Γκάφα Τσίπρα με τη σύλληψη του Ξηρού

Πρώτο trend στο twitter η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

tsipras
Στον ισχυρισμό ότι ο τρομοκράτης  της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open TV. Ωστόσο πρόκειται περί χρονικής γκάφας του πρώην πρωθυπουργού καθώς ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου 2015, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τις τύχες της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για την απεργία πείνας του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη  Κουφοντίνα και για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες. Τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε επί κυβέρνησης Σαμαρά και συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας:  Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα η γκάφα του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζεται  από τους χρήστες των social media, ενώ είναι πρώτο trend στο twitter. 
Κλείσιμο


Το χρονικό της σύλληψης Ξηρού

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε δραπετεύσει όταν ζήτησε και έλαβε άδεια εξόδου από τη φυλακή όπου κρατείτο. Η απόδρασή του είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου 2014 και ο συναγερμός σήμανε την επόμενη μέρα όταν διαπιστώθηκε πως δεν έδωσε το παρών στο Α.Τ Χαλκιδικής. Η σύλληψη του ισοβίτη της 17 Νοέμβρη είχε πραγματοποιηθεί στην Ανάβυσσο από πάνοπλους άνδρες της αντιτρομοκρατικής με τον Ξηρό να εμφανίζεται με βαμμένα ξανθά μακριά μαλλιά και μούσι.

 Ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη είχε πάνω του ένα πιστόλι με σβησμένο τον σειριακό αριθμό και τον τύπο. Ειχε όμως 12 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη, που σημαίνει ότι ήταν έτοιμος να πυροβολήσει ανά πάσα στιγμή. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η μονοκατοικία που εντοπίστηκε είχε νοικιαστεί από τον ίδιο με ψεύτικα στοιχεία, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ένα ποδήλατο. 

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα», δήλωνε τότε ο κ. Κικίλιας.  Από την πλευρά του ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης είχε πει ότι «δεν νομίζω ότι ο Ξηρός δεν θα έκανε άλλη τρομοκρατική ενέργεια». 

03-01-2015: Δηλώσεις για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού

ΝΔ: «Τσίπρας και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά»

Για ψευδείς ισχυρισμούς στην υπόθεση Κουφοντίνα κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Σε κάθε μια πρόταση ο κ. Τσίπρας λέει κι ένα ψέμα. Σήμερα λοιπόν, θέλοντας να ξεχάσουμε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, ακούσαμε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά σχέση με την αλήθεια. Η σύλληψή του έγινε, στις 3 Ιανουαρίου 2015, επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάει ο Δ. Κουφοντίνας σε αγροτικές φυλακές. Όταν με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τα ψέματά του, αντιλαμβάνεται κανείς ότι Τσίπρας και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά».

Ειδήσεις σήμερα:

Πασκάλ Σοριό: Ποιος είναι ο βετεράνος των φαρμακευτικών που βρίσκεται πίσω από το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από κινηματογραφική διάρρηξη σε κατάστημα στον Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης