Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Κερατέα

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Κερατέα

Την ανάγκη να υπάρξει ένα "μέτωπο λογικής" για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων που έχει ξεσηκώσει τον λαό της Κερατέας

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Κερατέα
Την ανάγκη να υπάρξει ένα "μέτωπο λογικής" για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων που έχει ξεσηκώσει τον λαό της Κερατέας, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Μεσογαίας-Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας, όπως είπε, εξέθεσε στον μητροπολίτη ανησυχία "για το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, με ευθύνη της κυβέρνησης, κατά τη δική μας εκτίμηση, μπορεί να οδηγηθεί σε καταστάσεις έκρυθμες που, αν δεν υπάρξει άμεσα μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μετώπου λογικής και αλλαγής στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν θα είναι ελέγξιμη η κατάσταση".

'Όπως διευκρίνισε, η σημερινή περιοδεία στην περιοχή στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Θέλουμε, τόνισε, να "σπάσουμε την κοινωνική απομόνωση, αυτό που κάποιοι ονομάζουν κοινωνικό αυτοματισμό, την εντύπωση ότι πρόκειται για άνομους και παράνομους".

Κλείσιμο
Ο μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για το πολιτικό ενδιαφέρον, όπως είπε, που επέδειξε ο ΣΥΝ για το μεγάλο αυτό ζήτημα, το οποίο -συνέχισε-, "έχει εξελιχθεί σε ουσιαστικό πρόβλημα, μια κοινωνική έκρηξη στην περιοχή της Κερατέας".

Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα εστιάζεται ουσιαστικά στην "απουσία του διαλόγου και της δυνατότητας πρόσβασης προς την κυβέρνηση".

Εξέφρασε δε τον φόβο ότι "η βία είναι πλέον ορατή και η απειλή της είναι έντονη". "Θα πρέπει οπωσδήποτε πάση θυσία να αποφευχθεί κάθε τι το οποίο θα κόστιζε ζωές και θα κατέστρεφε ουσιαστικά την ειρήνη σ΄ αυτόν τον τόπο", πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κωνσταντίνο Λεβαντή, στον οποίο εξέφρασε την υποστήριξή του, υποσχόμενος ότι θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες με την αρωγή και του μητροπολίτη.

Κατά τη συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Κερατέας.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για το ενδιαφέρον και την πρωτοβουλία του ως προς την ανάδειξη του προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, "εδώ και 70 ημέρες έχει βγάλει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, ενώ δεν τους επιτρέπεται και η επίσκεψη στα κατεχόμενα από τους άνδρες των ΜΑΤ κτήματά τους".

Η κατάσταση αυτή, συνέχισε, είναι απαράδεκτη για μια ευνομούμενη κοινωνία, η οποία πρέπει να επιλύσει ένα μεγάλο πρόβλημα όπως τα απορρίμματα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κάτι εάν δεν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η χωροθέτηση μπορεί να αποφασίστηκε το 2001 (ψηφίστηκε το 2003) αλλά από τότε έχουν αναθεωρηθεί πολλά (κτηματολογικά, πληθυσμιακά, τεχνογνωσία κ.α.) Εμείς, τόνισε, έχουμε προτάσεις και λύση για το πρόβλημα και θα προχωρήσουμε μόνοι μας και σύντομα.

Στο μεταξύ, τα μπλόκα στην περιοχή συνεχίζονται. Γυναίκες της Κερατέας επισκέφθηκαν σήμερα το Λαύριο προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στον αγώνα που καταβάλλουν για να μην υλοποιηθεί το επίμαχο σχέδιο για τα απορρίμματα..

Εξάλλου, μεγάλη κινητοποίηση αποφάσισαν στη σημερινή τους συνεδρίαση για το θέμα, οι δήμαρχοι Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Ετσι, προγραμματίζουν να κλείσουν την πρόσβαση στην Αττική οδό στις 11 π.μ. την επόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης