Εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό

emvoliasmenoi_mmm_art
Κίνητρα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός αποκάλυψε ότι το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ. «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε. 

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. 

Όπως ανέφερε μάλιστα, δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές πόλεις που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Αθήνα και το Σίδνεϊ.


Πηγή: ΣΚΑΙ


Ειδήσεις σήμερα

Σάμος: Ελπίδες για έλεγχο της πυρκαγιάς, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Βίντεο από το κόκπιτ του Μπέριεφ

Εθνική τραγωδία στη Γερμανία με 81 νεκρούς και πάνω από 1.000 αγνοουμένους - Γιατί «πνίγηκε» η χώρα;

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή σήμερα ο 3ος κατηγορούμενος για την υπόθεση - Ήταν πρώην της 19χρονης που την εξέδιδε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης