Κεφαλίδου (ΘΕΜΑ 104,6): «Ολίγον έγκυος» η πρόταση της κυβέρνησης για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων

Κεφαλίδου (ΘΕΜΑ 104,6): «Ολίγον έγκυος» η πρόταση της κυβέρνησης για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αρμόδια για θέματα Παιδείας μίλησε για τη φύλαξη και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων 

xara-kefalidou-eurokinissi-giannis-panagopoulos
Για τη φύλαξη και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αρμόδια για θέματα Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου.

Μόνο η φύλαξη η οποία θα γίνεται με ενίσχυση των υπηρεσιών, με επιτήρηση των χώρων, με χρησιμοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων, με δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας όταν υπάρχουν έκνομες πράξεις βρίσκει σύμφωνο το ΚΙΝΑΛ όπως είπε η κυρία Κεφαλίδου.

Η δημιουργία σώματος φύλαξης είναι το σημείο στο οποίο διαφωνεί το ΚΙΝΑΛ, είπε η κυρία Κεφαλίδου, το οποίο χαρακτήρισε «ολίγον έγκυος κατάσταση» αφού όπως είπε η ίδια δεν θα είναι ούτε φύλακες, ούτε αστυνομία.

Αναφερόμενη στον νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η υπουργός Παιδείας μιλάει για συμβούλια διοίκησης τα οποία θα νομοθετηθούν αργότερα, ενώ αν ήδη είχαν ενεργοποιηθεί, δεν θα χρειαζόταν να εμπλέκονται οι πρυτάνεις, εφόσον θα ήταν στην αρμοδιότητα των συμβουλίων διοίκησης, γιαυτό όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό το νομοσχέδιο είναι επικοινωνία και όχι ουσία».

Στη συνέχεια η κυρία Κεφαλίδου είπε πως «ζητάμε ποιοτικά πανεπιστήμια, τι μήνυμα εκπέμπουμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα; Ότι εσύ είσαι ανίκανος, δεν μπορείς, υπάρχει μία κουλτούρα ανευθυνότητας, που τους λέμε συνεχίστε την, με το νόμο που έχει ψηφιστεί το 2019, αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα να μπορεί η αστυνομία να μπαίνει στο πανεπιστήμιο, όπως σε κάθε δημόσιο χώρο, προληπτικά, κατασταλτικά, χωρίς καμία διαδικασία».

Χαρκτήρισε, δε, την εισήγηση του υπουργείου «κουλτούρα ανευθυνότητας» σε έναν χώρο που θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και επιστήμονες, προωθώντας ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα, όπως το χαρακτήρισε.

Κλείσιμο
Έκανε λόγο παράλληλα για αποδόμηση σε ό,τι κάθε φορά μας φέρνει δυσκολία, αφού η νομοθεσία υπάρχει κι αυτό που συμβαίνει είναι να χάνει μία χρυσή ευκαιρία η κυβέρνηση εκεί που θα είχε ένα μέτωπο πλειοψηφίας μόνο με τη φύλαξη, δημιουργεί μέτωπο απέναντι της με τους ακαδημαϊκούς, με τους φοιτητές, με την αστυνομία, με όλα τα κόμματα, καθώς ο τρόπος προσέγγισης είναι λάθος και στοχοποιούνται έτσι άνθρωποι.

Για το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών, η κυρία Κεφαλίδου προέτρεψε την υπουργό παιδείας να δώσει τη δυνατότητα στα ίδια τα πανεπιστήμια να αποφασίσουν όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα τι θα κάνουν με τους φοιτητές τους σημειώνοντας πως αν μετά από τόσα χρόνια κρίσης αν δεν έχει ωριμάσει η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ωριμάσει η κοινωνία.

Για τους εισακτέους στα πανεπιστήμια η βουλευτής είπε πως «φυσικά δεν μπορείς παίζοντας ΠΡΟΠΟ να μπαίνεις σε πανεπιστήμιο και να έχεις και την απαίτηση να το τελειώσεις, γιατί αυτό τελικά καταντάει να κοροϊδεύει το ίδιο το κράτος και τους υποψηφίους και τους γονείς και με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει και τα πανεπιστήμια και τα πτυχία τα οποία δίνει στα παιδιά γιατί τελικά έχουν ένα πτυχίο και μπαίνουν στην ανεργία για πολλές δεκαετίες».

Τέλος, σημείωσε πως η κυρία Κεραμέως πρέπει πρώτα να μας πει ποιος είναι ο χωροταξικός εθνικός σχεδιασμός των εκπαιδευτικών δομών, να κάνει αξιολόγηση και μετά να αρχίσει να βάζει φίλτρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αποπλάνηση 13χρονου: Με το ποδήλατο τον έσερνε η φιλόλογος στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Πανελλαδικές: Tα θέματα σύμφωνα με την ύλη που διδάχθηκαν οι μαθητές σε όλα τα Λύκεια της χώρας

Η Άντζελα Δημητρίου αποκαλύπτει: «Αυνανιζόταν μπροστά στα μάτια μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης