LIVE

Κορωνοϊός

Κεραμέως: Όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις δεν θα εντάσσονται στην τηλεκπαίδευση

Untitled-1

Από σήμερα, Πέμπτη, υποχρεωτική είναι η εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές, των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη - Aπουσίες σε όσους δεν δίνουν το διαδικτυακό «παρών» - Στις 12:00 το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας 

Για τα σχολεία, τις καταλήψεις, τη χρήση μάσκας αλλά και την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη, μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Διάλογος με ανοιχτά σχολεία»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία.

«Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία».

Αναφερόμενη στις καταλήψεις, η υπουργός τόνισε ότι δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».Τηλεκπαίδευση με παρουσίες


Από σήμερα Πέμπτη, υποχρεωτική είναι η εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

«Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες».

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.


Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις απουσίες 

Οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κα θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης , είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου.

Με χθεσινή Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπονται τα κάτωθι:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 

«Είμαι ανοιχτή στον διάλογο»

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η ίδια είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

«Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να συζητήσει».

«Όπλο στην πανδημία η σωστή πληροφόρηση»

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό».

Σημείωσε πως η σωστή πληροφόρηση είναι όπλο απέναντι στον κορωνοϊό και κάλεσε σε συστράτευση για τις «πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

«Έγιναν προσλήψεις νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά»

Όσον αφορά τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

«Οι προσλήψεις έγιναν νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές».

Για τα κενά που παρατηρούνται, υπογράμμισε πως αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τους υπαλλήλους καθαριότητας, η υπουργός σημείωσε ότι έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι και «να καλύπτονται οι ενισχυμένες ανάγκες καθαρισμού».


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Συλλογική η ευθύνη μας - Να μην μετακυλίουμε ευθύνες

Παρίσι: Το Rafale που προκάλεσε αναστάτωση είχε λάβει άδεια για να σπάσει το φράγμα του ήχου

Δικαστής διέλυσε γάμο λόγω στυτικής δυσλειτουργίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Αλέκσης Κατσαπλιάς και ΣΙΑ

Οταν ένας λαός ψηφίζει καταληψίες για να τον κυβερνήσουν....είναι αναμενόμενο τα παιδιά να βλέπουν την κατάληψη ως επαγγελματική ευκαιρία μεγαλύτερη από αυτή που του προσφέρουν οι σπουδές!

Elly

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις των 25 μαθητών και άνω είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ΚΑΙ???ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΊΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΑΦΉΝΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ 3% ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ ΕΝ ΚΑΙΡΌ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ??? ΝΑ ΑΓΝΟΕΊ τα αιτήματα των μαθητών για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη??? Από τη στιγμή που το κράτος αδυνατεί να προσφέρει συμπληρωματικούς χώρους εκπαίδευσης ακόμη και σε μόλις 3% των τμημάτων, η κα. Κεραμέως επιτρέπει στον εαυτό της να δρά τιμωρητικά απέναντι σε αυτό το 3%... ?!Γιατί για αυτό το 3% η κα. Υπουργός δεν πάει ας πούμε σε λύσεις όπως το: να χωρίσει τις πολυάριθμες τάξεις σε δύο γκρουπ που εναλλάξ θα κάνουν μαθήματά στην τάξη και σε εξ αποστάσεως , ή να χωρίσει τα πολυάριθμα τμήματα σε δύο σταθερά γκρούπ :εκείνων , που θα επιλέξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και εκείνων , που θα επιλέξουν την φυσική παρουσία στην τάξη..?!

Πέστε τους πως σοβιετικη ένωση δεν υπάρχει

Στην αναμπουμπούλα ξύπνησαν και τα απολιθώματα του κουκουε, να σταυρώσουν(στρατολογήσουν!) κάνα πελάτη....

...

Γιατί δε στέλνει την αστυνομία να ανοίξει τις καταλήψεις;

απλυτο-κουκούδια....

ολμεδες = η διαχρονική γάγγραινα της εκπαίδευσης ....

Μπαμπης

Φάτε τεχνοφασισμο να χόρτασετε! Και ποιος σου είπε Κεραμεως ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να έχω υπολογιστή, σύνδεση στο διαδίκτυο η ακόμη και ρεύμα σπίτι μου? Είναι συνταγματική υποχρέωση μου και δεν το ήξερα? Και ακόμα και να έχω με ποιο δικαίωμα απαιτεις να τα εκμισθωνεις δωρεάν και να φθείρονται για τους δικούς σου σκοπούς? Η είμαι υποχρεωμένος να έχω διαμορφώσει αιθουσα τηλεδιάσκεψης στο σπίτι μου? Μακράν η πιο αντιπαθητική υπουργός της κυβέρνησης των "αριστων".

Elly

Εσύ. Μπάμπη, δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις καμία σχέση με την τεχνολογία και σύγχρονα μέσα..Δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε αυτοκίνητο να έχεις, ούτε να το συντηρείς , ούτε βενζίνη να βάλεις σε αυτό δεν είναι συνταγματική σου υποχρέωση ! Ούτε το γάιδαρο ακόμη δεν είσαι υποχρεωμένος να το έχεις . Εσύ, Μπάμπη, στην συγχρονη εποχή μας καταφέρνεις μόνο με τα "δύο σου πόδια"...

Φιλαράκι

Τουαλέτα εχεις; Η επειδή δεν υποχρεώνεσαι να έχεις συνταγματικά τσακώνεσαι με τα σκυλάκια για μια θέση στο δέντρο;;;;;;

Επιτελους μαθαμε...

...πόσες καταλήψεις χρειάζονταν για να φτιαχτεί ενα ΦΕΚ.

Σκυλολάγνος χίπης

Κλείστε τα τελείως τα σχολεία έτσι κι αλλιώς άχρηστα είναι. Τι καταλάβαμε που πήγαμε και σπουδάσαμε? Κάνουμε άσχετες δουλειές με μισθούς πείνας ή είμαστε άνεργοι. Όσο για τις γνώσεις στην εποχή της πληροφορίας είμαστε πιο πολλά μαθαίνεις από το ίντερνετ πλέον παρά από τους κρατικοδίαιτους δημοσιοκηφήνες καθηγητές που πλακώνονται ποιος δεν θα πάρει μια έξτρα ώρα παραπάνω για να δουλέψει.

ο ποντιος

η καταληψη ειναι παρανομη εκτος εκπαιδευτικης κοινοτητας οσοι ξ καθηγητες ειναι υπερ ,ξεβρωμιστε τα σχολεια ,τσακιστε τους σκοταδιστες η κοινωνια ειναι μαζι σου κ. υπουργε

Ilias(ο γνωστός βλαξ)

Θέλω να συμπληρώσω ότι ο λογαριασμός να πληρωθεί και από τους περιοικους των σχολείων, που δεν εμπόδισαν τους μπαχαλακηδες και δεν τους έδιωξαν και τους αφήναν να κάνουν κατάληψη!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης