμος αξίζει κάτι καλύτερο».

Σχολιάζοντας τη φράση της Φώφης Γεννηματά «να έρθουν να τους πω δύο φωνήεντα», ξεκαθάρισε πως «τα υπονοούμενα δεν βοηθούν στη διαδικασία. Δεν πρόκειται να μπω σε κανένα παιχνίδι έντασης. Είμαι υποψήφιος γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι χαμένη υπόθεση».

Τέλος αναφορικά με το επεισόδιο με τον Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την οικονομική συνδρομή των ευρωβουλευτών στο κόμμα, σημείωσε ότι «στις συκοφαντίες, όταν πλήττεται η αξιοπρέπεια μας πρέπει να απαντάμε. Από το 2014 που εξελέγην ευρωβουλευτής, πάντα στήριζα το κόμμα μου οικονομικά, πάντοτε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κόμματος, τον κ . Σαλαγιάννη. Οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να δίνουν χρήματα στο κόμμα τους όπως γίνεται με την ελληνική βουλή, θυμάστε τι σκάνδαλο προέκυψε στο ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν για τέτοιο θέμα. Ουδέποτε τόσα χρόνια δεν είχε τεθεί θέμα, και τίθεται ξαφνικά τώρα που είμαστε στη διαδικασία εκλογών».




Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα o 30χρονος ακροδεξιός που συνελήφθη για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Unicef: Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων επιδεινώθηκε σημαντικά λόγω της covid-19

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp - Πού απέδωσε ο όμιλος το crash των 6 ωρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης