Ποια νέα έργα έρχονται προσεχώς από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ποια νέα έργα έρχονται προσεχώς από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Καταλύτης το Ταμείο Ανάκαμψης και τη βελτίωση των υποδομών στην σταθερή τηλεφωνία

piera12
«Θα δημοπρατούμε μεσοπρόθεσμα έργα που είναι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο θα συνεχίσουμε να δίνουμε συνεχώς λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας».

Αυτό ανέφερε ερωτηθείς για τα νέα έργα που έρχονται προσεχώς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στην παρουσίαση για την εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν τα δωρεάν data στις ηλικίες 15-17 ετών για τον εμβολιασμό και τη μείωση και κατάργηση των τελών κινητής.

Στα πρώτα έργα που έρχονται το επόμενο διάστημα είναι αυτά που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο, το CRM, τα μεγάλα έργα για την ψηφιοποίηση στη Δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα και την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλα έργα υποδομής για την αναβάθμιση της σταθερής τηλεφωνίας:

«Εχει έρθει η ώρα να γίνει η αποχαλκοποίηση– όχι μόνο η απολιγνιτοποίηση- και το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι καταλύτης σε αυτή την εξίσωση, έστω κι αν εκκρεμούν πολλές λεπτομέρειες. Στην κινητή έχουμε προχωρήσει πολύ και με το 5G, ωστόσο στην σταθερή υπάρχει πρόβλημα, η Ελλάδα χρειάζεται και αποχαλκοποίηση με σημαντικές επενδύσεις, είμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε κάνει σχετικές προβλέψεις στο Ταμείο Ανάκαμψης που θα είναι καταλύτης σε αυτή την εξίσωση κι ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι. Ολο αυτό είναι ένα πεδίο όπου μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα υπάρξουν βελτιώσεις. Στη σταθερή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος δεδομένου ότι απαιτούνται διαγωνισμοί και ειδική προετοιμασία αυτών».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα

«Πόρτα» από το YouTube σε δύο διάσημους Αμερικανούς αντιεμβολιαστές

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις για την επίθεση, οι φόβοι της Ιωάννας για το αύριο και η απάθεια της κατηγορούμενης

Συννεφιά με βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης